Покроковий рецепт з гарбузом
Вівсяна каша з гарбузом – ще один рецепт, який урізноманітнює ранкове меню. Блюдо виходить малокалорійним, але дуже корисним.
Необхідні продукти:
- сіль, цукор, олія за смаком;
- 0,3 кг гарбуза;
- 200 грам вівсянки;
- 0,6 літра молока.
Процес приготування:
- Гарбуз промиваємо, видаляємо з неї шкірку, нарізаємо на невеликі шматки. Заливаємо водою і варимо близько 25 хвилин на середньому вогні до стану м’якості, після чого блендером перетворюємо на пюре.
- У цю масу засипаємо пластівці, заливаємо все молоком і приправляємо спеціями. Знову доводимо до кипіння і на слабкому вогні готуємо 20 хвилин.
Перед подачею, за бажанням, можна додати трохи вершкового масла.
Незвичайна молочна каша з шоколадом
Шоколад – не саме корисне ласощі, але зате, яке смачне! З такою добавкою кашу з’їсти навіть той, хто її не любить.
Необхідні продукти:
- 35 грам шоколаду;
- стакан молока;
- цукор і сіль на свій смак;
- велика ложка вершкового масла;
- половина склянки вівсянки.
Процес приготування:
- Молоко поставити на плиту, заправити спеціями (невеликою кількістю цукру і солі), довести до кипіння і додати в нього сухі пластівці.
- Постійно помішуючи, на повільному вогні довести суміш до готовності.
- Поки маса ще гаряча, кладемо в неї дрібно порізаний шоколад і шматочок масла.
Чекаємо, поки все розчиниться і можна подавати.