Сир багато цінують за чудові смакові якості. Про його користь знають навіть діти. Випічка з сиру різноманітна і кожен зможе підібрати найбільш підходящий для себе варіант.
Випічка з сиру в духовці
Якщо ви піклуєтеся про своє харчування і хочете годувати свою сім’ю не лише корисними, а й смачними стравами, то кожен день можна випікати нове ласощі з простих продуктів.
Сирні маффіни
Якщо хочете порадувати себе ніжним і повітряним ласощами, то саме час приготувати смачні мафіни.
Інгредієнти:
- розпушувач – 1 ч. ложка;
- сир – 270 г;
- борошно – 210 г;
- цукровий пісок – 150 г;
- вершкове масло – 150 г;
- яйця – 2 шт.;
- сіль – 0,1 ч. ложки;
- цукор ванільний – 8 р.
Приготування:
- Ванільний цукор перемішати з цукром-піском. Додати розпушувач і залити яйцем. Збити.
- Масло розтопити. Залити яєчну суміш, перемішати, помістити сир. Збити.
- Підсолити. Засипати борошном. І знову збити.
- Викласти в спеціальні форми, які призначені для мафінів.
- Духову шафу до цього моменту повинен бути прогрітий (180 º с).
- Помістити заготовки і запікати півгодини.
Швидкі тістечка з сиру
Це ласощі ідеально поєднує в собі корисні продукти: сухофрукти і сир. Ваші старання оцінять діти. Випічка з сиру і сметани, доповнена сухофруктами, буде танути в роті.
Якщо захочете надати творожному ласощів новий, незвичайний присмак, то цукрову пудру можна замінити на мед. Завдяки такій заміні тістечко стане набагато корисніше.
Інгредієнти:
- печиво – 14 шт.;
- пудра цукрова – 4 ст. ложки;
- сир – 310 г;
- арахіс – 100 г;
- шоколадка – 1 плитка;
- чорнослив – 110 г;
- цукор ванільний – пакетик;
- курага – 110 г;
- сметана – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Змішати сир зі сметаною. Курагу і чорнослив порубати і відправити в сирну масу. З’єднати з арахісом, присипати ваніліном і перемішати.
- Скачати кульки. Викласти їх на деко і відправити в духову шафу. Запекти чверть години. Режим 180ºС.
- Дістати і остудити. Взяти печиво, помістити в нього кульку і зверху накрити другим печивом.
- Розтопити шоколадку (можна скористатися мікрохвильовою піччю) і змастити тістечка.
Ніжний сирний кекс
Доведеться докласти мінімум зусиль, використовувати найбільш доступні продукти і отримувати максимум задоволення.
Інгредієнти:
- жирний сир – 280 м;
- борошно – 300 г;
- маргарин – 150 г розм’якшеного;
- цукор – 250 г;
- розпушувач – 1 пакетик;
- яйце – 3 шт. великих;
- ізюм – 100 г;
- ванілін – 1 р.
Приготування:
- Збити маргарин, додати цукор, засипати ванілін і збити. Помістити сир, знову збити — повинна бути однорідна маса.
- Влити яйця, збити і присипати борошном. Додати розпушувач.
- Родзинки промити, просушити, закинути в масу і перемішати.
- Духова шафа прогріти. Режим 165ºС.
- Підготувати форму для кексу і розкласти тісто.
- Запекти (буде потрібно годину).
Королівський пиріг з сиру
Ніжна сирна начинка підкорить вас цей десерт не дарма має таку назву. Він значно перевершує всі можливі пироги з додаванням сиру і не залишить нікого байдужим.
Інгредієнти:
- яйце – 1 шт.;
- сир – 270 г;
- пудра цукрова – 120 г;
- сметана – 100 г;
- ванілін – пакетик;
- вершкове масло – 170 г;
- цукор – 180 г сир;
- цукор для присипки – 100 г;
- борошно – 280 р.
Приготування:
- Пропустити через тертку з великими отворами масло, змішати з борошном і розтерти руками.
- Сир змішати зі сметаною. Влити яйце. Присипати цукром і додати ванілін. Збити.
- Половину борошняної маси висипати у форму. Розмістити шаром начинку з сиру. Вкрити залишилася борошняний масою.
- Присипати цукром. У процесі приготування він карамелізується і вийде приємна на смак скоринка.
- Запікати півгодини при 185ºС.
- Остудити. Присипати пудрою.
