Цей овоч не тільки запікають, але і готують на його основі різноманітні десерти. Випічка з гарбуза дуже смачний метод використання багатого врожаю.
Смачні гарбузові оладки — простий рецепт
Це сонячне страву, яке сподобається дітям і наситить організм вітамінами.
Інгредієнти:
- сіль;
- гарбуз – 420 г;
- олія соняшникова;
- кефір – 240 мл;
- борошно – 155 г;
- яйце – 2 шт.
Приготування:
- Гарбузову м’якоть перетворити в пюре. Скористайтеся комбайном.
- Кефір підсолити. Влити яйця. Перемішати. Засипати борошном. Збити.
- З’єднати з пюре. Перемішати.
- У сковорідку влити олію. Зачерпнути масу ложкою. Вилити в сковорідку. Обсмажити. Повинна з’явитися гарна золотава скоринка.
Солодка гарбуз, запечений з медом
Не тільки корисне, але і прекрасне по виду страва. Хороший варіант для тих, хто дотримується дієти.
Інгредієнти:
- очищена гарбуз – 450 г;
- олія соняшникова – 1 ст. ложка;
- мед – 3 ст. ложки.
Приготування:
- М’якоть сонячного овоча потрібно середніми шматочками.
- Змішати масло з медом, який повинен бути розтопленим.
- Полити соусом шматочки. Розкласти на деку.
- Відправити в духовку (180 гр.). Витримати півгодини.
Гарбузове панкейкі
Відоме американське страва смачно доповнити гарбузом.
Інгредієнти:
- вершкове масло – 35 г розтоплене;
- пюре гарбузове – 220 г;
- сіль;
- яйце – 2 шт.;
- розпушувач – 10 г;
- борошно – 220 г;
- молоко – 210 мл;
- цукор – 4 ст. ложки.
Приготування:
- Збити яйця. Підсипати цукор. Збити.
- Змішати з помаранчевим пюре. Влити розтоплене масло. Збити.
- Залити молоком. Засипати борошном. Збити.
- Додати розпушувач. Перемішати.
- Розігріти сковорідку. Масло не наливати.
- Викласти за допомогою ложки заготовки. Засмажити.
Саме смачне печиво з гарбуза
Смак помаранчевого овоча у випічці не відчувається. Ласощі виходить м’яким і пористим.
Інгредієнти:
- гарбуз – 250 г;
- гвоздика – 0,3 ч. ложки мелена;
- борошно – 360 г;
- імбир сухий – 0,5 ч. ложки мелений;
- сода – 0,3 ч. ложки гашене;
- яйце – 1 шт.;
- мускатний горіх – 0,5 ч. ложки;
- кориця мелена – 1 ч. ложка;
- масло вершкове – 150 г (розм’якшене);
- ваніль – 1 ч. ложка;
- цукор – 210 р.
Приготування:
- Порізати гарбуз. Помістити у воду. Проварити. Досить чверті години.
- Збити цукровий пісок з маслом. Використовуйте міксер. Влити яйце. Збити.
- Злити рідину. Перетворити в пюре гарбуз. Змішати з масляною сумішшю.
- Всипати ваніль. Розмішати. Додати соду. Засипати спеції.
- Взяти сито. Тримати над приготованою масою. Помістити борошно. Просіяти.
- Замісити. Ложкою викласти на деко. Щоб тісто було легше викладати, перед кожною порцією, змочувати водою ложку.
- Прогріти духовку на 200 гр. Запікати півгодини.
Готуємо цукати в духовці
Приготуйте корисне ласощі для дітей, від якого не відмовляться і дорослі.
Інгредієнти:
- лимон – 1 шт.;
- гарбузова м’якоть – 950 г;
- пудра цукрова;
- цукор – 270 р.
Приготування:
- М’якоть потрібно подрібнити. Кубики робіть одного розміру, щоб вони одночасно пропікалися.
- Нарізати лимон півкільцями.
- Підготувати каструлю. Викласти кубики гарбуза. Присипати цукром.
- Розкласти лимон. Повторити процес кілька разів. Розігріти. Залишити на вогні. Займе п’ять хвилин часу.
- Залишити охолоджуватися. Не чіпати п’ять годин.
- Закип’ятити. Поварити. Завдяки такій маніпуляції м’якоть просочиться сиропом і стане м’якою.
- Якщо овоч залишився твердим, то повторити процес охолодження і варіння ще раз.
- Сироп злити. Розкласти заготовки на деко. Прибрати в духовку.
- Томити при температурі 110 гр. Готувати краще при відкритих дверцятах.
- Буде потрібно близько п’яти годин.
- Остудити. Обваляти в пудрі.
Пісний гарбузовий пиріг в духовці
Пісна випічка з гарбузом припаде до смаку всім домочадцям. Ідеально підходить для всіх любителів гарбуза.
Інгредієнти:
- сіль – 1 г;
- борошно – 150 г;
- сода – 1 ч. ложка гашене;
- гарбуз пропарена – 2 гуртки;
- манка – 1 склянка;
- масло;
- цукор – 4 ст. ложки.
Приготування:
- Змішати борошно з манною крупою. Присолити. Змішати з цукром.
- Підготувати форму. Промазати маслом.
- На три частини розділити масу.
- Першу викласти у форму. Розподілити частину гарбуза.
