Випічка з сиру ― 14 рецептів приготування на швидку руку

Сир – це не тільки корисний кисломолочний продукт, але й універсальна основа для самих смачних десертів. Випічка з сиром досить різноманітна, але незмінно ніжна і вишукана. Такий інгредієнт можна додавати в тісто або використовувати в якості начинки — результат буде чудовим!

Відкритий пиріг з сиром на швидку руку

Пиріг за таким рецептом виходить пишним і залишається свіжим протягом декількох діб. Втім, будьте впевнені, що так довго він на столі не залежиться.

Тісто:

  • стакан молочної сироватки;
  • просіяного борошна до 450 грам;
  • будь-яке рослинне масло – 30 мл;
  • цукор-пісок – 35 г;
  • велика сіль – 5 г;
  • дріжджі інстантні – 1,5 р.

Швидко замісимо тісто:

  • З’єднати борошно з подсоленными дріжджами.
  • В окремій ємності з’єднати масло, сироватку і цукор.
  • В борошняну суміш влити рідину і вимісити до гладкості.
  • Залишити тісто в теплі на 1,5 години. Обім’яти його під час бродіння через 45 хвилин після початку.

В начинку потрібно:

  • цукрового піску – 125 г;
  • вдвічі більше жирного сиру.

А поки тісто піднімається, змішаємо смачну начинку:

  • Сир добре протираємо крізь сито.
  • Збиваємо швидко з цукром.
  • Викладаємо назад в сито, щоб стекла утворилася сироватка.

Тісто треба розкачати в пласт товщиною 0,5 див. Викласти у форму з бортиками і розподілити по ньому солодку начинку. Випікати бісквіт при t =185ºС близько 20 хвилин.

Такий десерт можна урізноманітнити, додавши в начинку сезонні або заморожені фрукти. Наприклад, пиріг з сиром і яблуками, — чудовий варіант для осіннього чаювання з сім’єю.

До зазначених вище інгредієнтів начинки додайте:

  • яблука – 210 г;
  • цукор-пісок – 85 р.

Перед тек, як відправити пиріг в духовку:

  • Виріжте у яблук серцевину і наріжте плоди слайсами.
  • Перемішайте їх цукровим піском.
  • Викладіть поверх сиру.

Цікаво те, що якщо стекшую з сиру сироватку збити міксером з яєчним білком і помазати такий пиріг сумішшю хвилин за десять до закінчення випічки, то на поверхні десерту утворюється смачна хрустка скоринка.

Бананово-сирна запіканка

Банани і сир — це ідеальна пара для випічки.

  • два великих банана;
  • півкіло сиру;
  • півсклянки цукру;
  • велика сіль – 5 г;
  • ложка манки;
  • борошно – 50 р;
  • розпушувач – щіпку;
  • пара яєць.

Одягаємо фартух і приступаємо:

  • Банани нарізати на шматочки і збити міксером до однорідності.
  • Сир розтерти руками через дрібне сито і з’єднати з фруктами.
  • Яйця збити з цукром.
  • Борошно змішати з сіллю, розпушувачем і манною крупою.
  • В борошняну суміш додати яєчну і замісити тісто.
  • Постійно збиваючи підготовлену основу порціями викладати в неї бананово-сирну масу.
  • Вимісити тісто до гладкості.
  • Форму для випічки змастити маслом або прокласти пергаментом.
  • Запіканку викласти у форму і запекти при температурі 170º с протягом 25 хвилин.

Класичні сирники на сковороді

  • півкіло сиру пожирніше;
  • велике яйце;
  • борошно – 100 г + пара ложок на підсипку;
  • ложка цукру;
  • сіль – 5 г;
  • розпушувач на кінчику ножа;
  • брусочок олії.

