Випічка в мультиварці — 14 рецептів на швидку руку

Розвиток технологій дозволило винайти такий чудовий кухонний електроприлад, як мультиварка. У ній можна не тільки парити, смажити і варити, але і використовувати її замість духовки. Тим більше, що випічка в мультиварці виходить швидко і без особливих зусиль.

Хліб в мультиварці на швидку руку

Домашніх хліб з рум’яною скоринкою і апетитним м’якушкою можна приготувати з такого продуктового набору:

  • борошно – 320 г;
  • вода – 210 мл;
  • масло пісне – 40 мл;
  • дріжджі сухі – 10 г;
  • цукор – 10 г;
  • сіль – 5 р.

Етапи приготування:

  • У глибокому посуді змішуються всі сухі компоненти.
  • У суху суміш вводиться тепла вода і масло.
  • Замішують м’яке тісто, яке викладається у змащену маслом посуд, накривається кухонним рушником і отставляется на півгодини.
  • По закінченні часу тісто обминается і перекладається в змащену чашку.
  • Мультиварка встановлюється на програму для випікання тривалістю 60 хвилин.
  • Звуковий сигнал сповіщає про необхідність перевернути хліб за допомогою кошика для парового приготування і продовжити випікання ще 20 хвилин.

Кекс з горіхами і сухофруктами

Коли хочеться побалувати себе і рідних смачним десертом до чашечки ароматного чаю, то цей рецепт доведеться в самий раз.

Слід взяти:

  • 3 великих яйця;
  • трохи більше половини склянки борошна;
  • 3 ст. ложки цукру;
  • ½ Ч. ложки соди і солі;
  • шматочок масла;
  • сухофруктів і горіхів — на свій розсуд.

Спосіб виконання оригінального виробу:

  • Збиваються міксером яйця з цукром, до яких поступово всипається борошно, сіль і сода.
  • Через 2 хвилини вводиться в тісто розтоплене масло, заздалегідь замочені сухофрукти і толченные горіхи.
  • Отриманий склад переливається у підготовлений посуд для мультиварки. Встановлюється програма для випікання на 65 хвилин.
  • Подається десерт до чаю після охолодження. Якщо витягти і спробувати нарізати його відразу, то він просто розкришиться.

Яблучний пиріг на кефірі

Випічка в мультиварці на кефірі виходить відмінною.

У цьому можна переконатися, приготувавши десерт з нижчепереліченого складу продуктів:

  • борошно – 300 г;
  • цукор – наполовину менше обсягу борошна;
  • яйця – 2 шт.;
  • кефір – 250 мл;
  • масло – ¼ частина стандартної пачки;
  • яблука – 300 г;
  • ванілін, кориця – за смаком;
  • сіль і сода – щіпка.

Щоб поласувати десертом «для ледачих» дотримуйтесь такої послідовності дій:

  • Збивання яєць з цукровим піском проводиться в ємності з високими краями. Сюди потім додаються рідке масло і кефір кімнатної температури.
  • У рідку масу вводяться сипучі інгредієнти, після чого тісто вимішується до однорідності.
  • Яблука звільняються від серцевин і нарізати скибочками.
  • У чашу виливається ½ частину тіста, поверх якого розподіляються яблучні дольки.
  • Яблука заливаються другою половиною тіста.
  • Випікання здійснюється на відповідній програмі протягом 50-60 хвилин.

Яблука можна попередньо обваляти в борошні, щоб вони не потонули в тесті.

Банановий торт на молоці

Кулінарний шедевр, який відрізняється ніжною структурою і чудовими гастрономічними якостями, яка просто тане в роті.

Для торта готуються:

  • борошно – 400 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 240 г;
  • молоко пожирніше – 80 мл;
  • масло пісне – 100 мл;
  • банан – 200 г;
  • пакетик розпушувача;
  • ванілін – за бажанням;
  • сіль – щіпка.

Створюючи десерт:

  • В одну ємність поміщаються борошно, розпушувач, сіль і ванілін, в іншу – дрібні шматочки бананів, масло і цукор.
  • У посуд з бананової сумішшю закладаються яйця і молоко.
  • Після перемішування в рідку суміш відправляються сипучі складові.
  • Коли тісто стане однорідним, воно переливається у підготовлену мульти-чашу. Вона встановлюється в мультиварці, яка включається на програму «Випічка» тривалістю 60 хвилин.
Дивіться також:  Торт Ніжність – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Пиріг з курячої начинкою без яєць

Простота тесту і ситність, духмяність начинки дозволяють приготувати поживний обід для всіх членів сім’ї без яких-небудь клопоту.

Вам слід підготувати заздалегідь продукти з наступного набору:

  • борошно – 400 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • лисички і картопля – 300 г;
  • вершки – 100 мл;
  • масло – брусочок 100 г;
  • масло пісне – 60 мл;
  • курятина – 300 г;
  • перець чорний, сіль, куркума – щіпка.

