Випічка в мікрохвильовці на вигляд і, головне, смак анітрохи не гірше, ніж приготовлена будь-яким іншим методом. А в чомусь навіть і краще: в мікрохвильовій печі можна спекти тістечка, кексики, торти, піцу, витративши на процес набагато менше часу. І у вік тотальної поспіху це дуже важлива обставина.
Сирна випічка в мікрохвильовці
Як правило, дітвора не в захваті від сиру. Чадо буває неможливо умовити з’їсти хоч блюдце цього продукту: слово «користь» в даному випадку не аргумент. Але якщо зробити на сніданок десерт з сиру в мікрохвильовці, він буде умят за лічені хвилини. Тим більше, що сир – штука вдячна: прекрасно пропікається і гармонує практично з усіма фруктами, ягодами і багатьма прянощами.
Для нього знадобляться:
- сир (ідеальний варіант домашній продукт) – 400 грамів;
- яйця – візьмемо пару штук;
- яблука – стільки ж;
- цукор-пісок – 40 грамів буде достатньо.
Сир пропускаємо через сито, щоб він придбав ніжну пастоподобную консистенцію. Яблука очищаємо від шкірки і обробляємо з допомогою терки з самими маленькими осередками. Потім з’єднуємо продукти в сирно-яблучну суміш.
До отриманої маси додаємо яйця, перемішуємо останній раз.
Залишилося розкласти складу по формочках і відправити майбутнє ласощі в СВЧ-піч. Потужності 800 Вт протягом 7 хвилин буде достатньо, щоб сирною випічкою можна було годувати маленького вереду.
Яблучний десерт з листкового тіста
Оскільки нам колись довго возитися з десертом, а подати до чаю що-небудь смачненьке хочеться, використовуємо листкове тісто з магазину і приготуємо з ним яблука.
Будемо піч з:
- листкового тіста – візьмемо ½ кілограма;
- яєць – однієї штуки;
- яблук – вистачить 200 грамів;
- цукру-піску (краще коричневого, але цілком підійде і білий компонент) і цукру ванільного: першого трьох столових ложок, другого однієї столової ложки.
Яблука звільняємо від шкірки. Далі можна обробити їх двома способами: перетворити в тонку соломку або пропустити через крупну тертку.
Заздалегідь розморожене тісто трохи розкачуємо, полотно ріжемо на прямокутники.
На кожен прямокутник з тіста викладаємо яблучну масу. Присипаємо цукром-піском і защипуємо майбутні слойки по краях.
Відокремлюємо яєчний жовток від білка. Останній трохи збиваємо і промазуємо «шви», щоб слойки в мікрохвильовці не розвалилися. Залишилося змастити їх жовтком, і можна прибирати в мікрохвильовку. 30-35 хвилин в приладі, і випічка з листкового тіста пропечеться рівномірно і не пригорить.
Випічка за 5 хвилин на кефірі
5 хвилин, звичайно, художнє перебільшення. Але те, що на випічку шарлотки на кефірі знадобиться не більше 20 хвилин – це вже точно. Кефір компенсує традиційну сухість такого десерту і подарує йому легкий молочний присмак.
Які інгредієнти потрібні під рукою?
- Кефір – візьмемо склянку.
- Цукровий пісок – такий же обсяг.
- Борошно – склянки буде достатньо.
- Яблука – вистачить 4-5-ти.
- Ваніль – пучку.
- Пекарський порошок – півтори чайні ложки.
- Масло – щоб змастити форму.
Знімаємо з яблук шкірку, прибираємо серцевинки і нарізаємо фрукти.
Розбиваємо в миску яйця, висипаємо до них цукор-пісок і збиваємо. В яєчно-цукрову суміш вливаємо кефір. Туди ж ідуть всі інші сипучі інгредієнти. А потім – нарізка з фруктів. Можна замісити тісто.
Залишилося перебазувати його в промаслений форму і прибрати в СВЧ-піч. Задаємо приладу повну потужність і час – від 10 до 20 хвилин.
Шоколадний пиріг в мікрохвильовці
Так, у мікрохвильовій печі можна зробити, наприклад, «Зебру». Спочатку до вечірнього чаювання в колі сім’ї, а потім зважимося приготувати і для святкового столу.
Візьмемо продукти:
- борошно – необхідно 4 столові ложки;
- цукор-пісок – такий же обсяг;
- порошок з какао – 1 столова ложка;
- пекарський порошок – ¼ чайної ложки;
- кави (потрібен розчинний) – чайної ложки вистачить;
- вершкове масло, молоко – три столові ложки першого і другого;
- яйце.
Зливаємо в загальну посуд всі рідкі компоненти і збиваємо, щоб отримати однорідний склад.
В іншу ємність зсипаємо всі сухі інгредієнти (за винятком какао і кави).
