Випічка на кефірі — 24 простих рецепта на швидку руку

Хочете побалувати себе або домочадців смачненьким, але часу готувати зовсім немає? Тоді вам підійде випічка на кефірі. З переважною більшістю рецептів впораються навіть дилетанти щодо кухонного майстерності.

Випічка на кефірі на швидку руку в духовці

Один із способів запекти що-то на кефірі, передбачає використання духовий печі. Ознайомтеся із запропонованими рецептами і виберіть найбільш підходящий для себе.

Капустяний пиріг на кефірі

Вам знадобляться:

  • 2 склянки кефіру;
  • 200 г білокачанної капусти;
  • склянка борошна;
  • зелень;
  • одне яйце;
  • одна цибулина;
  • 1 ложка раст. масла;
  • 1 коф. ложка соди.

Покроковий процес приготування:

  • Наріжте капусту дрібною соломкою, змішайте з цибулею і зеленню. Потім стушкуйте овочеву суміш буквально кілька хвилин.
  • В цей же час необхідно зайнятися приготуванням тіста. Збийте кефір разом з яйцем, сіллю і содою. Потреби в попередньому гасінні немає, так як присутня кисле середовище.
  • Висипте борошно і замісіть тісто.
  • Коли начинка буде готова, розділіть суміш на 2 частини. Одну вилийте у форму, викладіть капусту і залийте заготівлю рештою тестом.
  • Випікайте трохи більше півгодини.

Готовність можна визначити за появи рум’яної скоринки зверху.

Печиво на кефірі без яєць і масла

Випічка без яєць підійде для тих, хто дотримується піст або дієту.

Вам знадобляться:

  • 1,5 склянки борошна;
  • 1 склянку кефіру;
  • 1 склянка цукру;
  • 2 ложки молока;
  • 1 ложка раст. масла;
  • 1 ч. ложка соди.

Покроковий процес приготування:

  • Цукор змішується з кефіром до повного розчинення кристалів.
  • Після цього додайте соду з маслом. Ще раз перемішайте.
  • Порціями всипайте борошно і попутно замішують тісто. Коли воно досить загусне, почніть вимішувати його руками.
  • Ледь тісто перестане липнути, скачайте його в кулю і, стягнувши плівкою, відправте у прохолодне місце.
  • Через цей проміжок, дістаньте заготівлю і розкачайте її шаром завтовшки не більше сантиметра.
  • Вирізати формочками печиво і укладіть на деко.
  • Випікайте 8 хвилин при температурі 200 º с. Після цього дістаньте печиво, змастіть його молоком з допомогою кондитерської кисті і відправте назад в духовку ще на 10 хвилин.

Смачна випічка з сиром

Випічка на кефірі з сиром – це неймовірно корисне і смачне поєднання інгредієнтів.

Вам знадобляться:

  • 1 склянку кефіру;
  • 3 яйця;
  • 1,5 склянки борошна;
  • 1 склянка цукру;
  • 4 ложки раст. масла;
  • 250 г сиру;
  • 1 ч. ложка розпушувача;
  • 1 коф. ложка соди;
  • 1 ч. ложка ваніліну.

Покроковий процес приготування:

  • Змішайте соду з кефіром і залиште на 10 хвилин.
  • Після цього вбийте в суміш пару яєць і перемішайте.
  • Слідом кладеться масло.
  • Просеянная борошно, поєднана з розпушувачем і потроху додається до решти інгредієнтів.
  • Вимісіть тісто і перейдіть до начинки. Для неї розітріть сир з рештою яйцем, ваніллю і трьома ложками цукру. Якщо сир буде зовсім сухим, то можна додати трохи молока. При цьому не переборщіть з його кількістю.
  • Вилийте тісто у форму і складіть туди скачали сирні кульки, відступаючи невелику відстань між ними.
  • Випікайте пиріг 40-50 хвилин.

Запіканка на основі кефіру з яблуками

Вам знадобляться:

  • півсклянки манної крупи;
  • півсклянки кефіру;
  • 250 г сиру;
  • 1 яблуко;
  • щіпка соди;
  • щіпка ванілі;
  • 3 ч. ложки кориці;
  • 3 ложки солодкої пудри;
  • 1 яйце;
  • 2 ложки раст. масла.

Покроковий процес приготування:

  • Для початку погасіть соду оцтом або кефіром. Це потрібно для того, щоб у запіканки не було неприємного присмаку.
  • Вбийте в сир яйце, висипте цукрову пудру. Потім додайте кефір, ложку масла, гашену соду і манну крупу (частину її необхідно залишити). Ретельно перемішайте масу.
  • Присипте залишилася манкою змащену форму.
  • Наріжте яблука шматочками середнього розміру і висипте в тісто. Знову розмішайте, щоб вони рівномірно розподілилися по суміші.
  • Вилийте запіканку у форму, посипте зверху корицею.

