Розвиток технологій дозволило винайти такий чудовий кухонний електроприлад, як мультиварка. У ній можна не тільки парити, смажити і варити, але і використовувати її замість духовки. Тим більше, що випічка в мультиварці виходить швидко і без особливих зусиль.
Хліб в мультиварці на швидку руку
Домашніх хліб з рум’яною скоринкою і апетитним м’якушкою можна приготувати з такого продуктового набору:
- борошно – 320 г;
- вода – 210 мл;
- масло пісне – 40 мл;
- дріжджі сухі – 10 г;
- цукор – 10 г;
- сіль – 5 р.
Етапи приготування:
- У глибокому посуді змішуються всі сухі компоненти.
- У суху суміш вводиться тепла вода і масло.
- Замішують м’яке тісто, яке викладається у змащену маслом посуд, накривається кухонним рушником і отставляется на півгодини.
- По закінченні часу тісто обминается і перекладається в змащену чашку.
- Мультиварка встановлюється на програму для випікання тривалістю 60 хвилин.
- Звуковий сигнал сповіщає про необхідність перевернути хліб за допомогою кошика для парового приготування і продовжити випікання ще 20 хвилин.
Кекс з горіхами і сухофруктами
Коли хочеться побалувати себе і рідних смачним десертом до чашечки ароматного чаю, то цей рецепт доведеться в самий раз.
Слід взяти:
- 3 великих яйця;
- трохи більше половини склянки борошна;
- 3 ст. ложки цукру;
- ½ Ч. ложки соди і солі;
- шматочок масла;
- сухофруктів і горіхів — на свій розсуд.
Спосіб виконання оригінального виробу:
- Збиваються міксером яйця з цукром, до яких поступово всипається борошно, сіль і сода.
- Через 2 хвилини вводиться в тісто розтоплене масло, заздалегідь замочені сухофрукти і толченные горіхи.
- Отриманий склад переливається у підготовлений посуд для мультиварки. Встановлюється програма для випікання на 65 хвилин.
- Подається десерт до чаю після охолодження. Якщо витягти і спробувати нарізати його відразу, то він просто розкришиться.
Яблучний пиріг на кефірі
Випічка в мультиварці на кефірі виходить відмінною.
У цьому можна переконатися, приготувавши десерт з нижчепереліченого складу продуктів:
- борошно – 300 г;
- цукор – наполовину менше обсягу борошна;
- яйця – 2 шт.;
- кефір – 250 мл;
- масло – ¼ частина стандартної пачки;
- яблука – 300 г;
- ванілін, кориця – за смаком;
- сіль і сода – щіпка.
Щоб поласувати десертом «для ледачих» дотримуйтесь такої послідовності дій:
- Збивання яєць з цукровим піском проводиться в ємності з високими краями. Сюди потім додаються рідке масло і кефір кімнатної температури.
- У рідку масу вводяться сипучі інгредієнти, після чого тісто вимішується до однорідності.
- Яблука звільняються від серцевин і нарізати скибочками.
- У чашу виливається ½ частину тіста, поверх якого розподіляються яблучні дольки.
- Яблука заливаються другою половиною тіста.
- Випікання здійснюється на відповідній програмі протягом 50-60 хвилин.
Яблука можна попередньо обваляти в борошні, щоб вони не потонули в тесті.
Банановий торт на молоці
Кулінарний шедевр, який відрізняється ніжною структурою і чудовими гастрономічними якостями, яка просто тане в роті.
Для торта готуються:
- борошно – 400 г;
- яйця – 2 шт.;
- цукор – 240 г;
- молоко пожирніше – 80 мл;
- масло пісне – 100 мл;
- банан – 200 г;
- пакетик розпушувача;
- ванілін – за бажанням;
- сіль – щіпка.
Створюючи десерт:
- В одну ємність поміщаються борошно, розпушувач, сіль і ванілін, в іншу – дрібні шматочки бананів, масло і цукор.
- У посуд з бананової сумішшю закладаються яйця і молоко.
- Після перемішування в рідку суміш відправляються сипучі складові.
- Коли тісто стане однорідним, воно переливається у підготовлену мульти-чашу. Вона встановлюється в мультиварці, яка включається на програму «Випічка» тривалістю 60 хвилин.
Пиріг з курячої начинкою без яєць
Простота тесту і ситність, духмяність начинки дозволяють приготувати поживний обід для всіх членів сім’ї без яких-небудь клопоту.
Вам слід підготувати заздалегідь продукти з наступного набору:
- борошно – 400 г;
- цибуля – 1 шт.;
- лисички і картопля – 300 г;
- вершки – 100 мл;
- масло – брусочок 100 г;
- масло пісне – 60 мл;
- курятина – 300 г;
- перець чорний, сіль, куркума – щіпка.
У приготуванні страви можна скористатися наступною схемою:
- Лисички замочуються в холодній воді, а після 20 хвилин кілька разів промивається.
- У ємність з високими бортами борошно просіюється, поміщаються сіль, стружка з масла і спеції.
