Випічка на швидку руку — 20 рецептів до чаю

Гості вже товпляться на порозі, а подати до столу зовсім нічого? Вам на допомогу прийде випічка на швидку руку. Нижче представлені 20 унікальних рецептів, які не заберуть багато часу і не зажадають безлічі інгредієнтів. Обов’язково спробуйте!

Випічка на швидку руку в мультиварці

В черговий раз можуть порадіти власниці мультиварок. Адже для цього дива техніки є ціла купа різних варіантів страв. Випічка на швидку руку в мультиварці порадує вас і ваших гостей. Виберіть будь-який підходящий рецепт і почніть готувати, не втрачаючи дорогоцінного часу.

Пиріг з ряжанки в мультиварці

Необхідні інгредієнти:

  • ряжанка – 1 склянка;
  • цукор – 1 склянка;
  • яйця – 2 шт.;
  • борошно – 2 склянки;
  • пекарський порошок – 2 ч. ложки;
  • ванілін – 1 ч. ложка;
  • масло – 3 ст. ложки;
  • малина;
  • волоські горіхи – 50 р.

Тут все зовсім просто:

  • Збийте яйця і цукор, а потім додайте туди злегка підігріту ряжанку і масло.
  • Порційно додавайте з’єднану з розпушувачем борошно і ваніль. Замісіть рідкувате тісто.
  • Якщо ви хочете щось додати в якості начинки, то зробіть це на даному етапі. В якості добавки можна розглядати родзинки, горіхи або ягоди.
  • Добре змастіть дно чаші, вилийте туди тісто і прикрасьте зверху свіжими ягодами малини.
  • Виставите програму «Випічка» на годину. Якщо знадобиться, збільште час готування.

Швидкий сирний кекс

Випічка з сиру вважається найкориснішою і однією з найбільш простих у плані приготування.

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – 2/3 склянки;
  • масло – півпачки;
  • цукор – 2/3 склянки;
  • яйця – 2 шт.;
  • сир – 150 г;
  • ізюм – 100 г;
  • щіпка розпушувача.

Все робимо швидко і просто:

  • Коли масло стане досить м’яким, перетріть його віночком або міксером разом з цукром.
  • Краще всього використовувати для приготування сирну масу. У випадку, якщо у вас звичайний сир, то просто пропустіть його через сито, щоб позбутися від грудочок.
  • Змішайте сирну частина з масляною і добре перемішайте.
  • Додайте яйця і збийте до утворення піни.
  • Покладіть в тісто борошно, з’єднану з пекарським порошком. Воно повинно вийти середньої густоти.
  • Переберіть ізюм від сміття, промийте і замочіть в гарячій воді. Необхідно, щоб він набрякли і трохи збільшився в розмірі.
  • Викладіть родзинки в тісто, добре розмішайте, щоб він розподілився по суміші.
  • Вилийте тісто у форму і відправте випікатися на годину.

Яблучний листковий торт

Необхідні інгредієнти:

  • готове листкове тісто – 250 г;
  • масло – 50 г;
  • яблука – 2 шт.;
  • кориця – 1 коф. ложка;
  • абрикосовий джем – 2 ст. ложки.

Готуємо так:

  • Попередньо розморозьте тісто.
  • Викладіть його на стіл, присипаний борошном.
  • Видаліть з яблук серцевину і наріжте їх маленькими пластинками.
  • Розкачайте тісто в пласт потрібної товщини, а потім виріжте його тарілкою в форму кола.
  • Змастіть форму і викладіть туди заготівлю, проколів її виделкою в декількох місцях.
  • Розподіліть яблука. Посипте їх корицею і цукром.
  • Зверху покласти шматочки масла.
  • Надішліть пиріг на годину в мультиварку в режимі «Випічка».
  • В цей же час розігрійте джем до рідкого стану і полийте рівномірно по колу готовий десерт.

Хачапурі з готового листкового тіста з сиром

Хачапурі з готового тіста – це проста і смачна випічка, яка порадує любителів ситно попоїсти.