Випікайте більш півгодини. Готовність можна визначити за появи скоринки.

Пишні оладки на швидку руку

Вам знадобляться:

  • 2 склянки кефіру;
  • 2 ложки раст. масла;
  • 3 ложки цукру;
  • щіпка солі;
  • 1 склянка борошна;
  • 1 ч. ложка соди.

Покроковий процес приготування:

  • Змішайте кефір разом з сипучими компонентами.
  • Гарненько розмішайте тісто, щоб у ньому не було грудочок. Для цього ви можете скористатися міксером.
  • Розігрійте олію на сковороді і почніть викладати великою ложкою або ополоником оладки.
  • Обсмажуйте їх буквально пару хвилин з кожного боку. Намагайтеся не розмазувати тісто по поверхні сковороди.
Дивіться також:  Як прикрасити торт фруктами – 6 варіантів прикраси торта в домашніх умовах

Подавайте готову страву зі сметаною або варенням.

Пиріжки з картоплею на кефірі

Вам знадобляться:

  • 2,5 склянки борошна;
  • 1 склянку кефіру;
  • 1 ч. ложка соди;
  • 3 картоплини;
  • щіпка солі;
  • 1 яйце;
  • 3 ложки раст. масла.

Покроковий процес приготування:

  • Змішайте кефір з сипучими компонентами (крім борошна) і залиште на пару хвилин для взаємодії.
  • Після цього вбийте туди яйце і налийте масло. Перемішайте.
  • Просійте борошно ретельно, щоб прибрати зайві непотрібні домішки. Порційно додавайте її до решти інгредієнтів.
  • Замісіть тісто і залиште його відпочити на 15 хвилин.
  • Через зазначений проміжок, розділіть тісто на грудочки, і вылепите з них пиріжки.
  • Зваріть картоплю і зробіть пюре, додавши туди сіль і приправи.
  • Викладіть начинку на кожен пиріжок, закріпіть боки і відправте випікатися.

Дієтичні пончики швидкого приготування

Вам знадобляться:

  • 3 ложки борошна;
  • 1 ложка кефіру;
  • пів-ложечки розпушувача;
  • 2 ложки яблучного пюре для дитячого харчування;
  • 1 яйце.

Покроковий процес приготування:

  • Відокремте білок від жовтка і збийте його до появи пишної піни.
  • Жовток змішується разом з яблучним пюре, кефіром і з’єднаної з розпушувачем борошном.
  • Потім додайте до маси білкову піну. Викладіть тісто в спеціальну форму для приготування пончиків.
  • Розігрійте духовку до температури 180 º с.
  • Поставте туди форму з заготовками і випікайте протягом 20 хвилин.

Додатково готовий десерт можна полити солодким глазур’ю з молочного шоколаду.

Класичний маннік на кефірі

Вам знадобляться:

  • 2 склянки кефіру;
  • 1 склянка манної крупи;
  • 3 яйця;
  • 1 склянка сметани;
  • півсклянки цукру;
  • 2 ч. ложки ваніліну;
  • 2 ч. ложки розпушувача;
  • невеликий шматочок масла;
  • щіпка солі.

Покроковий процес приготування:

  • Змішайте кефір разом з манною великої і залиште на півтора—дві години набухати.
  • Окремо збийте курячі яйця, додавши до них цукор і сіль.
  • Після цього до них кладеться пекарський розпушувач і ваніль. Можна за смаком додати родзинки, сухофрукти або терту лимонну цедру.
  • З’єднайте обидві частини тесту і викладіть його в змащену форму.
  • Розігрійте духову піч до 180 º с і поставте туди випікатися манник. За часом процес займає близько години, в залежності від потужності вашого пристрою.

Простий пиріг з сиром і сиром

Вам знадобляться:

  • 2 склянки борошна;
  • 1,5 склянки кефіру;
  • 250 г сиру;
  • 25 р маргарину чи масла;
  • 250 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. ложка цукру;
  • 1 ч. ложка соди.