Запіканка «Зебра»
Це ласощі порадує не тільки смаковими якостями, але і оригінальним виглядом. Красиві смужки, які відкриваються погляду при розрізанні, приведуть в захват усіх гостей.
Інгредієнти:
- яйце – 2 шт.;
- сир – 500 г;
- сіль – 2 г;
- молоко – 150 мл;
- манка – 4 ст. ложки;
- цукор – 140 г;
- какао – 1 ст. ложка;
- ванілін – 2 р.
Приготування:
- У сир засипати цукор, додати ваніль. Залити яйцями. Збити.
- Розбавити молоком і перемішати. З’єднати з манкою і знову розмішати.
- Розділити масу на дві частини. В першу засипати какао і…так, знову перемішати.
- Підготувати форму. Взяти дві великі ложки і помістити в обидві маси.
- По черзі зачерпувати маси і заливати ложками в центр. Чергувати, поки тісто не закінчиться.
- Запікати в духовій шафі (170º с).
- Потрібно 2/3 години.
Пишні сирник в духовці
Робити сирника для дітей краще всього в духовці, адже запікати корисніше, ніж смажити.
Інгредієнти:
- сир – 550 г;
- ванілін;
- яйце – 2 шт.;
- масло;
- розпушувач – 1 ч. ложка;
- борошно – 7 ст. ложок;
- сіль;
- цукор – 4 ст. ложки.
Приготування:
- Сир розім’яти. Якщо він у вас з великими крупинками, то можна помістити масу в м’ясорубку і перекрутити.
- Залити яйцями, підсипати розпушувач і присолити. Висипати цукровий пісок і замісити.
- Засипати борошном. Додати ванілін. Вимісити.
- Руки змочити водою, скачати кульки і приплюснути.
- Промазати маслом деко. Викласти заготовки, залишаючи між ними місце — в процесі приготування маса «виросте».
- Прогріти духовку. Помістити деко, коли температура досягне 180ºС.
- Запікати півгодини.
Чізкейк з сиру і згущеного молока
Запечене сирне ласощі, яке підкорило серця багатьох гурманів. Спробуйте і ви приготувати цей чудовий торт з сиру.
Інгредієнти:
- печиво цукрове – 250 г;
- ванільний цукор – пакетик;
- вершкове масло – 150 г;
- вершки – 200 мл (20%);
- сир – 620 г;
- згущене молоко – банку;
- яйце – 2 шт.
Приготування:
- Печиво необхідно подрібнити. Для цього можна скористатися блендером або качалкою.
- Масло розтопити, залити їм крихту і перемішати. Масу перекласти у форму. Ретельно утрамбувати. Обов’язково зробити бортики. Прибрати в холодильник.
- Нагріти вершки, з’єднати зі згущеним молоком і збити.
- Сир залити яйцями, додати ванільний цукор і залити вершкову суміш. Збити.
- Прогріти духовку. Режим знадобиться 200ºС. Помістити заготівлю і потомити сім хвилин.
- Відрізати шматок фольги і вкрити ласощі. Режим переключити на 170º с і запікати 2/3 години.
- Вимкнути піч. Відкрити дверцята і витримати десерт годину. Подавати холодним.
Випічка з сиру в мультиварці
Яке б сирну страву ви вирішили приготувати в цьому приладі, все виходить чудово. Нічого не пригорить, але рівномірно пропечеться. Якщо хочете приготувати для сім’ї страву, яка буде корисним і дуже смачним, то в якості помічника вибирайте мультиварку і скористайтеся запропонованими нижче варіантами страв.
Запіканка з сиру в мультиварці
Порівняно з приготованим в духовці, в мультиварці це ласощі піднімається набагато вище. Виходить ніжніше і легшим.
Інгредієнти:
- сир – 500 г;
- розпушувач – 1 ч. ложка;
- кефір – 240 мл;
- ванільний цукор – пакетик;
- манна крупа – 0,5 гуртки;
- родзинки – 75 г;
- масло;
- цукор – 110 г;
- яйце – 5 шт.
Приготування:
- Манку залити кефіром і відставити на півгодини.
- В одну ємність влити білок. В іншу – жовток.
- Помістити сир в жовтки. Засипати розпушувач. Розтерти, використовуючи вилку.
- Включити міксер і збити білки. Потрібна щільна, біла маса.
- Засипати цукром. Додати ванільний цукор. Збити.
- З’єднати сирну і кефірну масу. Розмішати.