Необхідні інгредієнти:

  • листкове тісто – 450 г;
  • солоний сир – 0,5 кг;
  • яйця – 2 шт.;
  • масло – 1 ст. ложка.

Приступаємо до наших кулінарним вишукуванням:

  • Натріть сир на середній або великій тертці і покладіть в глибоку тарілку.
  • Розтопіть масло в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
  • Одне яйце гарненько перемішайте разом з тертим сиром. Інше на час відкладіть.
  • Розкачайте тісто і наріжте його прямокутниками.
  • В середину викладіть начинку і складіть хачапурі конвертиком.
  • Друге яйце збийте в легку пінку і змастіть їм заготовки, після чого відправте їх в мультиварку на годину в режимі «Випічка» або «Смаження».

Лінивий торт «Медовик»

Необхідні інгредієнти:

  • сметана – 1 склянка;
  • яйця – 2 шт.;
  • борошно – 1,5 склянки;
  • мед – 3 ст. ложки;
  • гашене сода – 1,5 ч. ложки;
  • цукор – 2/3 склянки;
  • ванілін – 1 ч. ложка.

Нехай тортик і «ледачий», трошки попрацювати все-таки доведеться:

  • Яйця, 3 ложки цукру і рідкий мед збиваються і перемішуються.
  • Потім додайте попередньо погашену соду і почніть порціями всипати у суміш борошно.
  • Гарненько замісіть тісто, а потім вилийте його на змащене деко і готуйте протягом 40 хвилин в режимі «Випічка».
  • Поки готується бісквіт, займіться кремом. Для цього змішайте цукор, що залишився зі сметаною і ваніліном.
  • Коли корж буде готовий, розділіть його на 3 частини, а обрізки відкладіть в миску і подрібніть міксером — їх можна використовувати в якості прикраси.
  • Промажте торт між коржами і з краю. Зверху посипте крихтою і подавайте до чаю.
Дивіться також:  Хачапурі з сиром – 8 рецептів приготування в духовці на сковороді

Кекс «Зебра» — просто і смачно

Рецепти зі сметаною, як правило, відрізняються ніжним смаком і оригінальністю.

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – 2 склянки;
  • масло – півпачки;
  • цукор – 1,5 склянки;
  • яйця – 4 шт.;
  • сметана – 1 склянка;
  • какао – 2 ст. ложки;
  • пекарський порошок – 1 ч. ложка;
  • ванілін – 1 ч. ложка.

Готуємо так:

  • В першу чергу змішайте сухі компоненти для приготування.
  • Перетріть м’яке масло разом з цукром і додайте ванілін.
  • По одному вбийте в суміш яйця і покладіть сметану. Ретельно розмішайте.
  • Додайте в сметанную частина сухі інгредієнти. В результаті у вас повинно вийти рідкувате тісто, середнє по густоті.
  • Розділіть масу на кілька рівних частин. Одну відкладіть в сторону, а іншу гарненько перемішайте разом з какао-порошком.
  • Змастіть форму, в якій буде готуватися кекс. Викладайте по черзі по парі столових ложок тісто, чергуючи світле з шоколадним.
  • Випікайте десерт близько години в розігрітій до 180 º с духовій шафі.

Торт «Пташине молоко» в мультиварці

Думаєте, що знаменитий десерт «Пташине молоко» можна приготувати тільки володіючи певними навичками і вміннями? Неправда! Якщо у вас є мультиварка, ви можете з легкістю зробити цей торт, витративши мінімум часу.

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – 1,5 склянки;
  • цукор – 2 склянки;
  • яйця – 10 шт.;
  • масло – 1 пачка;
  • желатин – 1 ст. ложка;
  • ванілін – 1 ч. ложка;
  • молоко – ½ склянки + 3 ст. ложки;
  • шоколад – 100 р.