Покроковий процес приготування:

  • Для початку приготуйте тісто: змішати борошно, маргарин, кефір, соду і цукор. Приберіть його на півгодини в тепле місце, щоб воно трохи збільшилося.
  • Для начинки змішується яйце, тертий сир і сир. У вас повинна вийти більш-менш однорідна маса.
  • Коли тісто підійде, розкачати з нього корж товщиною не більше сантиметра.
  • Викладіть в середину начинку і вирівняйте його по поверхні, залишаючи по 3 сантиметри країв.
  • Потягніть за кінці до середини і закріпіть їх. Після цього легким натиском долоні розрівняйте пиріг.
  • Готуйте його півгодини, а перед подачею змастіть шматочком масла.

Шоколадні мафіни на кефірі

Вам знадобляться:

  • 1 склянка борошна;
  • 1 склянку кефіру;
  • 2 яйця;
  • 3 ложки какао-порошку;
  • 2 ложки раст. масла;
  • 2 ч. ложки ванільного цукру;
  • 1 ч. ложка розпушувача;
  • 4 ложки цукру.

Покроковий процес приготування:

  • Змішайте кефір разом з розпушувачем і ваніліном. Дочекайтесь появи реакції. Ви визначите її наступ, коли на поверхні почнуть з’являтися бульбашки.
  • Збийте яйця з цукром і маслом. Додайте їх до кефіру.
  • Слідом кладуться залишилися сипучі інгредієнти. Якщо тісто виходить занадто рідким, можна збільшити кількість борошна. Не переборщіть, інакше мафіни вийдуть «забитими».

Розлийте тісто по силіконових формочках і відправте кекси випікатися.

Швидкий заливний пиріг на кефірі з зеленою цибулею

Вам знадобляться:

  • 2 склянки кефіру;
  • півпачки масла;
  • 1,5 склянки борошна;
  • зелена цибуля;
  • 4 яйця;
  • 2 ч. ложки розпушувача;
  • 2 ложки цукру;
  • щіпка солі.

Покроковий процес приготування:

  • Відваріть два яйця і наріжте їх дрібними кубиками. Потім змішати з нашаткованою зеленою цибулею, спеціями і злегка обсмажте.
  • Наступний етап – це приготування тіста. Розтопіть масло в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
  • Змішайте його разом з іншими інгредієнтами. Тісто повинне вийти рідкуватим по консистенції.
  • Розділіть його на декілька частин. Одну вилийте в змащену форму.
  • Рівномірно розподіліть по суміші начинку і залити рештою тестом.
  • Надішліть випікатися на трохи більше півгодини.
Дивіться також:  Торт Черепаха – класичний рецепт і 6 варіантів приготування

В мультиварці

Випічка в мультиварці в плані приготування буде ще простіше, ніж у духовій печі. Достатньо лише знати необхідні інгредієнти для певної страви і режим у пристрої.

Шоколадний кекс на кефірі

Вам знадобляться:

  • 1,5 склянки кефіру;
  • 2 склянки борошна;
  • 1 склянка цукру;
  • 2 яйця;
  • 3 ложки какао-порошку;
  • 1 ч. ложка ваніліну.

Покроковий процес приготування:

  • Збийте яйця разом з цукром.
  • Потім додайте в суміш теплий кефір. Це дуже важливий момент, тому заздалегідь дістаньте продукт з холодильника. Знову перемішайте.
  • Окремо в іншому посуді змішайте сухі компоненти.
  • З’єднайте обидві частини тесту і замісіть його, щоб не залишилося грудочок.
  • Змастіть чашу шматочком масла і вилийте в неї масу. Розрівняйте.
  • Закрийте кришку і готуйте 1,5 години в режимі «Випічка».

Простий рецепт хліба на кефірі

Вам знадобляться:

  • 1 склянку кефіру;
  • 1,5 склянки борошна;
  • 1 ч. ложка солі;
  • 1 ч. ложка сухих дріжджів;
  • 1 ложка раст. масла;
  • 1 ложка цукру.

Покроковий процес приготування:

  • Розведіть дріжджі теплою водою і залиште їх активізуватися на деякий час.
  • Викладіть інгредієнти в мультиварку на 20 хвилин і включіть підігрів.
  • Коли пристрій видасть відповідний звуковий сигнал, залиште заготівлю підрости також на 20 хвилин.
  • Через 40 хвилин, увімкніть мультиварку на годину в режимі «Випічка».
  • Після цього переверніть на іншу сторону і увімкніть програму ще на 25-30 хвилин.

Відкритий пиріг з ягодами

Вам знадобляться:

  • 2,5 склянки борошна;
  • 1,5 склянки цукру;
  • 1 склянку кефіру;
  • 250 г сиру;
  • 2 ложки сметани;
  • 70 р масла;
  • 2 яйця;
  • 1 ч. ложка розпушувача;
  • 1 склянку будь-яких ягід;
  • 2 ч. ложки ванільного цукру.

