Вівсяна каша на молоці – 10 смачних рецептів приготування молочної вівсяної каші

Вівсяна каша на молоці – це традиційна слов’янська страва, яка має безліч корисних властивостей. Страва зігріє вас у холодну пору року і зарядить енергією на цілий день, тому що вівсянка має високий глікемічний індекс, що веде до швидкого та тривалого насичення. Вівсянка на молоці має ніжний смак і ніжну текстуру, яка подобається як дітям, так і дорослим. Для приготування каші на молоці потрібно лише відварити вівсяні пластівці в молоці під закритою кришкою до готовності. Після додати цукор, вершкове масло та фрукти до смаку. Вівсянка на молоці є відмінним джерелом клітковини, білка та вуглеводів, які необхідні для підтримки здоров’я та гарного настрою.

Вівсяна каша на молоці в каструлі на 2 порції

Вівсяна каша на молоці в каструлі на 2 порції – це перевірений рецепт на швидку руку, завдяки якому ви навчитеся правильно та смачно готувати апетитну страву. Для приготування нам знадобиться мінімальний продуктовий набір і зовсім небагато вільного часу.

Інгредієнти:

на – 2 порції

  • Молоко коров’яче – 120 мл.
  • Пластівці вівсяні – 70 гр.
  • Вода – 300 мл.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Сіль – 1 щіпка
  • Молоко коров’яче – 2 ст.
  • Пластівці вівсяні – ⅔ ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Мед – за смаком
  • Ягоди – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати вівсяну кашу в каструлі? Вказану кількість води переливаємо в каструлю або сотейник і ставимо на конфорку.

Вливаємо молоко.

Закипаючу суміш доповнюємо щіпкою солі та бажаною кількістю цукрового піску.

Зменшуємо нагрівання і всипаємо вівсянку, перемішуємо і томимо під кришкою протягом 15 хвилин.

Готову страву залишаємо під кришкою ще на 5-10 хвилин «дійти».

Розкладаємо апетитну кашу по порційним тарілкам.

За бажанням прикрашаємо фруктами, ягодами чи будь-яким іншим компонентом, який вам подобається. Смачного!

Солодка вівсяна каша на молоці із цукром

Солодка вівсяна каша на молоці з цукром на 3 порції – це десерт, який подарує море насолоди та задоволення. Вівсяні пластівці варяться в молоці з додаванням підсолоджувача та підсилювача смаку до готовності, після чого кашу можна прикрасити ягодами або горіхами. Виходить ніжне та солодке частування, яке порадує любителів каш та корисних сніданків.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 3-5 хв.

Порцій – 3-4.

Інгредієнти:

  • Вівсянка – 1 ст.
  • Молоко коров’яче – 3 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Масло вершкове – до смаку.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

  1. У каструлю відправляємо молоко, а також цукор та сіль – ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
  2. Засипаємо вівсянку.
  3. При постійному помішуванні проварюємо кашу на повільному полум’ї 5 хвилин або стільки, скільки зазначено на упаковці.
  4. У гарячу страву додаємо вершкове масло для насиченості смаку.
  5. Апетитну страву сервіруємо і приступаємо до трапези. Смачного!

Смачна вівсяна каша на молоці на 1 порцію

Смачна вівсяна каша на молоці на 1 порцію – це чудовий сніданок для однієї людини, яка не любить проводити весь ранок біля плити. Вівсяні пластівці варяться в молоці до готовності, завдяки чому готова страва відрізняється ніжністю і легкою насолодою. Для балансу та насиченості також додамо сухофрукти.

Дивіться також:  Фокачча – рецепт італійського хліба

Час приготування – 8 год.

Час приготування – 5 хв.

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Пластівці вівсяні – 65 гр.
  • Вода – 150 мл.
  • Молоко коров’яче – 100 мл.
  • Розіграш – 2 шт.
  • Чорнослив – 2 шт.
  • Банани сушені – 2 скибочки.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор-пісок – до смаку.

Процес приготування:

  1. Попередньо замочені та обсушені сухофрукти нарізаємо невеликими кубиками.
  2. У глибоку ємність висипаємо добавки та вівсянку, заливаємо теплою водою та залишаємо під кришкою на всю ніч.
  3. Вранці вливаємо до компонентів молоко, солимо і додаємо цукор – ставимо на конфорку.
  4. Доводимо інгредієнти до кипіння і відразу зменшуємо полум’я до мінімуму, активно працюючи ложкою, томимо 3-4 хвилини.
  5. Розкладаємо по тарілках та знімаємо пробу. Смачного!