Готуємо улюблений з дитинства десерт:

  • Три яйця збийте разом зі склянкою цукру, поступово збільшуючи швидкість обертів міксера. В результаті у вас повинна вийти пишна маса світлого відтінку. При цьому прослідкуйте, щоб цукор повністю розтанув. Для правильного приготування десерту не повинно залишатися кристаликів.
  • Слідом викладайте ложкою суміш склянку борошна, постійно помішуючи. У вас повинен вийти ніжний і повітряний бісквіт.
  • Перекладіть тісто в змащену чашу. Встановіть програму «Мій режим» і виберіть температуру 120 ºС, а час 45-50 хвилин. Закрийте кришку і включіть «Старт».
  • Поки готується бісквіт, у решти яєць вкрай акуратно відокремте жовтки від білків.
  • Приберіть білки в холодильник — необхідно, щоб вони охололи. Так їх буде набагато легше збивати.
  • Залийте желатин водою і дайте йому набрякнути.
  • Жовтки з’єднайте з чвертю підготовленого цукру. Збийте молоко, борошно і жовткову суміш, щоб вийшла густа маса.
  • Тепер приготуйте крем. Для цього вийміть з чаші бісквіт, вилийте туди суміш і встановіть програму «Мій режим» на 100 градусів 15 хвилин.
  • Коли на поверхні крему з’являться бульбашки, почніть його акуратно помішувати пластмасовою або дерев’яною лопаткою, щоб не утворювалися грудочки.
  • Після загустіння, крем переливається в інший посуд.
  • М’яке масло збийте міксером, потім додайте туди одну третину заварного крему. Також додайте ванілін і приберіть масу в холодильник.
  • Окремо збийте білки. Покладіть туди половину желатину, гарненько перемішайте і викладіть решту.
  • З’єднайте всі крему. Вилийте половину на дно чаші, потім накрийте однією частиною бісквіта. Зверху кладеться ще крем і на завершення залишився бісквіт. Надішліть торт на кілька годин в холодильник для застигання.
  • Через зазначений час, дістаньте чашу і вийміть торт, перевернувши його догори дном.
  • Розтопіть шоколад, змішавши з молоком, і полийте десерт. Дочекайтеся застигання глазурі і подавайте до чаю.

Медові пряники на пару

Необхідні інгредієнти:

  • цукор – ½ склянки;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 2 склянки;
  • мед – 2 ст. ложки;
  • сода – 1 коф. ложка;
  • масло – півпачки.

Щоб вийшли м’які, ароматні прянички, дотримуйтесь таким алгоритмом:

  • Підготуйте необхідні інгредієнти. Також вам знадобиться трохи води, щоб використовувати пароварку.
  • Закип’ятіть на плиті півсклянки води.
  • Окремо змішайте яйце, розм’якшене масло, мед і цукор. Поставте їх на водяну баню і прокип’ятіть, але стежте, щоб суміш не подгорала.
  • Підігрівайте 10 хвилин і покладіть соду. Добре перемішайте. Всі інгредієнти повинні повністю розчинитися.
  • Поки суміш ще стоїть на плиті, засипайте порціями борошно і постійно помішуйте.
  • В цей же час налийте пів-літри води в каструлю і прокип’ятіть в режимі «Варка на пару».
  • Зніміть тісто з плити. Спочатку воно буде рідкуватим і густим, а потім пластичним. Додавайте при необхідності борошно.
  • Вылепите пряники і складіть їх у кошик мультиварки, призначену для пароварения.
  • Викладайте приблизно по 5 штук заготовок, щоб між ними залишалося трохи простору. Готуйте в режимі «Варка на пару» за 25 хвилин.

У духовці

Проста випічка може вийти не тільки в сучасній мультиварці, але й у звичайній духовці. Тому не варто скидати її з рахунків, якщо вам необхідно терміново приготувати що-небудь до чаю за короткий термін.