Спорудити таку випічку з сиру на швидку руку зуміє навіть зовсім юна господиня:

  • Сир необхідно протерти через сито, щоб він не комковался.
  • Додати в сирну масу яйце і цукор, суміш збити міксером.
  • Борошно змішати з сіллю і розпушувачем.
  • У сирну масу потрібно додавати борошно частинами, безперервно продовжуючи її збивати.
  • Обробну дошку присипати борошном і викласти готове тісто, сформувавши його у вигляді ковбаски.
  • Гострим ножем нарізати на кружечки.
  • На сковороді розтопити масло і смажити сирники до золотистої скоринки з кожної сторони.
Дивіться також:  Пиріг зебра – 8 рецептів приготування

Важливо пам’ятати, що для цього десерту краще всього брати жирний сир. З знежиреного сирники виходять сухими.

Рогалики швидкого приготування

Для тіста відразу підготуйте:

  • сироватка – 250 мл;
  • молоко незбиране – 60 мл;
  • цукровий пісок – 60 г;
  • сіль – 5 г;
  • щіпку сухих дріжджів;
  • півтори склянки борошна.

Замісимо, тут складнощів точно не виникне:

  • Борошно просіяти і додати туди дріжджі, сіль і цукор.
  • Сироватку розбавити теплим молоком і відразу влити в борошняну суміш. Швидко замісити тісто.
  • Накрити його плівкою і залишити підходити протягом 30 хвилин.

Для начинки:

  • сир знежирений – 300 г;
  • цукровий пісок – 100 г;
  • родзинки – 50 р.

Родзинки потрібно заварити окропом і залишити на 10 хвилин. Після закінчення цього часу сир пора збити з цукром, потім додати вже розм’яклий родзинки і всю масу ще раз перемішати.

Разом з родзинками можна додати горіхи і курагу, і інші улюблені сухофрукти.

Робимо з тіста 10 шайб. Кожну розкачуємо млинець і змащуємо начинкою. Акуратно скручуємо рогалики і відправляємо в розігріту духовку. Випікати їх слід при температурі 190ºС близько 25 – 30 хвилин.

Сочник з сиром — просто і смачно

Тісто:

  • півтори склянки борошна;
  • вполовину менше цукру;
  • побільше яйце або пара маленьких;
  • жирна сметана – 155 г;
  • шматочок масла грам на 50;
  • розпушувач і сіль – по щіпці;
  • сода – ½ ч. л.

Часу процес приготування займе зовсім небагато:

  • Яйце до утворення хорошої піни збити з цукром.
  • Додати туди сметану і масло, збити без особливої ретельності.
  • У борошно всипати сіль і розпушувач.
  • З’єднати борошно зі сметанно-масляною сумішшю і вимісити до гладкості.
  • Тісто розкачати в пласт і кондитерським кільцем вирізати кружки.
  • Начинку зробити за рецептом відкритого пирога з сиром, розглянутому вище.
  • У центр кожної заготовки покласти одну столову ложку начинки.
  • Тісто скласти навпіл.
  • Відправити заготовки в духовку і випікати при температурі 190ºС приблизно 35 хвилин.

Якщо покрити сочні сумішшю збитого жовтка і міцно завареного чаю, то вироби покриються рівною рум’яною скоринкою.

Королевська ватрушка

Тісто для такої ватрушки можна зробити за рецептом пирога з сиром. А вся родзинка цього десерту в начинці.

  • жирний сир – 300 г;
  • стиглий банан – 1 шт.;
  • цукати різнокольорові – 100 г;
  • полуниця – 150 г + кілька ягід для прикраси;
  • сметана – 50 г;
  • манна крупа і борошно – по 20 р;
  • цукровий пісок – 30 р.

І нехай ватрушка королевська, готується вона, як звичайна селянська — раз, два і готово!

  • Банан і полуницю слід нарізати на маленькі кубики.
  • Добре збити сир зі сметаною.
  • У великій ємності з’єднати всі інгредієнти і акуратно розмішати.
  • Тісто розкачати в пласт 1 см, зробити в центрі поглиблення і запекти при температурі 220ºС протягом 5 хвилин.
  • Після цього акуратно перекласти начинку в отриману форму з тіста і розрівняти.
  • Коли ватрушка буде зібрана, можна нарізати залишені для прикраси ягоди на шматочки і викласти їх по краю тесту.

Такий десерт слід випікати при температурі 190ºС протягом 25 хвилин.

