Гості вже товпляться на порозі, а подати до столу зовсім нічого? Вам на допомогу прийде випічка на швидку руку. Нижче представлені 20 унікальних рецептів, які не заберуть багато часу і не зажадають безлічі інгредієнтів. Обов’язково спробуйте!
Випічка на швидку руку в мультиварці
В черговий раз можуть порадіти власниці мультиварок. Адже для цього дива техніки є ціла купа різних варіантів страв. Випічка на швидку руку в мультиварці порадує вас і ваших гостей. Виберіть будь-який підходящий рецепт і почніть готувати, не втрачаючи дорогоцінного часу.
Пиріг з ряжанки в мультиварці
Необхідні інгредієнти:
- ряжанка – 1 склянка;
- цукор – 1 склянка;
- яйця – 2 шт.;
- борошно – 2 склянки;
- пекарський порошок – 2 ч. ложки;
- ванілін – 1 ч. ложка;
- масло – 3 ст. ложки;
- малина;
- волоські горіхи – 50 р.
Тут все зовсім просто:
- Збийте яйця і цукор, а потім додайте туди злегка підігріту ряжанку і масло.
- Порційно додавайте з’єднану з розпушувачем борошно і ваніль. Замісіть рідкувате тісто.
- Якщо ви хочете щось додати в якості начинки, то зробіть це на даному етапі. В якості добавки можна розглядати родзинки, горіхи або ягоди.
- Добре змастіть дно чаші, вилийте туди тісто і прикрасьте зверху свіжими ягодами малини.
- Виставите програму «Випічка» на годину. Якщо знадобиться, збільште час готування.
Швидкий сирний кекс
Випічка з сиру вважається найкориснішою і однією з найбільш простих у плані приготування.
Необхідні інгредієнти:
- борошно – 2/3 склянки;
- масло – півпачки;
- цукор – 2/3 склянки;
- яйця – 2 шт.;
- сир – 150 г;
- ізюм – 100 г;
- щіпка розпушувача.
Все робимо швидко і просто:
- Коли масло стане досить м’яким, перетріть його віночком або міксером разом з цукром.
- Краще всього використовувати для приготування сирну масу. У випадку, якщо у вас звичайний сир, то просто пропустіть його через сито, щоб позбутися від грудочок.
- Змішайте сирну частина з масляною і добре перемішайте.
- Додайте яйця і збийте до утворення піни.
- Покладіть в тісто борошно, з’єднану з пекарським порошком. Воно повинно вийти середньої густоти.
- Переберіть ізюм від сміття, промийте і замочіть в гарячій воді. Необхідно, щоб він набрякли і трохи збільшився в розмірі.
- Викладіть родзинки в тісто, добре розмішайте, щоб він розподілився по суміші.
- Вилийте тісто у форму і відправте випікатися на годину.
Яблучний листковий торт
Необхідні інгредієнти:
- готове листкове тісто – 250 г;
- масло – 50 г;
- яблука – 2 шт.;
- кориця – 1 коф. ложка;
- абрикосовий джем – 2 ст. ложки.
Готуємо так:
- Попередньо розморозьте тісто.
- Викладіть його на стіл, присипаний борошном.
- Видаліть з яблук серцевину і наріжте їх маленькими пластинками.
- Розкачайте тісто в пласт потрібної товщини, а потім виріжте його тарілкою в форму кола.
- Змастіть форму і викладіть туди заготівлю, проколів її виделкою в декількох місцях.
- Розподіліть яблука. Посипте їх корицею і цукром.
- Зверху покласти шматочки масла.
- Надішліть пиріг на годину в мультиварку в режимі «Випічка».
- В цей же час розігрійте джем до рідкого стану і полийте рівномірно по колу готовий десерт.
Хачапурі з готового листкового тіста з сиром
Хачапурі з готового тіста – це проста і смачна випічка, яка порадує любителів ситно попоїсти.