Шарлотка з яблуками «Коли гості на порозі»

Необхідні інгредієнти:

  • цукор – 1 склянка;
  • яйця – 3 шт.;
  • борошно – 1 склянка;
  • яблука – 4 шт.;
  • масло – 25 р.
Дивіться також:  Гарбузовий пиріг – 9 рецептів простих і смачних

Готуємо так:

  • Щоб приготувати тісто, яйця для початку збиваються разом з цукром.
  • Потім до них поступово додається борошно, поки вона повністю не закінчиться.
  • Потім видаліть з яблук серцевину і наріжте їх спочатку часточками, а потім тонкими пластинками по 3-4 міліметра товщиною.
  • Розділіть тісто на кілька частин. Першу вилийте в змащену форму, покладіть яблука і залийте половиною.
  • Надішліть шарлотку в розігріту духовку і готуйте до появи на поверхні гарної скоринки.

Печиво за 15 хвилин для чаювання

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – ½ склянки;
  • цукор – ½ склянки;
  • кокосова стружка – 1 склянка;
  • яйця – 2 шт.;
  • розпушувач – 1 ч. ложка.

Готуємо!

  • Збийте вінчиком або міксером яйця разом з цукром в пінку.
  • Слідом покладіть в суміш кокосову стружку і ще раз добре перемішайте.
  • Висипте борошно разом з розпушувачем.
  • Замісіть тісто, скачайте його в кулю і приберіть «відпочити» в холодильник приблизно на півгодини.
  • Після цього, змочіть руки прохолодною водою і скачайте з тіста невеликі печива. При необхідності, можна додати ще трохи борошна.
  • Викладіть на деко і готуйте близько півгодини.

Легка випічка з сиру

Вам знадобляться:

  • масло – 70 г;
  • сир – 150 г;
  • цукор – 2/3 склянки;
  • борошно – 2/3 склянки;
  • пекарський порошок – 1 ч. ложка;
  • яйця — 2 шт.

Приступаємо до приготування сирного десерту на швидку руку:

  • Перетріть масло і цукор. Повинна вийти однорідна пишна і по консистенції маса.
  • У процесі збивання вбивайте в суміш яйця. Краще всього використовувати міксер для перемішування на середній швидкості.
  • Перед тим як використовувати сир для тіста, пропустіть його через сито, щоб не залишилося грудочок. Якщо ви взяли сирну масу, то цього пункту можна не слідувати і відразу класти її в тісто.
  • Потім кладеться поєднана з розпушувачем борошно. Вона додається порційно, по одній ложці, і добре втручається в тісто.
  • Розкладіть отриману масу по формочках для кексів, попередньо вистеленим папером або змазаним олією.
  • Відправте на півгодини в духову піч при температурі 180ºС.

Солодкий ванільний пиріг на молоці

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – 2 склянки;
  • молоко – 1 стакан;
  • цукор – 2 склянки;
  • яйця – 4 шт.;
  • молочний шоколад – 100 г;
  • солодка пудра – 3 ст. ложки;
  • раст. масло – 3 ст. ложки;
  • ванільний екстракт – 1 ч. ложка;
  • і ложка розпушувача.

Починаємо кулінарне диво:

  • Збийте в глибокій мисці яйця і цукор.
  • Слідом додайте туди масло, молоко і ванільний екстракт. Якщо останнього немає, тоді можна використати звичайний ванілін в тій же пропорції.
  • Після того, як ви зіб’єте суміш ще раз, покладіть туди з’єднану з пекарським порошком і просіяне борошно. В результаті вийде тісто, нагадує жирну сметану.
  • Перелийте його в форму для запікання і відправте на півгодини в піч.
  • Коли пиріг охолоне, полийте його рівномірно зверху розтопленим шоколадом для створення красивої глазурі.

На кефірі

Випічка на кефірі вважається однією з найбільш простих і бесхлопотных. Хочете перевірити? Тоді скористайтеся цим рецептом!

Необхідні інгредієнти:

  • кефір – 1,5 склянки;
  • цукор – 1 склянка;
  • яйця – 3 шт.;
  • борошно – 2 склянки;
  • сметана – 2 склянки;
  • какао – 1 ст. ложка;
  • солодка пудра – 4 ст. ложки;
  • будь-які горіхи – 50 р.