Простий сирний торт

З сиру можна приготувати торт, який не потрібно випікати. Такі торти відносяться до дієтичної випічці, тому що не містять борошна і жирних продуктів.

Дивіться також:  Торт Веселка – 5 рецептів, як приготувати різнобарвний торт для дітей

  • знежирений сир – 300 г;
  • йогурт (теж знежирений) – 300 г;
  • фруктоза – 250 г;
  • вода – 200 мл;
  • желатин – 1 пакетик;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • улюблені фрукти – по 1 шт.

Зберемо простий низькокалорійний десерт для тих, хто стежить за фігурою:

  • Сир потрібно ретельно протерти через сито, збити його з йогуртом і ванільним цукром і фруктозою.
  • Фрукти очистити і нарізати шматочками.
  • Желатин прогріти у воді до повного розчинення і трохи остудити.
  • Желатинову масу з’єднати з сирною і швидко перемішати.
  • Додати фрукти.
  • Перелити заготовку для торта в скляну ємність і поставити до повного застигання у холодильник.
  • Через кілька годин торт буде готовий. Його можна перекласти на блюдо, обережно перевернувши ємність, в якій він застигав.
  • Такий десерт можна прикрасити фруктами і цукатами.

Якщо розлити суміш по маленьким фігурним формочках, можна отримати красиві десерти, які урізноманітнюють дитячий святковий стіл.

Кекс в мультиварці

Будь-яке блюдо, яке ми готуємо в мультиварці, виходить особливо ніжним. І сирний кекс не є винятком.

  • сир будь-якої жирності – 400 г;
  • яйце велике – 2 шт.;
  • цукор-пісок – 200 г;
  • будь-яке рослинне масло – 30 мл;
  • борошно просеянная – 460 м;
  • розпушувач і сіль – на кінчику ножа.

Мультиварка більшу частину роботи зробить сама.

Вам же залишається лише підготувати інгредієнти:

  • Сир збити з яйцем і цукровим піском.
  • У борошно всипати сіль і розпушувач, додати рослинне масло. Все перемішати.
  • З’єднати компоненти з перших двох кроків і добре вимісити тісто.
  • Чашу мультиварки змастити маслом.
  • Поставити програму «Випічка»
  • Коли пролунає сигнал про завершення процесу, кекс можна викласти на блюдо і прикрасити фруктами.

Готуємо сирний рулет

У вигляді рулету можна приготувати несолодке випічку.

  • сир – 310 г;
  • сметана або йогурт – 165 г;
  • борошно – 200 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • рослинне масло – 20 мл;
  • сир напівтвердий – 150 г;
  • сіль – 10 г;
  • прованські трави, перець чорний, розпушувач – по щіпці.

Давайте зберемо таку оригінальну закуску:

  • Сир збити зі сметаною або йогуртом, а яйце з сіллю.
  • Борошно змішати з травами, перцем і розпушувачем.
  • У великій ємності з’єднати всі інгредієнти, крім сиру, і вимісити тісто до гладкості.
  • Сир натерти на крупній тертці.
  • На столі розкласти фольгу і викласти на неї тісто.
  • Розкачати його в пласт не товщі 1 см і рівномірно посипати сиром.
  • Скачати рулет і запекти при температурі 190ºС протягом 25 хвилин.

Разом з сиром можна додавати шматочки смаженого бекону, картопляне пюре або, наприклад, оливки.

Ватрушки з сиром з дріжджового тіста

Якщо взяти за основу рецепт Королівської ватрушки, але внести в нього деякі корективи, то можна напекти багато смачних маленьких ватрушок до чаю.

  • Тісто розділити на 10 шматочків і залишити під плівкою на 15 хвилин.
  • З кожного шматочка сформувати коржик, в центр викласти начинку.
  • Краї тіста защипнути з двох сторін.
  • Випікати при температурі 190ºС близько 20 хвилин.

Німецький маковий творожник

Німецька випічка смачна і проста в приготуванні.

Тісто:

  • просеянная борошно – 350 г;
  • цукор-пісок – 150 г;
  • солодко-вершкове масло – 185 р.