Як зварити молочну кашу з вівсяних пластівців

Як зварити молочну кашу з вівсяних пластівців – це простий рецепт для приготування здорового сніданку, після вживання якого ще довго не відчуєте ненависне почуття голоду. Вівсяні пластівці залити молоком і варити на повільному вогні, помішуючи, поки каша не загусне. Виходить ніжна та ароматна каша, яка відмінно поєднується з медом чи свіжими фруктами.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 5-7 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Пластівці вівсяні – 0,75 ст.
  • Молоко коров’яче – 250 мл.
  • Вода – 250 мл.
  • Мед – 1 ст.л.
  • Олія вершкове – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

  1. У сотейник наливаємо вказану кількість коров’ячого молока та води, на помірному вогні доводимо до кипіння та втручаємо столову ложку меду.
  2. У киплячий розчин висипаємо вівсянку і проварюємо на повільному полум’ї 10-15 хвилин, періодично помішуючи, щоб не допустити пригорання.
  3. У готову кашку додаємо шматочок вершкового масла і добре перемішуємо (трохи олії можна залишити для подачі).
  4. Вівсянку розподіляємо по порційних глибоких чашах.
  5. Знімаємо пробу і при бажанні декоруємо горішками та ягодами. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!

Вівсяна каша на молоці з бананом

Вівсяна каша на молоці з бананом – це десертний сніданок або перекушування, який приємно здивує своїм смаком і ароматом. Вівсяні пластівці варяться в молоці до готовності, після чого кашу прикрашають кружальцями банана і посипають корицею. Виходить солодка та освіжаюча каша, яка нагодує та підніме настрій.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Пластівці вівсяні – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 600 мл.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Банани – 2 шт.
  • Сіль – 0,25 ч.л.
  • Олія вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

  1. У товстостінний жароміцний посуд висипаємо пластівці.
  2. Заливаємо холодним молоком та ретельно перемішуємо, на мінімальному полум’ї доводимо до кипіння.
  3. Підсипаємо цукровий пісок та сіль, періодично помішуючи, варимо близько 10 хвилин.
  4. Бананову м’якоть нарізаємо невеликими кубиками. Жменю прибираємо убік для декору.
  5. Додаємо банани в кашу, заважаємо і томимо ще 10 хвилин.
  6. Вмішуємо скибочку вершкового масла і залишаємо страву під кришкою на 5-10 хвилин.
  7. Сервіруємо, прикрасивши фруктовими шматочками. Смачного!
Дивіться також:  Суп на яловичому бульйоні – 13 рецептів приготування

Як зварити вівсяну кашу на склянку молока в мультиварці

Як зварити вівсяну кашу на склянку молока у мультиварці – це швидкий та зручний спосіб приготувати корисний сніданок. Вівсяні пластівці заливаються молоком у мультиварці та готуються в режимі «каша» до готовності. Виходить ніжна та смачна страва, яка підійде як для дітей, так і для дорослих.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Вівсянка – 0,3 ст.
  • Молоко коров’яче – 1 ст.
  • Олія вершкове – 15 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

  1. Дно та стінки мультиварки промазуємо шматочком вершкового масла.
  2. Висипаємо вказану кількість пластівців.
  3. Заливаємо молоком, додаємо сіль і цукор, перемішуємо і на 20 хвилин включаємо програму Каша або Гасіння. Періодично склад перемішуємо.
  4. Якщо ви любите густу консистенцію, залишаємо кашу в режимі підігріву ще на 15 хвилин.
  5. Сервіруємо та доповнюємо скибочкою вершкового масла – дегустуємо. Смачного!

Вівсяна каша на молоці з гарбузом

Вівсяна каша на молоці з гарбузом – це ароматна і корисна страва, яка припаде до смаку всім членам вашої родини. Вівсяні пластівці відмінно поєднуються зі шматочками помаранчевого овочу та коров’ячим молоком. Після закінчення термічної обробки кашу можна посипати корицею.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 150 гр.
  • Пластівці вівсяні – 100 гр.
  • Молоко коров’яче – 200 мл.
  • Вода – 250 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 3 ст.
  • Родзинки – 40 гр.
  • Олія вершкове – 25 гр.