- Всі компоненти перетираються і поступово розводять холодною водою.
- Тісто добре вимішується до отримання грудки однорідної структури, який загорнутим в харчову плівку відправляється на півгодини на холод.
- Курятина і овочі нарізаються кубиками.
- Картопляні кубики відварюють до напівготовності.
- Цибулю і гриби спочатку пассеруются, а потім, заправлені вершками, тушкують 20 хвилин.
- М’ясо обсмажується близько 10 хвилин в окремій сковороді.
- Від готового тіста відділяється третя частина, а решта маса розкочується по діаметру чаші мультиварки.
- Розкатаний коло поміщається в ємність для випікання, де у нього формуються бортики.
- Тісто наповнюється начинкою і накривається другим колом, зробленим з залишився тесту.
- Випікають пиріг 50 хвилин на програмі «Випічка».
Класичний манник в мультиварці
Десерт, знайомий багатьом ще з дитячої пори, готується легко, швидко і з продуктового мінімуму:
- по 1 склянці манки, кефіру, цукру та борошна;
- 3 великих яйця;
- 1/2 пачки масла;
- пакетик розпушувача і ваніліну.
Етапи підготовки:
- Покрита кефіром крупа відправляється в холодильну камеру на 30-50 хвилин, де вона добре набухне.
- До збитим з цукром яйця вливається розтоплене масло, а потім викладається набрякла манка.
- Коли всі інгредієнти перемішуються, в тісто всипати борошно і розпушувач.
- Після чергового перемішування тісто виливається в підготовлену ємність для мультиварки, яка встановлюється на 60 хвилин у програму «Випічка».
Наливна пиріг з грибами
Прекрасне кулінарний виріб для любителів ситно перекусити грибними делікатесами.
Ще одна перевага – швидке приготування з досить простих складових:
- кефір – 200 мл;
- яйця – 2 шт.;
- цукор – 5 г;
- борошно – 200 г;
- розпушувач – 10 г;
- білі гриби – 300 г;
- цибуля – 130 г;
- сир (м’який або плавлений) – 90 г;
- картопля – 200 г;
- сіль – щіпка.
Готується страва в кілька етапів:
- З цибулі, грибів і сиру готується начинка. На сковороді до м’якості пассеруются підсолені кубики цибулі, до яких додаються гриби і на завершальному етапі — сир. Віддайте перевагу продукту в «ванні» — він обов’язково «розійдеться» в сковороді, чого не можна гарантувати при використанні більш дешевого брусочки плавленого сиру.
- Збиваються міксером яйця, кефір, сіль і цукор, до яких поступово всипати борошно і розпушувач.
- Картопля очищається і ріжеться кружечками.
- У чашу виливається ½ тіста і покривається подсоленными картопляними заготовками.
- Зверху розподіляється начинка, яка заливається рештою тестом.
- Мультиварка встановлюється на 60 хвилин в програму для випікання.
Сирний десерт
Сир є важливим продуктом харчування, що містить велику кількість кальцію і інших корисних елементів. Однак його кислуватий смак не всім припадає до душі.
Сирна випічка у вигляді десерту – це прекрасне рішення для додання продукту бажаної солодкості.
Достатньо підготувати:
- сир – 500 г;
- яйця – 5 шт.;
- цукор – 240 г;
- борошно – 200 г;
- масло вершкове – 100 г;
- розпушувач – 10 г;
- ванілін – за смаком.
Покрокова інструкція:
- Міксером здійснюється збивання 3 яйця з цукровим піском до утворення піни.
- В яєчно-цукрову масу всипається борошно.
- Для начинки сир перемішується з рештою яйцями і невеликою кількістю цукру.
- По дну чаші розподіляється тонкий шар тіста, на який викладається сирна начинка, яка затишно вкривається залишилася борошняний масою.
- Приготування здійснюється протягом 80 хвилин у програмі «Випічка»
Пісочний пиріг з варенням
Популярний десерт, оскільки інгредієнти для нього практично завжди є під рукою:
- борошно – 400 г;
- яйця – 3 шт.;
- масло – брусок до 150 м;
- розпушувач – 10 г;
- цукор – 150 г;
- джем – 300 г;
- кориця – 5 р.
Спосіб приготування простий, як і сам простий десерт:
- Розтоплене масло перемішується з сирими яйцями.
- У суміш всипати цукровий пісок і кориця.
- У посуді з високими бортами змішуються борошно з розпушувачем, до яких поступово вводиться рідка масляниста маса.
- Коли тісто вже погано провертається ложкою, подальший заміс здійснюється руками.
- Після формування еластичної структури куля з тіста ділиться на два, один з яких (для нижнього шару) повинен бути більшого діаметру.
- Тісто відправляється в холод на півгодини.
- По дну чаші розподіляється шар тіста, у якого формуються бортики з висотою 2-3 см, куди вливається варення.
- Зверху начинка присипається стружкою з другого кульки меншого діаметру.