Готуємо так:

  • Збийте з цукром яйця.
  • Додайте туди кефір і соду. Гасити попередньо її немає потреби, адже в тесті вже буде присутній кислий компонент.
  • Розділіть тісто на кілька рівних частин і другу змішайте з какао.
  • Надішліть їх в однакові форми для запікання на півгодини.
  • Після, розріжте коржі і промажте їх кремом зі сметани, цукрової пудри і будь-яких подрібнених горіхів. Чергуйте темні й світлі шари.

Хачапурі з готового листкового тіста з сиром

Необхідні інгредієнти:

  • будь-який твердий сир – 0,5 кг;
  • листкове тісто – 450 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • масло – 25 р.

І в цьому немає нічого складного:

  • Натріть сир. Краще всього використовувати для приготування хачапурі сир «Сулугуні» або «Фетаки».
  • Розтопіть масло, змішайте його разом з одним яйцем і сиром. Це буде начинка для закуски.
  • Розморозьте тісто. У вас повинно бути 2 або 3 пласта. Після, розкачати їх і розділіть на кілька прямокутників.
  • Складіть в них начинку і закрийте як конвертики. Кожен хачапурі перед приготуванням змащується сирим яйцем, попередньо розбитим окремо в миску.
  • Відправте блюдо випікатися на 20 хвилин.

Швидкий пиріг зі згущеним молоком

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – 1 склянка;
  • згущене молоко – 1 банка;
  • яйця – 2 шт.;
  • сода – 1 коф. ложка;
  • пісне масло;
  • пудра цукрова – 2 ст. ложки.

Готуємо смакоту так:

  • Відкрийте банку зі згущеним молоком і на час відкладіть її в сторону.
  • Після цього добре просіяти борошно — необхідно, щоб у ній не залишалося ніяких непотрібних домішок і сміття.
  • Окремо збийте яйця і соду. Гасити її не обов’язково.
  • Додати в яєчну суміш згущене молоко і ретельно перемішайте.
  • Замісіть тісто, додавши борошно.
  • Випікайте пиріг протягом 20-ти хвилин.
  • Готовий десерт присипте зверху цукровою пудрою і подавайте до чаю.
Дивіться також:  Ватрушки з картоплею – 7 рецептів, як зробити смачні, рум’яні ватрушки

Домашній хмиз на швидку руку

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – 4 склянки;
  • цукор – ½ склянки;
  • кефір – 2 склянки;
  • яйця – 2 шт.;
  • масло – 2 ст. ложки;
  • ванілін – 1 ч. ложка;
  • сода – 1 коф. ложка.

Готуємо так:

  • Усі зазначені в рецептурі інгредієнти замішуються в густе, але пластичне тісто.
  • Дайте йому трохи відпочити і підійти — накрийте рушником або серветкою і залиште на півгодини в прохолодному місці.
  • Наріжте тісто шматочками прямокутної форми і зробіть невеликі завороти всередину.
  • Обсмажте хмиз на вершковому або рослинному маслі. Кількість його може бути підібране індивідуально, виходячи з ваших уподобань.
  • Готовий десерт посипте зверху цукровою пудрою і подавайте гостям до чаю або кави.

Найпростіші пиріжки на кефірі

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – 2 склянки;
  • кефір – 1 склянка;
  • сухі дріжджі – 2 ч. ложки;
  • масло – ½ склянки;
  • яйце – 1 шт.;
  • цукор – 1 ст. ложка;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • м’ясний фарш – 350 г;
  • цибуля – 1 шт.