- Розкласти на отриману білкову масу. Взяти лопаточку. Захопити масу з краю і перемістити в центр. Повторювати рух поки тісто не стане однорідним.
- Промазати чашу маслом і перемістити в неї тісто. Присипати промитим і просушеним родзинками. Розмішати лопаткою і накрити кришкою.
- Виставити режим. Знадобиться «Випічка». Таймер повернути на 45 хвилин.
- Коли почуєте сигнал, не відкривайте кришку. Потрібно витримати ласощі годину на режимі «Підігрів».
- Вимкнути прилад. Настояти десерт чверть години, після закінчення якого страву можна діставати.
Випічка з низьким вмістом калорій
У традиційних запіканках міститься багато калорій, але не всіх це влаштовує. Тому пропонуємо вашій увазі полегшений варіант для любителів сирною випічки з низькою калорійністю.
Інгредієнти:
- цукати – 50 г;
- молоко – 240 мл знежиреного;
- горіхи – 50 г;
- ванільний цукор – 0,5 пакета;
- стевія;
- сир – 620 г знежиреного;
- вершкове масло – 50 г;
- родзинки – 50 р.
Приготування:
- Для початку необхідно збити білки.
- У сир влити молоко, додати стевію і засипати ванільний цукор. Перемішати.
- Засипати родзинки, горіхи, цукати. Розмішати.
- Малими порціями, поступово вмішати білкову масу.
- Промазати маслом чашу і виставити режим «Випічка». Залити тісто. Встановити таймер на годину.
Несолодкий сирний пиріг з сиром
Смачний і ароматний пиріг порадує вас у будь-який час дня.
Інгредієнти:
- розпушувач – 1,5 ч. ложки;
- яйце – 4 шт.;
- сир – 160 г;
- масло;
- сметана – 200 мл;
- сир – 160 г;
- майонез – 6 ст. ложок;
- сіль;
- борошно – 150 р.
Приготування:
- В яйце, влити сметану. Збити. Залити майонезом. Засипати розпушувачем і перемішати.
- Підсолити, засипати борошно і знову збити.
- Взяти вилку і розім’яти сир.
- Підготувати тертку, яка має великі отвори, і подрібнити сир. З’єднати його з сиром, підсолити і перемішати.
- Промазати маслом чашу. Залити в неї половину тіста, розкласти сирно-сирну масу і покрити рештою тестом.
- Виставити режим «Випічка». Таймер встановити на годину.
Листкове тісто з сиром і зеленню
Ніжне, шалено смачне сирно-листкове ласощі.
Інгредієнти:
- жовток – 1 шт.;
- тісто листкове бездріжджове – 250 г;
- сіль;
- сир – 720 г;
- перець чорний;
- плавлений сир – 200 г;
- зелень;
- сир ‘ Хохланд» в пластинках – пачка;
- яйце – 2 шт.
Приготування:
- Взяти ложку і розтерти сир. Влити яйця, продовжуючи розтирати.
- Сир натерти і відправити в сир. Нашаткувати зелень і змішати з сирною масою.
- Підсолити, присипати перцем і перемішати.
- Розкачати тісто. Помістити в чашу. Розкласти начинку.
- Краї злегка загорнути і вкрити «Хохландом».
- Взяти пензлик, вмочити її в жовток і промазати заготовку.
- Виставити режим «Випічка». Час – годину.
Пиріг з сиром і яблуками
Такий пиріг може послужити не тільки смачним ласощами, яке подають до чаю, але і стати повноцінним сніданком.
Інгредієнти:
- яблуко – 5 шт. солодких;
- борошно – 5 ст. ложок;
- сіль;
- сир – 520 г;
- сметана – 2 ст. ложки;
- цукор – 150 г;
- яйце – 2 шт.;
- манка – 3 ст. ложки.
Сироп:
- масло – 55 г вершкового;
- цукор – 150 г;
- вода – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Зрізати шкірку з яблук, вибрати насіння і відрізати серцевину. Нарізати і підготовленими часточками викласти дно чаші.
- Приготувати сироп. Воду засипати цукром, додати масло, закип’ятити і цією сумішшю залити яблука.
- Присмачити сметаною сир, влити яйця. Присипати манкою і додати борошно. Підсолодити, всипати сіль. Включити міксер (можна використовувати блендер) і збити. Залити яблука.
- Вибрати режим. Для цього ласощі потрібно «Випічка». Таймер – годину.
- Кришку відкрити і діставати десерт після охолодження.