Необхідні інгредієнти:
- листкове тісто – 450 г;
- солоний сир – 0,5 кг;
- яйця – 2 шт.;
- масло – 1 ст. ложка.
Приступаємо до наших кулінарним вишукуванням:
- Натріть сир на середній або великій тертці і покладіть в глибоку тарілку.
- Розтопіть масло в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
- Одне яйце гарненько перемішайте разом з тертим сиром. Інше на час відкладіть.
- Розкачайте тісто і наріжте його прямокутниками.
- В середину викладіть начинку і складіть хачапурі конвертиком.
- Друге яйце збийте в легку пінку і змастіть їм заготовки, після чого відправте їх в мультиварку на годину в режимі «Випічка» або «Смаження».
Лінивий торт «Медовик»
Необхідні інгредієнти:
- сметана – 1 склянка;
- яйця – 2 шт.;
- борошно – 1,5 склянки;
- мед – 3 ст. ложки;
- гашене сода – 1,5 ч. ложки;
- цукор – 2/3 склянки;
- ванілін – 1 ч. ложка.
Нехай тортик і «ледачий», трошки попрацювати все-таки доведеться:
- Яйця, 3 ложки цукру і рідкий мед збиваються і перемішуються.
- Потім додайте попередньо погашену соду і почніть порціями всипати у суміш борошно.
- Гарненько замісіть тісто, а потім вилийте його на змащене деко і готуйте протягом 40 хвилин в режимі «Випічка».
- Поки готується бісквіт, займіться кремом. Для цього змішайте цукор, що залишився зі сметаною і ваніліном.
- Коли корж буде готовий, розділіть його на 3 частини, а обрізки відкладіть в миску і подрібніть міксером — їх можна використовувати в якості прикраси.
- Промажте торт між коржами і з краю. Зверху посипте крихтою і подавайте до чаю.
Кекс «Зебра» — просто і смачно
Рецепти зі сметаною, як правило, відрізняються ніжним смаком і оригінальністю.
Необхідні інгредієнти:
- борошно – 2 склянки;
- масло – півпачки;
- цукор – 1,5 склянки;
- яйця – 4 шт.;
- сметана – 1 склянка;
- какао – 2 ст. ложки;
- пекарський порошок – 1 ч. ложка;
- ванілін – 1 ч. ложка.
Готуємо так:
- В першу чергу змішайте сухі компоненти для приготування.
- Перетріть м’яке масло разом з цукром і додайте ванілін.
- По одному вбийте в суміш яйця і покладіть сметану. Ретельно розмішайте.
- Додайте в сметанную частина сухі інгредієнти. В результаті у вас повинно вийти рідкувате тісто, середнє по густоті.
- Розділіть масу на кілька рівних частин. Одну відкладіть в сторону, а іншу гарненько перемішайте разом з какао-порошком.
- Змастіть форму, в якій буде готуватися кекс. Викладайте по черзі по парі столових ложок тісто, чергуючи світле з шоколадним.
- Випікайте десерт близько години в розігрітій до 180 º с духовій шафі.
Торт «Пташине молоко» в мультиварці
Думаєте, що знаменитий десерт «Пташине молоко» можна приготувати тільки володіючи певними навичками і вміннями? Неправда! Якщо у вас є мультиварка, ви можете з легкістю зробити цей торт, витративши мінімум часу.
Необхідні інгредієнти:
- борошно – 1,5 склянки;
- цукор – 2 склянки;
- яйця – 10 шт.;
- масло – 1 пачка;
- желатин – 1 ст. ложка;
- ванілін – 1 ч. ложка;
- молоко – ½ склянки + 3 ст. ложки;
- шоколад – 100 р.
Готуємо улюблений з дитинства десерт:
- Три яйця збийте разом зі склянкою цукру, поступово збільшуючи швидкість обертів міксера. В результаті у вас повинна вийти пишна маса світлого відтінку. При цьому прослідкуйте, щоб цукор повністю розтанув. Для правильного приготування десерту не повинно залишатися кристаликів.
