Випічка з яблуками – це завжди просто і дуже смачно. Існує безліч рецептів приготування пирогів, рулетів, печива з цим корисним і доступним фруктом.
Класична шарлотка з яблуками
Шарлотка з яблуками – напевно, найпопулярніший рецепт. Якщо ви ще жодного разу не готували цей пиріг, то швидше виправляйте становище!
Необхідні продукти:
- чотири яйця;
- 0,2 кг цукру;
- п’ять яблук;
- 0,15 кг борошна;
- половина ч. ложки соди.
Для приготування такого десерту добре взяти щільні, кисло-солодкі фрукти, які не «розповзуться» при високій температурі.
Процес приготування:
- Відокремте білки, почніть їх збивати, засинаючи цукор. Потім додайте жовті частини яєць і продовжуйте працювати міксером. Всипте соду і борошно, добре перемішайте до однорідної маси, що нагадує густу сметану.
- Яблука звільніть від шкірки, приберіть серцевину і наріжте на тонкі часточки.
- Підготуйте форму для випічки (її можна трохи промазати маслом) і налийте приблизно половину тіста. Покрийте його підготовленими шматочками яблук і викладіть залишки основи.
- Приберіть в прогрітий до 200 градусів духовку на п’ять хвилин, потім зменшіть вогонь до 160 градусів і тримайте ще півгодини.
Яблучний пиріг з листкового тіста
Випічка з яблуками з листкового тіста робиться дуже легко, адже основу для неї можна взяти вже готову.
Необхідні продукти:
- кілограм листкового тіста;
- 0,1 кг цукру;
- дві маленькі ложки кориці;
- 0,8 кг яблук;
- 50 грам борошна.
Процес приготування:
- Спочатку готуємо начинку. З яблук знімаємо шкірку, вирізаємо середину і подрібнюємо їх на невеликі квадратики. Присипаємо цукром, корицею, борошном і перемішуємо.
- Тісто розморожуємо, але не до кінця, і перетворюємо у великій тонкий пласт. Застеляємо їм обрану форму.
- Зверху кладемо яблука і дуже добре защепляем краю. Із залишків тіста робимо смуги і прикрашаємо ними пиріг зверху так, щоб він вийшов напіввідкритим. Ставимо в духовку на 30 хвилин, включивши нагрівання на 200 градусів.
Апетитні трикутники з яблуками
Трикутники з яблуками – відмінний варіант для сніданку.
Необхідні продукти:
- три яблука;
- чотири ложки цукру;
- 0,4 кг листкового тіста;
- п’ять ложок води;
- кориця за смаком.
Процес приготування:
- Фрукти звільняємо від шкірки, прибираємо тверду серцевину, нарізаємо на невеликі шматочки і складаємо в каструлю.
- Присипаємо цукром, корицею і наливаємо вказану кількість води. Деякий час варимо на невеликому вогні, щоб маса стала м’якою, але при цьому яблука не втратили форму.
- Тісто розкочуємо тонко, ділимо на квадрати, кожен з яких наповнюємо начинкою і звертаємо у формі трикутника, ретельно скріпивши краю.
- Викладаємо заготовки на деко. Зверху, за бажанням, їх можна промазати збитим жовтком і посипати цукром. Готуємо при 200 градусах близько 20 хвилин.
Як приготувати солодкий рулет
Рулет з яблуками – це ласощі, яке обов’язково сподобається дітям.
Необхідні продукти:
- три грами розпушувача;
- чотири яйця;
- стакан цукру;
- ванілін за смаком;
- п’ять яблук;
- 250 грам борошна.
Процес приготування:
- Готуємо начинку: очищаємо фрукти, прибираємо середину і натираємо їх на дрібній тертці.
- На деко викладаємо папір для випікання і покриваємо її шаром тертих яблук.
- Жовтки з’єднайте з цукром, борошном, ваніліном і розпушувачем і добре вимішуємо.
- Окремо за допомогою міксера доводимо білки до стану піни і акуратно додаємо до суміші з попереднього кроку.
- Отриманою масою повністю покриваємо начинку на деку, рівномірно розподіляємо її і запікаємо приблизно 15 хвилин при 180 градусах.
- Готовий корж відразу ж перевертаємо так, щоб яблука виявилися зверху і звертаємо у формі рулету.
Святкові трояндочки з яблуками
Трояндочки з яблуками найкраще готувати з червоних яблук, але можна взяти і трохи зелених. Страва виглядає дуже ефектно.
Необхідні продукти:
- два яблука;
- три ложки цукру;
- 0,3 кг листкового тіста;
- 150 мілілітрів води.
Процес приготування:
- Вказану кількість води змішуємо з цукром і доводимо до кипіння. У вас повинен вийти солодкий сироп.
- У яблук видаляємо серцевину і нарізаємо їх на тонкі скибочки, які відправляємо в солодку рідину і варимо буквально кілька хвилин. Виймаємо.
- Тісто розгортаємо в тонкий пласт і нарізаємо на смужки приблизно на два сантиметри завширшки. Злегка присипаємо їх цукром і викладаємо на всю довжину смуги скибочки яблук так, щоб шкірка виявилася зверху.
- Звертаємо смужку в рулет. Знизу його трохи притискаємо, а зверху, навпаки, розкриваємо, формуючи бутон.