- Розкласти другу частину тіста. Вкрити гарбузом. Викласти тісто.
- Запікати годину. Режим 190 гр.
Дієтична запіканка
Будь-яка господиня зможе легко приготувати дієтичну випічку з гарбуза. Цей варіант використовується для харчування людей, які бажають знизити вагу. При виборі гарбуза зупиніться на овоче з щільною структурою, який не має пошкоджень.
Інгредієнти:
- вівсяні висівки – 60 г;
- гарбуз – 220 г м’якоть;
- ванілін;
- сир – 460 г нежирний;
- кориця;
- йогурт – 110 мл знежирений;
- пшеничні висівки – 60 г;
- яйце – 2 шт.
Приготування:
- Нарізати на шматки м’якоть. Запекти в духовці. Взяти блендер. Подрібнити.
- У сир влити яйця. Залити йогуртом. Присипати корицею. Додати ванілін. Збити.
- Засипати висівки в сирну масу. Перемішати. Відставити на півгодини.
- У форму помістити частину сирної маси. Розкласти пюре гарбузове. Вкрити сирною масою.
- Запікати.
- Потрібно 2/3 години. Режим 200 гр.
Як зробити гарбузове котлети в духовці?
Ідеальний варіант для дитячого харчування. Блюдо виходить оригінальним і яскравим.
Інгредієнти:
- гарбуз – 260 г;
- цибуля ріпчаста – 30 г;
- сіль;
- капуста білокачанна – 250 г;
- яйце – 1 шт.;
- перець;
- крупа манна – 35 г;
- зелень;
- сухарі панірувальні – 20 г;
- базилік;
- олія – 15 мл оливкова.
Приготування:
- Залити воду в каструлю. Закип’ятити.
- Нарізати гарбуз. Капусту порубати. Помістити в окріп. Відварити.
- Злити рідину.
- Закинути в чашу комбайна проварені овочі. Додати цибулю. Помістити зелень. Подрібнити.
- Влити яйце. Засипати манку. Підсолити. Присипати базиліком. Підсипати перець. Влити олію. Перемішати.
- Змочити руки. Скачати заготовки.
- Викласти на деко. Запекти. Готувати при 180 гр.
Гарбуз, запечена по-грецьки зі спеціями
Завдяки додаванню трав страва виходить пряним і ароматним.
Інгредієнти:
- гарбуз – 420 г;
- часник – 2 зубки;
- паста – 1 ст. ложка томатна;
- базилік – 0,5 ч. ложки сушений;
- сіль – 0,5 ч. ложки;
- перець – 0,5 ч. ложки чорний;
- суміш перців – 0,5 ч. ложки;
- масло – 2 ст. ложки оливкова;
- вода – 20 мл
Приготування:
- Нарізати на шматки м’якоть помаранчевого овоча.
- Розігріти сковорідку. Влити олію. Укласти овоч. Засмажити. Повинна вийти рум’яна кірочка.
- Присолити. Всипати суміш перців. Додати чорний перець. Влити томатну пасту. Присипати базиліком. Подрібнити часник. Додати. Розмішати. Просмажити хвилину.
- У форму влити воду. Рідина повинна покрити дно. Розмістити гарбуз.
- Укрити фольгою. Запекти. Потрібно чверть години. Режим 170 гр.
Простий пісний гарбузовий кекс
Порадуйте гостей швидко приготовленої випічкою.
Інгредієнти:
- гарбуз – 350 г;
- сода – 1 ч. ложка гашене;
- цедра з лимона;
- цукор – 190 г;
- чорнослив – 110 г;
- масло – 4 ст. ложки соняшникова;
- борошно – 150 г;
- горіх волоський – 8 шт.
Приготування:
- Натерти гарбуз. Присипати цукром. Перемішати.
- Додати соду. Помістити цедру. Чорнослив порізати. Додати в масу. Влити олію. Перемішати.
- Порубати горіх. Змішати з масою. Засипати борошном. Перемішати.
- Вилити в форму.
- Запікати 2/3 години. Режим 180 гр.
Дієтична випічка в горщику
Порадуйте себе смачним сніданком, який не зашкодить фігурі і доставить масу задоволення.
Інгредієнти:
- сир знежирений – 220 г;
- кориця;
- гарбуз – 170 г;
- родзинки – 2 ст. ложки;
- яйце – 1 шт.
Приготування:
- Порізати гарбуз дрібними шматочками.
- Влити В сир яйце. Збити. Додати гарбуз. Засипати родзинки. Присипати корицею. Розмішати.
- Підготувати горщик. Помістити масу. Прибрати в духовку.
- Томити при 110 гр. Буде потрібно годину.
Поради
- Якщо запаси гарбуза закінчилися, а поласувати смачною випічкою хочеться, то можна використовувати для приготування гарбузове пюре в баночках, яке призначене для дитячого харчування.
- Смачніше всього виходять страви з мускатним сортом.
- Цукор додавати в залежності від солодких якостей гарбуза.
- Відвар, що залишився від гарбуза можна використовувати для приготування крему.
- Вибирайте овоч з щільною м’якоттю.
- Щоб тісто було однорідним за консистенцією, м’якоть необхідно запекти.
- Щоб підкреслити аромат осіннього овоча, додавайте більше різних прянощів.
- Страви з гарбуза і сиру смачно вживати не тільки в гарячому вигляді, але і в охолодженому.