- Слідом викладайте ложкою суміш склянку борошна, постійно помішуючи. У вас повинен вийти ніжний і повітряний бісквіт.
- Перекладіть тісто в змащену чашу. Встановіть програму «Мій режим» і виберіть температуру 120 ºС, а час 45-50 хвилин. Закрийте кришку і включіть «Старт».
- Поки готується бісквіт, у решти яєць вкрай акуратно відокремте жовтки від білків.
- Приберіть білки в холодильник — необхідно, щоб вони охололи. Так їх буде набагато легше збивати.
- Залийте желатин водою і дайте йому набрякнути.
- Жовтки з’єднайте з чвертю підготовленого цукру. Збийте молоко, борошно і жовткову суміш, щоб вийшла густа маса.
- Тепер приготуйте крем. Для цього вийміть з чаші бісквіт, вилийте туди суміш і встановіть програму «Мій режим» на 100 градусів 15 хвилин.
- Коли на поверхні крему з’являться бульбашки, почніть його акуратно помішувати пластмасовою або дерев’яною лопаткою, щоб не утворювалися грудочки.
- Після загустіння, крем переливається в інший посуд.
- М’яке масло збийте міксером, потім додайте туди одну третину заварного крему. Також додайте ванілін і приберіть масу в холодильник.
- Окремо збийте білки. Покладіть туди половину желатину, гарненько перемішайте і викладіть решту.
- З’єднайте всі крему. Вилийте половину на дно чаші, потім накрийте однією частиною бісквіта. Зверху кладеться ще крем і на завершення залишився бісквіт. Надішліть торт на кілька годин в холодильник для застигання.
- Через зазначений час, дістаньте чашу і вийміть торт, перевернувши його догори дном.
- Розтопіть шоколад, змішавши з молоком, і полийте десерт. Дочекайтеся застигання глазурі і подавайте до чаю.
Медові пряники на пару
Необхідні інгредієнти:
- цукор – ½ склянки;
- яйце – 1 шт.;
- борошно – 2 склянки;
- мед – 2 ст. ложки;
- сода – 1 коф. ложка;
- масло – півпачки.
Щоб вийшли м’які, ароматні прянички, дотримуйтесь таким алгоритмом:
- Підготуйте необхідні інгредієнти. Також вам знадобиться трохи води, щоб використовувати пароварку.
- Закип’ятіть на плиті півсклянки води.
- Окремо змішайте яйце, розм’якшене масло, мед і цукор. Поставте їх на водяну баню і прокип’ятіть, але стежте, щоб суміш не подгорала.
- Підігрівайте 10 хвилин і покладіть соду. Добре перемішайте. Всі інгредієнти повинні повністю розчинитися.
- Поки суміш ще стоїть на плиті, засипайте порціями борошно і постійно помішуйте.
- В цей же час налийте пів-літри води в каструлю і прокип’ятіть в режимі «Варка на пару».
- Зніміть тісто з плити. Спочатку воно буде рідкуватим і густим, а потім пластичним. Додавайте при необхідності борошно.
- Вылепите пряники і складіть їх у кошик мультиварки, призначену для пароварения.
- Викладайте приблизно по 5 штук заготовок, щоб між ними залишалося трохи простору. Готуйте в режимі «Варка на пару» за 25 хвилин.
У духовці
Проста випічка може вийти не тільки в сучасній мультиварці, але й у звичайній духовці. Тому не варто скидати її з рахунків, якщо вам необхідно терміново приготувати що-небудь до чаю за короткий термін.
Шарлотка з яблуками «Коли гості на порозі»
Необхідні інгредієнти:
- цукор – 1 склянка;
- яйця – 3 шт.;
- борошно – 1 склянка;
- яблука – 4 шт.;
- масло – 25 р.