У приготуванні страви можна скористатися наступною схемою:

  • Лисички замочуються в холодній воді, а після 20 хвилин кілька разів промивається.
  • У ємність з високими бортами борошно просіюється, поміщаються сіль, стружка з масла і спеції.
  • Всі компоненти перетираються і поступово розводять холодною водою.
  • Тісто добре вимішується до отримання грудки однорідної структури, який загорнутим в харчову плівку відправляється на півгодини на холод.
  • Курятина і овочі нарізаються кубиками.
  • Картопляні кубики відварюють до напівготовності.
  • Цибулю і гриби спочатку пассеруются, а потім, заправлені вершками, тушкують 20 хвилин.
  • М’ясо обсмажується близько 10 хвилин в окремій сковороді.
  • Від готового тіста відділяється третя частина, а решта маса розкочується по діаметру чаші мультиварки.
  • Розкатаний коло поміщається в ємність для випікання, де у нього формуються бортики.
  • Тісто наповнюється начинкою і накривається другим колом, зробленим з залишився тесту.
  • Випікають пиріг 50 хвилин на програмі «Випічка».

Класичний манник в мультиварці

Десерт, знайомий багатьом ще з дитячої пори, готується легко, швидко і з продуктового мінімуму:

  • по 1 склянці манки, кефіру, цукру та борошна;
  • 3 великих яйця;
  • 1/2 пачки масла;
  • пакетик розпушувача і ваніліну.

Етапи підготовки:

  • Покрита кефіром крупа відправляється в холодильну камеру на 30-50 хвилин, де вона добре набухне.
  • До збитим з цукром яйця вливається розтоплене масло, а потім викладається набрякла манка.
  • Коли всі інгредієнти перемішуються, в тісто всипати борошно і розпушувач.
  • Після чергового перемішування тісто виливається в підготовлену ємність для мультиварки, яка встановлюється на 60 хвилин у програму «Випічка».

Наливна пиріг з грибами

Прекрасне кулінарний виріб для любителів ситно перекусити грибними делікатесами.

Ще одна перевага – швидке приготування з досить простих складових:

  • кефір – 200 мл;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 5 г;
  • борошно – 200 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • білі гриби – 300 г;
  • цибуля – 130 г;
  • сир (м’який або плавлений) – 90 г;
  • картопля – 200 г;
  • сіль – щіпка.

Готується страва в кілька етапів:

  • З цибулі, грибів і сиру готується начинка. На сковороді до м’якості пассеруются підсолені кубики цибулі, до яких додаються гриби і на завершальному етапі — сир. Віддайте перевагу продукту в «ванні» — він обов’язково «розійдеться» в сковороді, чого не можна гарантувати при використанні більш дешевого брусочки плавленого сиру.
  • Збиваються міксером яйця, кефір, сіль і цукор, до яких поступово всипати борошно і розпушувач.
  • Картопля очищається і ріжеться кружечками.
  • У чашу виливається ½ тіста і покривається подсоленными картопляними заготовками.
  • Зверху розподіляється начинка, яка заливається рештою тестом.
  • Мультиварка встановлюється на 60 хвилин в програму для випікання.
Дивіться також:  Крем для медового торта – 9 рецептів правильного крему

Сирний десерт

Сир є важливим продуктом харчування, що містить велику кількість кальцію і інших корисних елементів. Однак його кислуватий смак не всім припадає до душі.

Сирна випічка у вигляді десерту – це прекрасне рішення для додання продукту бажаної солодкості.

Достатньо підготувати:

  • сир – 500 г;
  • яйця – 5 шт.;
  • цукор – 240 г;
  • борошно – 200 г;
  • масло вершкове – 100 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • ванілін – за смаком.

Покрокова інструкція:

  • Міксером здійснюється збивання 3 яйця з цукровим піском до утворення піни.
  • В яєчно-цукрову масу всипається борошно.
  • Для начинки сир перемішується з рештою яйцями і невеликою кількістю цукру.
  • По дну чаші розподіляється тонкий шар тіста, на який викладається сирна начинка, яка затишно вкривається залишилася борошняний масою.
  • Приготування здійснюється протягом 80 хвилин у програмі «Випічка»

Пісочний пиріг з варенням

Популярний десерт, оскільки інгредієнти для нього практично завжди є під рукою:

  • борошно – 400 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • масло – брусок до 150 м;
  • розпушувач – 10 г;
  • цукор – 150 г;
  • джем – 300 г;
  • кориця – 5 р.

Спосіб приготування простий, як і сам простий десерт:

  • Розтоплене масло перемішується з сирими яйцями.
  • У суміш всипати цукровий пісок і кориця.
  • У посуді з високими бортами змішуються борошно з розпушувачем, до яких поступово вводиться рідка масляниста маса.
  • Коли тісто вже погано провертається ложкою, подальший заміс здійснюється руками.
  • Після формування еластичної структури куля з тіста ділиться на два, один з яких (для нижнього шару) повинен бути більшого діаметру.
  • Тісто відправляється в холод на півгодини.
  • По дну чаші розподіляється шар тіста, у якого формуються бортики з висотою 2-3 см, куди вливається варення.
  • Зверху начинка присипається стружкою з другого кульки меншого діаметру.
  • Готується пиріг 70 хвилин у програмі для випікання

Шоколадний торт зі згущеним молоком

Чудовий десерт, яким не проти поласувати як дорослі, так і діти.