Процес приготування:

  1. Готуємо продуктовий набір, згідно зі списком, представленим вище.
  2. Гарбуз ріжемо на невеликі кубики і висипаємо в чашу, заливаємо водою та молоком, готуємо в режимі “молочна каша” 10 хвилин.
  3. Після закінчення зазначеного часу, додаємо вівсяні пластівці, сіль та цукровий пісок – перемішуємо.
  4. Доповнюємо склад ізюмом та знову розмішуємо, закривши кришкою, готуємо на тій же програмі ще 5 хвилин.
  5. Після закінчення зазначеного часу заправляємо страву вершковим маслом і даємо постояти під кришкою ще кілька хвилин.
  6. Гарячу вівсянку викладаємо у тарілку та знімаємо пробу. Смачного!

Рідка вівсяна каша на молоці на 4 порції

Рідка вівсяна каша на молоці на 4 порції – це чудовий вибір для великої родини чи дружньої компанії. Вівсяні пластівці варяться в молоці до утворення густої консистенції, після чого кашу можна подавати з вершковим маслом. Виходить ніжна і насичена каша, яка чудово вгамовує голод і дарує відчуття тепла.

Дивіться також:  Суп з баранини – 6 найбільш смачних рецептів

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Пластівці вівсяні – 300 гр.
  • Вода – 300 мл.
  • Молоко коров’яче – 500 мл.
  • Олія вершкове – 80 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст.

Процес приготування:

  1. Для прискорення процесу та власної зручності викладаємо продукти на стіл.
  2. Воду доводимо до кипіння і висипаємо пластівці, варимо на повільному полум’ї 7-8 хвилин, помішуючи.
  3. Коли вода практично ввібралася, вливаємо тепле молоко.
  4. Додаємо цукор та доводимо вівсянку до готовності протягом 15 хвилин.
  5. Заправляємо вершковим маслом та даємо настоятися ще близько 5 хвилин. Потім одразу ж подаємо до столу. Готуйте та отримуйте задоволення!

Вівсяна каша на кокосовому молоці

Вівсяна каша на кокосовому молоці – це вегетаріанський варіант улюбленого сніданку, який вразить своїми надзвичайними смаковими характеристиками та чарівним ароматом. Для оригінальності подачі, доповнимо страву скибочками смажених бананів. Виходить ніжна та ароматна каша, яка ідеально підходить для любителів екзотичних уподобань.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Пластівці вівсяні – 80 гр.
  • Молоко кокосове – 250мл.
  • Вода – 250 мл.
  • Банани – 2 шт.
  • Олія кокосова – 0,5 ст.л.
  • Сироп кленовый – 3 ст.л.
  • Стружка кокосова – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

  1. Переливаємо воду і кокосове молоко в товстостінний ковшок, засипаємо вівсянку і, помішуючи, проварюємо на повільному вогні 15 хвилин після закипання.
  2. Не гаючи часу, очищаємо банани і нарізаємо м’якоть кільцями середньої товщини.
  3. У сковорідці розтоплюємо кокосову олію та вливаємо кленовий сироп.
  4. У момент, коли суміш забухала – висипаємо фруктові скибочки і обсмажуємо з двох сторін до золотистого відтінку.
  5. Половину бананів втручаємо в кашу разом із щіпкою солі.
  6. Для подачі викладаємо кашу в тарілку та прикрашаємо смаженими бананами, посипаємо ароматною стружкою. Смачного!

Вівсяна каша на молоці з медом

Вівсяна каша на молоці з медом – це простий і корисний варіант збалансованого сніданку, який принесе задоволення і зарядить енергією на весь день. Вівсяні пластівці варяться в молоці до готовності, після чого кашу можна посипати горіхами або фруктами. Виходить солодка та апетитна страва, яка зміцнює здоров’я та піднімає настрій.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1-2.

Інгредієнти:

  • Пластівці вівсяні – 60 гр.
  • Вода – 250 мл.
  • Молоко коров’яче – 350 мл.
  • Мед – 1 ст.л.
  • Олія вершкове – 1,5 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

  1. Необхідні продукти викладаємо на робочий стіл.
  2. Молоко, воду, мед та сіль змішуємо, доводимо до кипіння.
  3. Помішуючи молочний розчин, висипаємо вівсянку.
  4. Варимо при слабкому кипінні, помішуючи віночком, 10-15 хвилин.
  5. Заправляємо готову кашу половиною вершкового масла|мастила|.
  6. Розподіляємо вівсянку по піалах і додаємо ще трохи вершкового масла|мастила|. Смачного!
Прокрутка до верху