Найпростіші пиріжки вже за визначенням готуються дуже просто:

  • Змішайте кефір разом з маслом і злегка підігрійте їх.
  • Додайте в суміш цукор і сіль, після чого ретельно перемішайте.
  • Змішайте дріжджі разом з просіяним борошном. Не нехтуйте просіюванням – в даному випадку це дуже важливий момент, адже необхідно наситити борошно киснем.
  • Замісити пружне тісто і залиште його на півгодини підійти, накривши зверху рушником або серветкою.
  • В цей же час займіться приготуванням начинки для пиріжків. Обсмажте фарш на сковороді разом з нашаткованим цибулею, змішавши зі спеціями.
  • Зробіть пиріжки, зверху змастіть їх яйцем і відправте випікатися в розігріту духову шафу на 20 хвилин.

Пончики швидкого приготування

Необхідні інгредієнти:

  • сир – 200 г;
  • мука – 4 ст. ложки;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукровий сироп – 1 ст. ложка;
  • гашене сода – 1 коф. ложка;
  • пісне масло.

Це блюдо не відніме у вас багато часу:

  • Використовуйте для приготування сухуватий сир – це важливо. Змішайте його разом з яйцями в мисці.
  • Потім додайте цукор і сіль з содою. Не забудьте попередньо погасити її оцтом, інакше пончики придбають неприємний смак і запах.
  • Збийте масу блендером до стану однорідності.
  • Додайте борошно. Головне не переборщити з її кількістю — тісто не повинно стати «забитим».
  • Наріжте його на невеликі ковбаски, а потім сформуйте з них кульки.
  • Злегка розкачайте кульку і зробіть чаркою в його середині отвір.
  • Обсмажте пончики у фритюрниці або сковороді з високими бортами.
  • Після цього викладіть їх на паперовий рушник, щоб воно ввібрало надлишки жиру.
  • Подавайте десерт до чаю, попередньо присипавши цукровою пудрою.

Ягідні ватрушки на маргарині

Необхідні інгредієнти:

  • молоко – 1 стакан;
  • маргарин – 50 г;
  • пісне масло – 1 ст. ложка;
  • яйце – 1 шт.;
  • ванілін – 1 ч. ложка;
  • борошно – 2 склянки;
  • цукор – 1 склянка;
  • сухі дріжджі – 1 ч. ложка;
  • будь-які ягоди – 1 склянка;
  • сіль – щіпка.

Алгоритм приготування ватрушок освоїть навіть починаюча господиня:

  • Злегка підігрійте молоко і розчиніть у ньому сухі дріжджі.
  • Додайте туди маленьку ложку цукру і столову ложку борошна. Після цього заберіть миску з сумішшю на 15 хвилин у тепле місце.
  • Замісіть пухке тісто, використовуючи залишилися інгредієнти. Залиште трохи цукру на ягоди, щоб ватрушки не вийшли кислими.
  • Приберіть тісто на півтори години «відпочити». Необхідно, щоб воно піднялося і збільшилося.
  • Розділіть масу на кілька кульок, розкачайте і викладіть в них начинку з ягід. Дайте трохи настоятися.
  • Злегка втисніть начинку в тісто, викладіть заготовки на деко і відправляйте випікатися на 20-25 хвилин до появи гарної скоринки на поверхні.

«Кокосанка» — швидкий рецепт

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – 1 склянка;
  • цукор – 2/3 склянки;
  • кокосова стружка – 100 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • маргарин – 1 пачка;
  • пекарський порошок – 1 ч. ложка.

Такий вишуканий десерт… а готується елементарно!

  • Якщо ви використовуйте звичайний цукор-пісок, а не пудру, то подрібніть в кавомолці.
  • Збийте яйця і змішайте їх з солодкої пудрою.
  • Розтопіть маргарин, злегка остудіть його і з’єднайте з яєчно-цукрової масою.
  • Додайте туди також кокосову стружку і дайте настоятися якийсь час.
  • Покладіть борошно з розпушувачем і замішайте тісто. Воно повинно бути трохи в’язкої консистенції.
  • Викладайте тісто столовою ложкою на вистелений пергаментом деко, відступаючи кілька сантиметрів, так як печиво збільшиться в розмірі.
  • Готуйте десерт в розігрітій печі 15-20 хвилин.

Прокрутка до верху