- Готується пиріг 70 хвилин у програмі для випікання
Шоколадний торт зі згущеним молоком
Чудовий десерт, яким не проти поласувати як дорослі, так і діти.
Готується ласощі з нижчепереліченого продуктового набору:
- цукор – 100 г;
- борошно – 150 г;
- шоколад – 50 г;
- какао – 60 г;
- яйця – 3 шт.;
- шматочок масла – 70 г;
- розпушувач – 10 г;
- молоко – 80 мл;
- згущене молоко – 1 банка;
- шоколадка.
Останній інгредієнт краще брати з темних сортів — у них більший вміст какао, а значить ви гарантовано отримаєте шоколадний, а не просто солодкий десерт.
Приготування здійснюється за наступним алгоритмом:
- У ємності з високими краями перемішуються сипучі складові.
- У металевій мисочці розтоплюються масло і шоколадна стружка, до яких додаються яйця і молоко. Після цього складу піддається взбиванню міксером.
- Рідка суміш вводиться в борошняну.
- Коли досягається однорідна структура тесту, воно переливається в чашу мультиварки, де пиріг випікається 50 хвилин у відповідній програмі.
- Готовий бісквіт розділяється на рівні коржі, кожен з яких перемазывается згущеним молоком. Чим тонше будуть пласти, тим ніжніше вийде десерт.
- Верхній корж поливається глазур’ю.
Простий «Медовик» в мультиварці
Відмінний десерт готується з нижчепереліченого складу продуктів:
- яйця – 5 шт.
- цукор – 270 г;
- мед – 135 г;
- сода – 5 м;
- розпушувач – 10 г;
- борошно – 360 р.
Для втілення задуму десерту в життя, дотримуйтесь простим алгоритмом:
- Борошно змішується з содою і розпушувачем.
- У збиту яєчно-цукрову суміш без зупинки міксера вливається мед.
- У медову масу втручається борошняна.
- Тісто виливається в чашу мультиварки і готується в програмі для випічки 50 хвилин.
Пиріжки з капустою: швидкий рецепт
Випічка з листкового тіста виходить повітряної і роботи з нею набагато менше, оскільки є можливість придбати готове тісто, не витрачаючи час на його підготовку.
Для капустяних пиріжків будуть потрібні:
- дріжджове листкове тісто – 1 упаковка;
- капуста – 300 г;
- морква – 100 г;
- цибуля – 100 г;
- паста томатна – 50 мл;
- сіль, спеції – за смаком.
Готується випічка так:
- Готується начинка: нашаткована капуста, морквяна стружка і подрібнену цибулю тушкують з додаванням солі, спецій і томатної пасти.
- Пласти листкового тіста діляться навпіл і злегка розкочуються.
- На середину кожного шматочка викладається начинка, після чого формується конвертик.
- Вироби випікаються під закритою кришкою в режимі «Випічка» по 5 хвилин з кожного боку.
Торт «Прага» на сметані
Ласуни оцінять по достоїнству цей рецепт, для виконання якого необхідні:
- цукор – 160 г;
- борошно – 190 г;
- шоколад – 50 г;
- какао – 40 г;
- яйця – 3 шт.;
- олія – 200 г;
- розпушувач – 10 г;
- сода – 5 м;
- згущене молоко – 1 банка;
- сметана – 200 р.
В процесі приготування:
- В одній ємності змішуються всі сипучі, крім цукрового піску. Він в іншій мисці збивається з яйцями, куди при помішуванні віночком вводяться ½ банки молока і сметана.
- У посуд з рідкою масою всипати сухі складові.
- Однорідне тісто в підготовлену мультиварці випікається на відповідній програмі 1 годину.
- За допомогою міксера з м’якого масла, розтопленого шоколаду і 20 г какао готується крем, яким перемазуються всі частини розділеного вздовж коржа.
Вівсяний пиріг з яблуками і фініками без яєць
Випічка без яєць у нас буде представлена таким смачним десертом, як фініковий пиріг з додаванням вівсяних пластівців.
Для його створення потрібні:
- пластівці вівсяні – 100 г;
- фінік – 100 г;
- яблука – 100 г;
- масло – 150 г;
- цукор – 80 г;
- вода – 150 мл;
- розпушувач – 5 м;
- борошно – 150 р.
Етапи кулінарного експерименту:
- Фініки ріжуться і проварюються 3 хвилини.
- Яблука нарізати часточками.
- З борошна, розпушувача, цукру, пластівців і масла замішується тісто, куди вливається охолоджена рідина після варіння сухофруктів.
- Тісто ділиться навпіл: одна половина викладається на дно чаші і покривається финиково-яблучною начинкою.
- Тісто використовується в якості верхнього коржа.
- Готується пиріг 1 годину в програмі для випікання.
Отже, не варто засмучуватися, якщо в господарстві відсутня духовка, але раптово захотілося солоденького до чаю. За допомогою мультиварки можна втілити в життя найсміливіші рецепти, при цьому не витрачаючи зайвих зусиль і часу.