Покроковий процес приготування:

  • Спочатку замісіть тісто. Розітріть в крихту борошно з маслом.
  • Додайте туди яйце, кефір і цукор. Перемішайте суміш.
  • Коли тісто перестане липнути до рук, сформуйте його в кульку і загорніть в харчову плівку. Після цього відправте заготовку на півгодини в холодильник.
  • Пропустіть сир для начинки через сито. У ньому не повинно залишатися великих грудок.
  • Додайте до сиру сметану, цукор, одне яйце і ванілін.
  • Застеліть чашу пергаментним папером, щоб тісто було простіше викласти. Перекладіть заготівлю, зверху сир і ягоди.
  • Поставте програму «Випічка» на годину і включіть мультиварку.

Після того, як робота пристрою завершиться, не поспішайте виймати пиріг — дайте йому охолонути.

М’ясна випічка в мультиварці

Вам знадобляться:

  • 1 склянка борошна;
  • 1 склянку кефіру;
  • 300 г м’ясного фаршу;
  • 2 ч. ложки розпушувача;
  • 2 цибулини;
  • зелень;
  • 2 яйця.

Покроковий процес приготування:

  • Дрібно наріжте цибулю, змішати його з фаршем, спеціями і обсмажте. Потім додайте до начинки зелень.
  • Змішайте кефір з розпушувачем і залиште на 5 хвилин для впливу.
  • Потім туди борошно просійте, вбийте яйця.
  • Розділіть тісто на дві половинки і одну вилийте в чашу.
  • Рівномірно розподіліть начинку і залийте її рештою тестом.
  • Закрийте кришку та встановіть програму для випічки на 35 хвилин.
  • Після закінчення переверніть пиріг на іншу сторону і готуйте ще 25 хвилин.

Сирний пиріг з ковбасою на кефірі

Вам знадобляться:

  • 1 склянку кефіру;
  • 1 склянка борошна;
  • 1 ч. ложка розпушувача;
  • 250 г твердого сиру;
  • 200 г ковбаси;
  • 2 яйця;
  • зелень.

Покроковий процес приготування:

  • Замісіть тісто середньої густоти.
  • Додайте тертий сир, нарізану ковбасу і подрібнену зелень.
  • Вилийте суміш у чашу мультиварки і увімкніть програму «Випічка» на годину.
  • Готовий пиріг виймайте з допомогою кошики для варіння на пару.

Дієтичний пиріг зі щавлем

Вам знадобляться:

  • 2,5 склянки борошна;
  • 1 склянку кефіру;
  • 300 р свіжого щавлю;
  • півпачки масла;
  • 1 ч. ложка розпушувача;
  • 1 яйце;
  • 1 склянка цукру;
  • сіль.

Покроковий процес приготування:

  • Наріжте щавель і перемішайте його з половиною цукру. Залиште настоятися на деякий час.
  • Розітріть масло в крихту разом з цукром.
  • Висипте борошно.
  • Потім додайте кефір із содою. Пам’ятайте, що в погашенні вона не потребує.
  • Скачайте кульку і розділіть його на пару однакових частин.
  • Одну частину розкачайте і викладіть на дно чаші.
  • Викладіть начинку, накрийте рештою тестом і защипайте краю.

Готуйте в режимі для випічки протягом півгодини.

Шарлотка на кефірі в мультиварці

Вам знадобляться:

  • 1 склянку кефіру;
  • 3 яйця;
  • 2 склянки борошна;
  • 5 солодких яблук;
  • 3 ч. ложки кориці;
  • 1 ч. ложка соди;
  • 1 склянку цукру.
Дивіться також:  Рулет до чаю − 7 швидких і смачних рецептів

Покроковий процес приготування:

  • Видаліть з яблук серцевину і плодоніжку. Наріжте їх невеликими скибочками.
  • Збийте яйця і змішайте з кефіром.
  • Просійте борошно.
  • З’єднайте інгредієнти і замісити тісто. Потім вилийте його в змащену чашу мультиварки.
  • Викладіть рівномірно нарізані яблука і посипте корицею.
  • Закрийте кришку і поставте в пристрої програму для випічки на годину.

Бісквітний торт

Вам знадобляться:

  • 1,5 склянки кефіру;
  • 1,5 склянки борошна;
  • 3 яйця;
  • щіпка соди;
  • 70 р масла;
  • 1 склянку цукру.