Готуємо так:
- Щоб приготувати тісто, яйця для початку збиваються разом з цукром.
- Потім до них поступово додається борошно, поки вона повністю не закінчиться.
- Потім видаліть з яблук серцевину і наріжте їх спочатку часточками, а потім тонкими пластинками по 3-4 міліметра товщиною.
- Розділіть тісто на кілька частин. Першу вилийте в змащену форму, покладіть яблука і залийте половиною.
- Надішліть шарлотку в розігріту духовку і готуйте до появи на поверхні гарної скоринки.
Печиво за 15 хвилин для чаювання
Необхідні інгредієнти:
- борошно – ½ склянки;
- цукор – ½ склянки;
- кокосова стружка – 1 склянка;
- яйця – 2 шт.;
- розпушувач – 1 ч. ложка.
Готуємо!
- Збийте вінчиком або міксером яйця разом з цукром в пінку.
- Слідом покладіть в суміш кокосову стружку і ще раз добре перемішайте.
- Висипте борошно разом з розпушувачем.
- Замісіть тісто, скачайте його в кулю і приберіть «відпочити» в холодильник приблизно на півгодини.
- Після цього, змочіть руки прохолодною водою і скачайте з тіста невеликі печива. При необхідності, можна додати ще трохи борошна.
- Викладіть на деко і готуйте близько півгодини.
Легка випічка з сиру
Вам знадобляться:
- масло – 70 г;
- сир – 150 г;
- цукор – 2/3 склянки;
- борошно – 2/3 склянки;
- пекарський порошок – 1 ч. ложка;
- яйця — 2 шт.
Приступаємо до приготування сирного десерту на швидку руку:
- Перетріть масло і цукор. Повинна вийти однорідна пишна і по консистенції маса.
- У процесі збивання вбивайте в суміш яйця. Краще всього використовувати міксер для перемішування на середній швидкості.
- Перед тим як використовувати сир для тіста, пропустіть його через сито, щоб не залишилося грудочок. Якщо ви взяли сирну масу, то цього пункту можна не слідувати і відразу класти її в тісто.
- Потім кладеться поєднана з розпушувачем борошно. Вона додається порційно, по одній ложці, і добре втручається в тісто.
- Розкладіть отриману масу по формочках для кексів, попередньо вистеленим папером або змазаним олією.
- Відправте на півгодини в духову піч при температурі 180ºС.
Солодкий ванільний пиріг на молоці
Необхідні інгредієнти:
- борошно – 2 склянки;
- молоко – 1 стакан;
- цукор – 2 склянки;
- яйця – 4 шт.;
- молочний шоколад – 100 г;
- солодка пудра – 3 ст. ложки;
- раст. масло – 3 ст. ложки;
- ванільний екстракт – 1 ч. ложка;
- і ложка розпушувача.
Починаємо кулінарне диво:
- Збийте в глибокій мисці яйця і цукор.
- Слідом додайте туди масло, молоко і ванільний екстракт. Якщо останнього немає, тоді можна використати звичайний ванілін в тій же пропорції.
- Після того, як ви зіб’єте суміш ще раз, покладіть туди з’єднану з пекарським порошком і просіяне борошно. В результаті вийде тісто, нагадує жирну сметану.
- Перелийте його в форму для запікання і відправте на півгодини в піч.
- Коли пиріг охолоне, полийте його рівномірно зверху розтопленим шоколадом для створення красивої глазурі.
На кефірі
Випічка на кефірі вважається однією з найбільш простих і бесхлопотных. Хочете перевірити? Тоді скористайтеся цим рецептом!
Необхідні інгредієнти:
- кефір – 1,5 склянки;
- цукор – 1 склянка;
- яйця – 3 шт.;
- борошно – 2 склянки;
- сметана – 2 склянки;
- какао – 1 ст. ложка;
- солодка пудра – 4 ст. ложки;
- будь-які горіхи – 50 р.