Борошно потрібно змішати з цукровим піском і перетерти отриману суміш з охолодженим маслом до отримання кришива.

Дивіться також:  Вино з чорної смородини: технологія, рецептури

Начинка:

  • сир – 230 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • молоко – 500 мл;
  • цукровий пісок – 150 г;
  • масло вершкове – 150 г;
  • мак кондитерський – 150 г;
  • манна крупа – 150 р.

Готуємо так:

  • Молоко нагріти, розчинити в ньому масло і цукровий пісок.
  • Коли компоненти «розійдуться» в рідині, потроху всипати в неї манку, а потім і мак. Швидко перемішати суміш і відставити у бік.
  • В окремій ємності збити сир з яйцем.
  • Коли макова маса охолоне, ретельно перемішати її з сирною.
  • У форму для запікання викласти частину тіста.
  • Поверх нього розподілити начинку і зверху присипати залишилася крихтою.
  • Випікати при температурі 180 º с приблизно 45 хвилин.

Листковий пиріг з сиром

Листкове тісто:

  • масло вершкове – 250 г;
  • борошно – 200 г;
  • вода холодна – 50 мл;
  • дріжджі – 1 г;
  • сіль – 5 р.

Не лякайтеся листкового тіста.

У цьому варіанті готувати його зовсім просто:

  • У пакет насипати трохи борошна, покласти туди пачку вершкового масла і розкачати його качалкою в пласт. Прибрати в холодильник.
  • З борошна з дріжджами і сіллю з водою замісити тісто.
  • Дати йому підійти протягом однієї години, після закінчення якого теж розкачати його в пласт.
  • Посередині викласти масляну заготівлю і загорнути її тестом.
  • Качалкою розкотити «конверт» з маслом і скласти його в чотири рази.
  • Прибрати заготовку в холодильник.
  • Описану процедуру повторити 3 рази з інтервалом у півгодини.
  • Для солодких пиріжків з сиром можна взяти будь-яку начинку із запропонованих.
  • Тісто розкачати, вирізати заготовки будь-якої форми, покласти в їх середину начинку і закрити пиріжки такими ж заготовками.

Важливо пам’ятати, що листкове тісто випікається при температурі 230 – 240ºС!

Чи знаєте Ви, випічка з листкового тіста з сиром можна зробити про запас? Підготовлені вироби можна заморозити і при потребі вийняти з морозилки і спекти гарячі пиріжки.

Сирно-шоколадні мафіни

  • сир – 300 г;
  • масло вершкове – 150 г;
  • какао-порошок – 30 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • молоко – 200 мл;
  • цукровий пісок – 200 г;
  • борошно – 250 г;
  • розпушувач і сіль по дрібці.

Готуємо!

  • Сир збити з цукровим піском.
  • Додати молоко і яйця, збити до однорідної маси.
  • Борошно змішати з сухими інгредієнтами.
  • В одній ємності з’єднати підготовлені суміші і зігнати еластичне тісто.
  • Викласти його у формочки для мафінів і запекти при температурі 180ºС.

Важлива новина для любителів солодкого! Якщо кожен мафін покласти по невеликому шматочку шоколаду, то вийдуть кекси з чудовою м’якою начинкою.

Прості коржики з сиром

  • борошно – 200 г;
  • сироватка – 150 мл;
  • яйце – 1 шт.;
  • сир – 100 г;
  • сіль – 5 г;
  • кріп – 50 г;
  • цукровий пісок – 20 г;
  • прованські трави, перець – щіпка.

Коржики не даремно називаються простими.

Важкого в процесі їх приготування нічого немає:

  • Кріп дрібно нарізати.
  • Всі інгредієнти змішати в ємності до стану рідкого млинцевого тесту. Якщо воно вийшло густим, просто додайте трохи сироватки.
  • Смажити коржі потрібно на сухій сковороді до золотистого кольору.

Такі млинці-коржі добре подавати до перших страв.

Так і виходить, що з сиру можна готувати безліч закусок і десертів. Солодких і несолодких, калорійних і зовсім дієтичних. Експериментуйте і насолоджуйтеся корисною домашньою випічкою.

Прокрутка до верху