- Проробляємо ці дії з усіма смужками і прибираємо заготовки в духовку на 15 хвилин, включивши її на 200 градусів.
Німецька випічка: сир, яблука і білки
Необхідні продукти:
- ч. ложка кориці;
- п’ять яблук;
- цукор – півсклянки;
- два яйця;
- півтори склянки борошна;
- 0,25 кг сиру;
- ч. ложка лимонного цукру;
- половина ч. л. соди;
- 0,1 кг вершкового масла;
- 50 грам сметани.
Процес приготування:
- Масло злегка топимо, з’єднуємо з двома ложками цукру, одним жовтком, сметаною і содою. Додаємо борошно і вимішуємо до утворення тіста. Його необхідно викласти у форму і рівномірно розподілити по ній.
- Сир змішайте з другим жовтком, всипте приблизно 100 грам цукру (можна ще додати ванілін за смаком) і цією масою покрийте тісто.
- Яблука можна очистити, а можна готувати зі шкіркою, але серцевину краще прибрати. Наріжте їх на часточки, покрийте сирний шар і посипте корицею. Випікайте при 180 градусах приблизно 30 хвилин.
- Білки, що залишилися добре перебиваємо з двома ложками цукру і лимонним соком до піків. Щоб маса була пухкою, попередньо відправте білки на 5 хвилин у холодильник і всипте до них дрібку солі.
- Цією масою покрийте зверху пиріг і знову приберіть його в духовку на 15 хвилин.
Яблучно-горіхове печиво
Необхідні продукти:
- ложка борошна;
- три яблука;
- один жовток;
- масло вершкове – 50 грам;
- 30 грам цукру;
- 0,1 кг волоських горіхів;
- кориця за смаком;
Процес приготування:
- З фруктів видаляємо серцевину, нарізаємо їх на дрібні шматочки і трохи підсушуємо в духовці.
- Горіхи і підсушені яблука перебиваємо у блендері змішуємо з борошном, олією, цукром, жовтком і за бажанням кладемо корицю.
- Формуємо невеликі печива і готуємо їх при 170 градусах близько 15 хвилин до красивого кольору.
Простий творожно-яблучний пиріг
Випічка з сиром і яблуками – це одне з найсмачніших поєднань. А якщо приготувати її на листковому або пісочному тісті, то десерт буде чудовим.
Необхідні продукти:
- чотири яйця;
- 0,5 кг сиру;
- п’ять грам розпушувача;
- чотири яблука;
- 130 грам цукру;
- кориця за смаком;
- пачка вершкового масла;
- 400 грам борошна;
- 0,1 кг сметани.
Процес приготування:
- Розділіть яйця на білки і жовтки. Один жовток необхідно змішати з сиром, а інші три з половиною зазначеної кількості цукру, борошном, сметаною, розпушувачем і маслом. З цієї маси повинно вийти тісто, яке ставимо на 60 хвилин у холодильник.
- Фрукти очищаємо, вирізаємо серцевину і тонко нарізаємо.
- У сирну масу кладемо цукор, перемішуємо.
- З тіста формуємо основу і вистилаємо нею форму. Промазуємо заготівлю сирною сумішшю, зверху кладемо яблука і за смаком присипаємо корицею. Готуємо при 180 градусах 30 хвилин.
- Решта білки збиваємо, викладаємо на пиріг і запікаємо ще 7 хвилин.
Штрудель
Необхідні продукти:
- третину склянки рослинного масла;
- два яблука;
- масло вершкове – 30 грам;
- кориця і цукрова пудра за смаком;
- два склянки борошна;
- половина склянки теплої води.
Процес приготування:
- Масло і воду з’єднуємо з борошном, замішуємо тісто і залишаємо його приблизно на 20 хвилин.
- З яблук зрізаємо шкірку, виймаємо серединку, подрібнюємо на невеликі кубики і присипаємо корицею.
- З тіста формуємо тонкий пласт і покриваємо його начинкою так, щоб по краях було вільне місце. Скручуємо рулет, який готуємо при 170 градусах близько 50 хвилин. Готову випічку посипаємо цукровою пудрою.
Ірландський яблучний пиріг
Необхідні продукти:
- 150 грам цукру;
- 2 ложечки розпушувача;
- чотири яблука;
- три склянки борошна;
- 0,25 кг масла вершкового;
- 0,2 літра молока;
- кориця, мускатний горіх, гвоздика – за смаком;
- два яйця.
Процес приготування:
- Змішуємо зазначені спеції з борошном і розпушувачем, додаємо порізане на шматки масло розтираємо масу до крихти і всипаємо цукор.
- Знімаємо з яблук шкірку, видалити серединку і нарізаємо на дрібні квадратики. Викладаємо їх до підготовленої маси.
- Окремо перебиваємо молоко з яйцями і додаємо його до яблучної суміші. Добре вимішуємо і перекладаємо у форму. Запікаємо протягом 50 хвилин при 180 градусах.
Яблучна випічка популярна по всьому світу і в кожній країні є свій, особливий десерт на основі цих фруктів. Виберіть і ви для себе улюблений рецепт. Можливо, саме така випічка і стане вашим фірмовим блюдом!