Готуємо так:
- Збийте з цукром яйця.
- Додайте туди кефір і соду. Гасити попередньо її немає потреби, адже в тесті вже буде присутній кислий компонент.
- Розділіть тісто на кілька рівних частин і другу змішайте з какао.
- Надішліть їх в однакові форми для запікання на півгодини.
- Після, розріжте коржі і промажте їх кремом зі сметани, цукрової пудри і будь-яких подрібнених горіхів. Чергуйте темні й світлі шари.
Хачапурі з готового листкового тіста з сиром
Необхідні інгредієнти:
- будь-який твердий сир – 0,5 кг;
- листкове тісто – 450 г;
- яйця – 2 шт.;
- масло – 25 р.
І в цьому немає нічого складного:
- Натріть сир. Краще всього використовувати для приготування хачапурі сир «Сулугуні» або «Фетаки».
- Розтопіть масло, змішайте його разом з одним яйцем і сиром. Це буде начинка для закуски.
- Розморозьте тісто. У вас повинно бути 2 або 3 пласта. Після, розкачати їх і розділіть на кілька прямокутників.
- Складіть в них начинку і закрийте як конвертики. Кожен хачапурі перед приготуванням змащується сирим яйцем, попередньо розбитим окремо в миску.
- Відправте блюдо випікатися на 20 хвилин.
Швидкий пиріг зі згущеним молоком
Необхідні інгредієнти:
- борошно – 1 склянка;
- згущене молоко – 1 банка;
- яйця – 2 шт.;
- сода – 1 коф. ложка;
- пісне масло;
- пудра цукрова – 2 ст. ложки.
Готуємо смакоту так:
- Відкрийте банку зі згущеним молоком і на час відкладіть її в сторону.
- Після цього добре просіяти борошно — необхідно, щоб у ній не залишалося ніяких непотрібних домішок і сміття.
- Окремо збийте яйця і соду. Гасити її не обов’язково.
- Додати в яєчну суміш згущене молоко і ретельно перемішайте.
- Замісіть тісто, додавши борошно.
- Випікайте пиріг протягом 20-ти хвилин.
- Готовий десерт присипте зверху цукровою пудрою і подавайте до чаю.
Домашній хмиз на швидку руку
Необхідні інгредієнти:
- борошно – 4 склянки;
- цукор – ½ склянки;
- кефір – 2 склянки;
- яйця – 2 шт.;
- масло – 2 ст. ложки;
- ванілін – 1 ч. ложка;
- сода – 1 коф. ложка.
Готуємо так:
- Усі зазначені в рецептурі інгредієнти замішуються в густе, але пластичне тісто.
- Дайте йому трохи відпочити і підійти — накрийте рушником або серветкою і залиште на півгодини в прохолодному місці.
- Наріжте тісто шматочками прямокутної форми і зробіть невеликі завороти всередину.
- Обсмажте хмиз на вершковому або рослинному маслі. Кількість його може бути підібране індивідуально, виходячи з ваших уподобань.
- Готовий десерт посипте зверху цукровою пудрою і подавайте гостям до чаю або кави.
Найпростіші пиріжки на кефірі
Необхідні інгредієнти:
- борошно – 2 склянки;
- кефір – 1 склянка;
- сухі дріжджі – 2 ч. ложки;
- масло – ½ склянки;
- яйце – 1 шт.;
- цукор – 1 ст. ложка;
- сіль – 1 ч. ложка;
- м’ясний фарш – 350 г;
- цибуля – 1 шт.
Найпростіші пиріжки вже за визначенням готуються дуже просто:
- Змішайте кефір разом з маслом і злегка підігрійте їх.
- Додайте в суміш цукор і сіль, після чого ретельно перемішайте.
- Змішайте дріжджі разом з просіяним борошном. Не нехтуйте просіюванням – в даному випадку це дуже важливий момент, адже необхідно наситити борошно киснем.