Покроковий процес приготування:

  • Змішайте кефір разом з содою на 10 хвилин і залиште для впливу.
  • Окремо висипте цукор і збивайте його з яйцями до появи пишної світлої пінки.
  • Замісіть тісто, з’єднавши всі компоненти.
  • Застеліть дно чаші пергаментом, щоб було легше вийняти бісквіт.
  • Вилийте туди тісто.
  • Поставте готуватися на 40 хвилин. Якщо необхідно, збільште час.

Випічка на кефірі в сковороді: рецепти

Спекти щось з додаванням кефіру на сковороді набагато простіше, ніж вам може здаватися.

Пиріжки на кефірі на сковороді

Вам знадобляться:

  • 1 склянку кефіру;
  • 3,5 склянки борошна;
  • 1 ч. ложка соди;
  • 2 яйця;
  • півсклянки раст. масла;
  • 1 ложка цукру.

Покроковий процес приготування:

  • Кефір для тесту можна використовувати абсолютно будь-який, навіть якщо він трохи «просрочился».
  • Перемішайте всі зазначені інгредієнти і замісити тісто. Має тільки залишитися масло для смаження.
  • Потім скачайте заготовку в кульку і дайте їй відпочити в прохолодному місці.
  • Розділіть тісто на порційні шматочки і викладіть туди начинку для пиріжків.
  • Защипайте краю і обсмажте до появи скоринки.

Пишні млинці на швидку руку

Вам знадобляться:

  • 2,5 склянки кефіру;
  • 5 ложок борошна;
  • 2 яйця;
  • 4 ложки цукру;
  • 4 ложки раст. масла;
  • щіпка солі.

Покроковий процес приготування:

  • Збийте яйця з цукром і дрібкою солі в пишну масу.
  • Влийте туди тонким струменем кефір, потім так само обережно висипте борошно.
  • Замісіть тісто.
  • Додайте масло і дайте масі трохи відпочити.
  • Розігрійте сковороду і почніть обсмажувати млинці.

Коржики з сиром і ковбасою на кефірі

Вам знадобляться:

  • 1 склянка борошна;
  • 1 склянку кефіру;
  • 200 г твердого сиру;
  • 250 г ковбаси;
  • по дрібці соди, солі і цукру;
  • раст. масло.

Покроковий процес приготування:

  • Натріть на тертці сир і ковбасу.
  • Розчиніть в кефірі сипучі компоненти.
  • Додайте тертий сир і борошна. Інше вам знадобиться для розкочування.
  • Замішайте тісто і розділіть на кілька частин для двох коржів.
  • Викладіть ковбасу і зберіть своєрідний «мішечок». Розкачайте його.
  • Обсмажуйте до рум’янцю з закритою кришкою.

Швидка піца на кефірі

Самий швидкий рецепт приготування піци з тесту на кефірі. Обов’язково спробуйте!

Вам знадобляться:

  • 2 склянки кефіру;
  • 2 склянки борошна;
  • 2 ложки раст. масла;
  • 2 яйця;
  • за пів-ложечки борошна і соди;
  • 1 помідор;
  • 2 ложки кетчупу;
  • 100 г ковбаси
  • 100 г сиру;
  • маслини;
  • гриби.

Покроковий процес приготування:

  • Змішайте інгредієнти для приготування тіста.
  • Поступово почніть додавати борошно.
  • Наріжте всі компоненти для начинки.
  • Коли тісто перестане прилипати, розкачайте його і викладіть начинку в довільному порядку, змастивши заготівлю кетчупом.
  • Зверху посипте тертим сиром і відправте смажитися із закритою кришкою.

Ступінь готовності ви можете візуально зрозуміти, коли сир повністю не розплавиться.

Як приготувати на сковороді?

Випічка на сметані і кефірі не відрізняється складністю в приготуванні.

Вам знадобляться:

  • півпачки маргарину;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 ч. ложка соди;
  • 1,5 склянки борошна;
  • 1 склянку кефіру або сметани;
  • щіпка солі;
  • ванілін.

Покроковий процес приготування:

  • Розтопіть маргарин в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Додайте до нього цукор і перемішувати до повного розчинення.
  • Введіть у суміш кефір, соду, просіяне борошно і ванілін. Якщо ви хочете зробити кекс «Зебра», то розділіть тісто на кілька частин і в одну додайте какао-порошок.
  • Візьміть товстостінну сковороду. Виріжте гурток пергаменту по формі, щоб не забруднити її тестом.
  • Розігрійте сковороду на сильному вогні і викладіть туди частину тіста.
  • Якщо ви плануєте зробити кекс з начинкою, то покладіть слідом начинку і залити рештою тестом.
  • Закрийте кришку і продовжуйте готувати півгодини на малому вогні.
Прокрутка до верху