Випічка з варенням обов’язково супроводжує святкові застілля і чаювання з гостями, а діти обожнюють це ароматно пахне рум’яне частування. Завдяки величезній різноманітності смаків варений і видів випічки, її варіанти практично безмежні. Пироги, булочки, печиво — все це можна приготувати швидко і без особливих турбот.
Випічка з варенням з листкового тіста
Немає нічого приємніше, ніж наповнює будинок запах який печеться тесту. Приступаючи до приготування здоби, необхідно пам’ятати, що перед використанням листкові листи обов’язково розморожують.
Ягоди агрусу, смак яких знайомий кожному з дитинства, відрізняються багатим вмістом вітаміну С. Випічку легко готувати, вона виглядає оригінально і дуже апетитно.
Вам знадобиться:
- агрусове варення — 100 г;
- листкове тісто — 1 аркуш;
- цукрова пудра за смаком;
- трохи борошна для дошки.
Як приготувати:
- Духовку розігріваємо до 200 градусів. Кладемо на деко папір для випічки. На посипаній борошном дошці розкачуємо тісто таким чином, щоб по краях воно було товщі, ніж у середній частині.
- Розрізаємо аркуш поперек на два прямокутника. Підігріваємо варення в мікрохвильовці протягом 15 секунд.
- Повністю і рівномірно наносимо один шар варенням, накриваємо зверху вільної половиною коржа.
- Повільно і обережно звертаємо тісто, стежачи, щоб варення не розтікається і не выдавливалось в процесі оформлення виробу.
- Отримавши довгу трубочку 0,5–1 см шириною, розрізаємо її на короткі відрізки-соломки довжиною до 4 див. Фіксуємо кінці кожної порції.
- Випікаємо заготівлю 15-20 хвилин, охолоджуємо і посипаємо цукровою пудрою.
Десерт такого розміру зручно носити з собою в сумці. Для школяра або студента солодка випічка з варенням з листкового тіста стане чудовим перекусом, надає енергії і поліпшує настрій завдяки солодощі.
Тертий пиріг з варенням в духовці
Пиріг з варенням в духовці — простіше не буває. Розсипчасте і тане на язиці ласощі з малиновим варенням — ідеальний варіант для великої родини.
Вам знадобиться:
- малинове варення — 250 г;
- курячі яйця — 3 шт.;
- сіль — 1/2 чайної ложки;
- цукор — 180 г;
- розпушувач тіста — 1 чайна ложка;
- харчова сода — 1/4 ч. ложки;
- борошно — 500 г;
- вершкове масло — 180 г + 15 г для змазування дека;
- дрібно нарубані волоські горіхи — 180 г;
- ваніль — 2,5–3 р.
Як приготувати:
- З допомогою електричного міксера або вручну виделкою збиваємо яєчні білки.
- В іншій мисці таким же способом з’єднуємо цукор і вершкове масло. Додаємо яєчні жовтки і ваніль, доводимо складу до однорідності.
- Домішуємо до суміші соду, борошно, розпушувач і сіль. На цьому етапі приготування не слід використовувати міксер. Краще це робити дерев’яною ложкою або руками.
- Розігріваємо духовку до 150 градусів. Змащуємо деко (бажаний розмір — 25х40 см) вершковим маслом.
- Тісто акуратно перелити на металевий лист, стежачи, щоб воно розподілялося по ньому рівномірно.
- Розрівнюємо варення по тесту, потім посипаємо горіхами і покриваємо яєчним білком. Залишками горіхів обробляємо білок.
- Запікаємо здобу в духовці протягом півгодини. Стежимо за кольором скоринки: як тільки вона стане золотистою, дістаємо пиріг.
Випічку подаємо як звичайний пиріг, а можна, попередньо остудити, порізати її на квадрати у вигляді тістечок.
Рогалики з дріжджового тіста
Нью-Йоркський рецепт з кавунового варення. Інгредієнтів вистачить рівно на вісім порцій.
Вам знадобляться:
- активні сухі дріжджі — 10 г;
- гранульований цукор — 35 г;
- тепла вода — 300 мл;
- борошно — 500 г;
- сіль — 1,5 ч. ложки;
- яйця — 2 штуки.
Як приготувати:
- До 120 мл теплої води додаємо цукор і дріжджі. Не розмішуючи склад, залишаємо його на 5 хвилин, потім змішуємо масу, поки дріжджі і цукор не розчиняться.
- Поміщаємо борошно і сіль у велику миску. Робимо вм’ятину посередині, вливаємо дріжджову суміш.
- Приєднуємо 90 мл залишилася теплої води, перемішуємо вміст миски.
- На посипаній борошном поверхні місимо тісто приблизно 10 хвилин, поки воно не стане однорідним і тягнеться.