Далі з’єднуємо в одне загальне обидві суміші. Ділимо на дві частини і в одну відправляємо кави і какао порошок, змішуємо, щоб вийшов гарний шоколадний колір.
Майструємо «Зебру» — в промаслений форму, чергуючи, поміщаємо світлі і темні шари тіста. Це зручно робити за допомогою столової ложки. Включаємо мікрохвильову піч на повну потужність і чекаємо 4-5 хвилин. Готово! А якщо зверху полити пиріг розтопленим чорним шоколадом та присипати горішками, вийде неперевершене!
Найсмачніше і швидке печиво
Якщо спробуєте цей рецепт, сміливо можете вибирати своїм девізом вираз «Швидкого перекусу – швидка випічка!».
Що для печива потрібно?
- Вівсяна каша швидкого приготування – візьмемо ¼ кілограма;
- яйце – одного;
- борошно – не менше 20 грамів;
- масло – 40 грамів.
Задаємо мікрохвильовці потужність 600 Вт і розтоплюємо масло. Для цього вистачить 10 секунд.
Виливаємо його в пластівці з вівса, перемішуємо. Потім доповнюємо олійно-вівсяну суміш яйцем та борошном і перемішуємо останній раз.
Тісто для печива готово. Ложкою викладаємо його на промаслений пергамент і ставимо в мікрохвильову піч. Колишня потужність приладу 600 Вт і 9 хвилин часу – і можна хрустіти несолодким вівсяним печивом.
Брауні з шоколадом
Шоколадний брауні – незмінний фаворит любителів випічки по всьому світу. Рецепт приготування десерту зі звучною назвою дуже простий і доступний. Ласуни цілком можуть обійтися без відвідування ресторану або кафе і спекти брауні будинку.
Для нього знадобляться:
- цукровий пісок (коричневий ідеально, але підійде і білий продукт) – пара столових ложок;
- борошно з пшениці – такий же обсяг;
- молоко – візьмемо 100 грамів;
- яйце – одна штука;
- сіль – щіпка;
- какао порошок – одна столова ложка.
Всі сухі компоненти перемішуємо в загальній посуді. Далі виливаємо туди молоко і розбиваємо яйце. Після змішування повинно вийти тісто, по консистенції схоже з рідкою сметаною.
Масу шоколадного кольору переливаємо в керамічний кухоль, заповнюючи її на 2/3. Тоді тісто не витече, і пічка залишиться чистою.
Виставимо мікрохвильову піч на максимальний режим і дамо їй 5 хвилин. Шоколадний брауні готовий!
Мафін в гуртку в мікрохвильовці
Від звичних мафінів з духовки ласощі відрізняється тим, що на його випічку йдуть лічені хвилини.
Для випічки на швидку руку в півлітровій чашці знадобляться:
- яйце – одна штука;
- цукор-пісок, олія (без запаху) – по 3 столові ложки одного та іншого;
- молоко – не більше 2 столових ложок;
- порошок какао – хоча б столова ложка;
- пекарський порошок – досить чайної ложки;
- журавлина (її можна замінити або доповнити родзинками, маком, шоколадною крихтою, горіхами і т. д.) – жмені вистачить;
- ванілін – щіпка.
Яйце в окремій чашці збиваємо з цукром і ваніліном. Вилка в руці — найкращий для цього інструмент. Потім додаємо туди ж молоко, какао і рослинне масло. До всього цього відправляємо заздалегідь просіяне борошно і пекарський порошок. І замішуємо тісто, нагадує негустий сметани. Останніми йдуть ягоди.
Змащуємо чашку рослинним маслом і наливаємо всередину тісто – не вище половини.
Мікрохвильовку не треба включати на повну силу. Режиму «розігрів» і трьох хвилин часу вистачить, щоб мафін дійшов до потрібної кондиції. Йогурт, сметана або шоколадна глазур зверху – і швидкий сніданок готовий.
Піца з грибами, ковбасою і сиром
Все-таки пекти піцу в мікрохвильовці – ідеальний варіант. І економиться час, і тісто пропікається рівномірно. А начинку кожен раз можна вибирати різну. Наприклад, ковбасу, сир і гриби.
- Просіюємо в миску борошно (200 грамів). Розбиваємо в неї яйце і виливаємо туди 120 грамів молока. Можна замішувати тісто.
- Розкачуємо тісто тонким колом. Це наша основа для піци.
- Переміщаємо її на плоску тарілку для мікрохвильової печі. Промазуємо томатною пастою і присипаємо спеціями.
- Як можна дрібніше нарізаємо ковбасу (візьмемо підкопчену, з нею піца придбає приємний присмак і аромат), змішуємо з смаженими грибами.
- Викладаємо начинку на тісто, зверху присипаємо пропущеним через середню тертці твердим сиром.
- Ставимо напівфабрикат в СВЧ-піч на 7 хвилин.