Готується ласощі з нижчепереліченого продуктового набору:

  • цукор – 100 г;
  • борошно – 150 г;
  • шоколад – 50 г;
  • какао – 60 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • шматочок масла – 70 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • молоко – 80 мл;
  • згущене молоко – 1 банка;
  • шоколадка.

Останній інгредієнт краще брати з темних сортів — у них більший вміст какао, а значить ви гарантовано отримаєте шоколадний, а не просто солодкий десерт.

Приготування здійснюється за наступним алгоритмом:

  • У ємності з високими краями перемішуються сипучі складові.
  • У металевій мисочці розтоплюються масло і шоколадна стружка, до яких додаються яйця і молоко. Після цього складу піддається взбиванню міксером.
  • Рідка суміш вводиться в борошняну.
  • Коли досягається однорідна структура тесту, воно переливається в чашу мультиварки, де пиріг випікається 50 хвилин у відповідній програмі.
  • Готовий бісквіт розділяється на рівні коржі, кожен з яких перемазывается згущеним молоком. Чим тонше будуть пласти, тим ніжніше вийде десерт.
  • Верхній корж поливається глазур’ю.
Дивіться також:  Топлене молоко в мультиварці – 6 рецептів приготування

Простий «Медовик» в мультиварці

Відмінний десерт готується з нижчепереліченого складу продуктів:

  • яйця – 5 шт.
  • цукор – 270 г;
  • мед – 135 г;
  • сода – 5 м;
  • розпушувач – 10 г;
  • борошно – 360 р.

Для втілення задуму десерту в життя, дотримуйтесь простим алгоритмом:

  • Борошно змішується з содою і розпушувачем.
  • У збиту яєчно-цукрову суміш без зупинки міксера вливається мед.
  • У медову масу втручається борошняна.
  • Тісто виливається в чашу мультиварки і готується в програмі для випічки 50 хвилин.

Пиріжки з капустою: швидкий рецепт

Випічка з листкового тіста виходить повітряної і роботи з нею набагато менше, оскільки є можливість придбати готове тісто, не витрачаючи час на його підготовку.

Для капустяних пиріжків будуть потрібні:

  • дріжджове листкове тісто – 1 упаковка;
  • капуста – 300 г;
  • морква – 100 г;
  • цибуля – 100 г;
  • паста томатна – 50 мл;
  • сіль, спеції – за смаком.

Готується випічка так:

  • Готується начинка: нашаткована капуста, морквяна стружка і подрібнену цибулю тушкують з додаванням солі, спецій і томатної пасти.
  • Пласти листкового тіста діляться навпіл і злегка розкочуються.
  • На середину кожного шматочка викладається начинка, після чого формується конвертик.
  • Вироби випікаються під закритою кришкою в режимі «Випічка» по 5 хвилин з кожного боку.

Торт «Прага» на сметані

Ласуни оцінять по достоїнству цей рецепт, для виконання якого необхідні:

  • цукор – 160 г;
  • борошно – 190 г;
  • шоколад – 50 г;
  • какао – 40 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • олія – 200 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • сода – 5 м;
  • згущене молоко – 1 банка;
  • сметана – 200 р.

В процесі приготування:

  • В одній ємності змішуються всі сипучі, крім цукрового піску. Він в іншій мисці збивається з яйцями, куди при помішуванні віночком вводяться ½ банки молока і сметана.
  • У посуд з рідкою масою всипати сухі складові.
  • Однорідне тісто в підготовлену мультиварці випікається на відповідній програмі 1 годину.
  • За допомогою міксера з м’якого масла, розтопленого шоколаду і 20 г какао готується крем, яким перемазуються всі частини розділеного вздовж коржа.

Вівсяний пиріг з яблуками і фініками без яєць

Випічка без яєць у нас буде представлена таким смачним десертом, як фініковий пиріг з додаванням вівсяних пластівців.

Для його створення потрібні:

  • пластівці вівсяні – 100 г;
  • фінік – 100 г;
  • яблука – 100 г;
  • масло – 150 г;
  • цукор – 80 г;
  • вода – 150 мл;
  • розпушувач – 5 м;
  • борошно – 150 р.

Етапи кулінарного експерименту:

  • Фініки ріжуться і проварюються 3 хвилини.
  • Яблука нарізати часточками.
  • З борошна, розпушувача, цукру, пластівців і масла замішується тісто, куди вливається охолоджена рідина після варіння сухофруктів.
  • Тісто ділиться навпіл: одна половина викладається на дно чаші і покривається финиково-яблучною начинкою.
  • Тісто використовується в якості верхнього коржа.
  • Готується пиріг 1 годину в програмі для випікання.

Отже, не варто засмучуватися, якщо в господарстві відсутня духовка, але раптово захотілося солоденького до чаю. За допомогою мультиварки можна втілити в життя найсміливіші рецепти, при цьому не витрачаючи зайвих зусиль і часу.

Прокрутка до верху