- Змащуємо велику чашу рослинним маслом, викладаємо в неї тісто. Накриваємо ємність вологим рушником, на годину залишаємо в теплі. Обминаємо тісто, що піднялося, залишаємо ще на 10 хвилин.
- Обережно поділяємо продукт на 8 частин, оформляємо їх у вигляді кульок.
- Продавлюємо пальцем середину в кожному виробі, злегка приплющиваем і викладаємо на змащений олією лист для випічки.
- Накриваємо заготовки вологим рушником, залишаємо на 10 хвилин. Розігріваємо духовку до 220 градусів.
- Кип’ятимо воду в каструлі, зменшуємо вогонь, опускаємо рогалики в рідину. Її кількість регулюємо за вподобанням. Готуємо 1 хвилину, перевертаємо кожен рогалик і чекаємо ще хвилину. Для отримання більш щільних рогаликів збільшуємо час теплової обробки кожної сторони до 2 хвилин.
- Викладаємо вироби на промаслений лист для випічки, і з допомогою кондитерського мішка наповнюємо продавлені місця варенням.
- Печемо протягом 20 хвилин до золотистого кольору.
Подаємо страву в теплому стані. Незвичайне оформлення всім знайомого десерту.
Булочки з полуничним варенням в мультиварці
Мультиварка — помічниця і рятівниця в ситуаціях, коли нам ніколи готувати. Отримання чудових і ароматних булочок порадує шанувальників простих рецептів.
Вам знадобиться:
- розпушувач для тіста — 2 ст. ложки;
- самоподнимающаяся борошно — 450 г;
- цукор — 40 г;
- вершкове масло — 55 г;
- гаряча вода — 200 мл;
- щіпка солі;
- полуничне варення.
Як приготувати:
- З’єднуємо розпушувач, борошно, цукор, масло і сіль, заважаємо складу до однорідності, додаючи воду. Накриваємо отриманий продукт рушником і залишаємо на 15 хвилин.
- Поділяємо тісто на 13-15 колобків. Кожен сплющує, кладемо в середину варення і закриваємо булочку, щільно фіксуючи її краю і добре їх пропрасовуючи.
- Поміщаємо булочки нижніми сторонами вгору на пергаментний папір і кладемо їх в перфорований контейнер для їжі. Накриваємо ємність вологим рушником.
- Наповнюємо мультиварку водою до першої відмітки, ставимо на 100 градусів.
- Прибираємо рушник, закрити ємність кришкою, поміщаємо в агрегат, готуємо 10 хвилин.
- Дістаємо контейнер, ставимо температуру 30 градусів, додаємо 100 мл холодної води і знову ставимо посуд у електроприлад, продовжуємо процес близько години.
Подаємо ласощі гарячим, беремо його з собою на пікнік, а краще з’їмо відразу — так воно смачніше.
Печиво на швидку руку
Маленькі печива, які так люблять діти за їх смак, а мами — за легкість і швидкість приготування.
Вам знадобиться:
- вершкове масло — 180 г;
- абрикосове варення — 120 г;
- цукор — 100 г;
- борошно — 420 г;
- яєчні жовтки — 2 шт.
- Розігріваємо духовку до 190 градусів. У невеликій мисці змішуємо вершкове масло, жовтки і цукор. В цей же час додаємо порції борошна, поки не вийде м’яке однорідне тісто.
- Скачуємо з нього колобки не більше 2,5 см в діаметрі, розташовуємо їх на аркуші для випічки на відстані 5 см один від одного.
- Пальцем робимо в центрі кожного колобка поглиблення, заповнюємо абрикосовим варенням.
- Печемо не довше 10 хвилин, знімаємо з листа і залишаємо охолоджуватися.
Якщо тісто дуже м’яке, його можна трошки заморозити. Головне — не перестаратися.
Дуже смачний манник
І дуже простий, а головне — цікавий рецепт приготування румунського варіанту лепешняку «папанаши» з вишневим варенням.
Вам знадобиться:
- сир — 500 г;
- екстракт ванілі — 5 м;
- яйце — 2 шт.;
- розпушувач тіста — 2-3 г;
- манна крупа — 100 г;
- цукор — 40 г;
- борошно — 150 г;
- сметана;
- рослинне масло.
Як приготувати:
- З’єднуємо сир, розпушувач, цукор, яйця і ваніль. Помішуючи, додаємо манку і борошно. Відправляємо масу в холодильник на 15-20 хвилин.
- Скачуємо з тіста два колобка, що поміщуються у долонях, і два виготовляємо поменше. Наповнюємо каструлю рослинною олією так, щоб воно покривало колобки, нагріваємо складу до 200 градусів.
- У кожному колобка пальцем робимо наскрізний отвір, потім злегка сплющує їх. Поміщаємо вироби в масло на 5 хвилин, не забуваючи перевертати, щоб вони подрумянивались з усіх боків.