- Замісити пружне тісто і залиште його на півгодини підійти, накривши зверху рушником або серветкою.
- В цей же час займіться приготуванням начинки для пиріжків. Обсмажте фарш на сковороді разом з нашаткованим цибулею, змішавши зі спеціями.
- Зробіть пиріжки, зверху змастіть їх яйцем і відправте випікатися в розігріту духову шафу на 20 хвилин.
Пончики швидкого приготування
Необхідні інгредієнти:
- сир – 200 г;
- мука – 4 ст. ложки;
- яйця – 2 шт.;
- цукровий сироп – 1 ст. ложка;
- гашене сода – 1 коф. ложка;
- пісне масло.
Це блюдо не відніме у вас багато часу:
- Використовуйте для приготування сухуватий сир – це важливо. Змішайте його разом з яйцями в мисці.
- Потім додайте цукор і сіль з содою. Не забудьте попередньо погасити її оцтом, інакше пончики придбають неприємний смак і запах.
- Збийте масу блендером до стану однорідності.
- Додайте борошно. Головне не переборщити з її кількістю — тісто не повинно стати «забитим».
- Наріжте його на невеликі ковбаски, а потім сформуйте з них кульки.
- Злегка розкачайте кульку і зробіть чаркою в його середині отвір.
- Обсмажте пончики у фритюрниці або сковороді з високими бортами.
- Після цього викладіть їх на паперовий рушник, щоб воно ввібрало надлишки жиру.
- Подавайте десерт до чаю, попередньо присипавши цукровою пудрою.
Ягідні ватрушки на маргарині
Необхідні інгредієнти:
- молоко – 1 стакан;
- маргарин – 50 г;
- пісне масло – 1 ст. ложка;
- яйце – 1 шт.;
- ванілін – 1 ч. ложка;
- борошно – 2 склянки;
- цукор – 1 склянка;
- сухі дріжджі – 1 ч. ложка;
- будь-які ягоди – 1 склянка;
- сіль – щіпка.
Алгоритм приготування ватрушок освоїть навіть починаюча господиня:
- Злегка підігрійте молоко і розчиніть у ньому сухі дріжджі.
- Додайте туди маленьку ложку цукру і столову ложку борошна. Після цього заберіть миску з сумішшю на 15 хвилин у тепле місце.
- Замісіть пухке тісто, використовуючи залишилися інгредієнти. Залиште трохи цукру на ягоди, щоб ватрушки не вийшли кислими.
- Приберіть тісто на півтори години «відпочити». Необхідно, щоб воно піднялося і збільшилося.
- Розділіть масу на кілька кульок, розкачайте і викладіть в них начинку з ягід. Дайте трохи настоятися.
- Злегка втисніть начинку в тісто, викладіть заготовки на деко і відправляйте випікатися на 20-25 хвилин до появи гарної скоринки на поверхні.
«Кокосанка» — швидкий рецепт
Необхідні інгредієнти:
- борошно – 1 склянка;
- цукор – 2/3 склянки;
- кокосова стружка – 100 г;
- яйця – 2 шт.;
- маргарин – 1 пачка;
- пекарський порошок – 1 ч. ложка.
Такий вишуканий десерт… а готується елементарно!
- Якщо ви використовуйте звичайний цукор-пісок, а не пудру, то подрібніть в кавомолці.
- Збийте яйця і змішайте їх з солодкої пудрою.
- Розтопіть маргарин, злегка остудіть його і з’єднайте з яєчно-цукрової масою.
- Додайте туди також кокосову стружку і дайте настоятися якийсь час.
- Покладіть борошно з розпушувачем і замішайте тісто. Воно повинно бути трохи в’язкої консистенції.
- Викладайте тісто столовою ложкою на вистелений пергаментом деко, відступаючи кілька сантиметрів, так як печиво збільшиться в розмірі.
- Готуйте десерт в розігрітій печі 15-20 хвилин.