- Готові колобки остуджуємо, наповнюємо отвори сметаною і варенням, на великий колобок кладемо маленький.
Отримуємо приємно пахне десерт з дружньої Румунії.
Рецепт випічки з забродженого варення
Забродившее варення не поспішайте викидати — їм можна наповнити прості тістечка.
Вам знадобиться:
- сіль — 1 щіпка;
- борошно — 250 г;
- холодна вода — 3 ст. ложки;
- вершкове масло, нарізане кубиками — 100 р.;
- кілька видів варення;
- круглі форми для випічки тістечок.
Як приготувати:
- Розігріваємо духовку до 180 градусів. Змащуємо форми вершковим маслом.
- У миску кладемо вершкові кубики, сіль і борошно. Перетираємо інгредієнти руками, поки суміш не придбає вигляд хлібних крихт.
- Додаємо в суміш столову ложку води і перемішуємо до однорідної маси.
- Накриваємо миску поліетиленовою плівкою і залишаємо в прохолодному місці на 20-30 хвилин.
- Посипаємо борошном дерев’яну дошку, розкачуємо тісто до товщини 0,5 см. З допомогою чашки вирізаємо з тіста кола, поміщаємо їх у форми, потім викладаємо варення, намагаючись не переповнювати вироби.
Печемо, поки тісто не стане золотистим. Подаємо охолодженим.
Трикутники з яблучним повидлом
Простіше не буває! І не займає багато часу.
Вам знадобиться:
- листкове тісто — 1 аркуш;
- яйце — 1 шт.;
- яблучне повидло.
Як приготувати:
- Збиваємо яйце. Розкачуємо тісто і нарізаємо з нього квадрати.
- Заливаємо на отримані пласти повидло, змащуємо збитим яйцем краю.
- Складаємо тісто в трикутники і печемо до коричневого кольору в духовці при температурі 200 градусів.
Дивно, як нескладно створити щось смачне і поживне. Солодка випічка на швидку руку підкорює серця.
Домашній рулет швидкого приготування
Поєднання ароматного тесту з наповнювачем з малини приємно здивує гостей.
Вам знадобиться:
- яйця — 5 шт.;
- цукор — 125 г;
- борошно — 95 г;
- вершки — 500 мл;
- малинове варення.
Як приготувати:
- Розігріваємо духовку до 180 градусів. Вистилаємо форму папером для випічки.
- Збиваємо яйця з цукром, засипаємо борошно в суміш, робимо заміс тіста.
- Заливаємо масу у форму, вирівнюємо поверхню лопаткою, печемо протягом 10-15 хвилин.
- Кладемо вологе чисте кухонний рушник на стіл, посипаємо його цукром, перевертаємо форму на рушник. Скачуємо рулет з допомогою рушники, знімаємо його, залишаємо рулет остигати.
- Розкриваємо рулет, розподіляємо варення по внутрішній поверхні, потім по цьому шару розподіляємо збиті вершки, повертаємо виріб в первісний стан.
Готується випічка дуже швидко і дуже смачно. Діти в захваті!
Кекс з варенням
Сливове варення і лимонний сік додають незабутній смак домашнього кексу. Не варто розігрівати духовку заздалегідь, інакше здоба потемніє.
Вам знадобиться:
- вершкове масло — 250 г;
- цукор — 250 г;
- яйця — 4 шт.;
- ваніль — 10 г;
- лимонний сік — 1 ч. ложка;
- борошно — 500 г;
- розпушувач — 5 м;
- сіль — 3 г;
- молоко — 150 мл;
- цукрова пудра — 190 г;
- сливове варення.
Як приготувати:
- У мисці змішуємо і збиваємо цукор з маслом протягом 4 хвилин, поки суміш не стане пишною. Додаємо яйця, ваніль і лимонний сік, збиваємо ще 2-3 хвилини.
- З’єднуємо сіль з борошном і розпушувачем, додаємо до складу, помішуємо. Вливаємо порції молока, продовжуючи заважати.
- В круглу форму для випічки пирогів поміщаємо третину тесту. По центру майбутнього кексу акуратно викладаємо варення, стежачи за тим, щоб вона не торкалася країв. Ложкою як би підштовхуємо варення до середини.
- Заливаємо інше тісто, вирівнюємо верх. Ставимо форму в духовку, ставимо температуру 190 градусів, печемо 40 хвилин. Даємо виробу охолонути протягом 10 хвилин.
- Змішуємо молоко з цукровою пудрою, добре збовтуємо склад, покриваємо їм кекс за 10 хвилин до подачі.
Не довіряйте прохолоді тіста і будьте обережні — варення завжди довше остигає.
Вибираючи з чудових рецептів домашньої випічки з варенням бажаний варіант, легко розгубитися. Але ці способи приготування настільки прості, що можна використовувати майже кожен день на радість сім’ї та друзів.