Вівсяна каша на молоці – одне з найбільш корисних страв. Воно ідеально підходить для сніданку, так як не тільки насичує організм вітамінами і незамінними мікроелементами, але ще дарує бадьорість і енергію. Якщо приготувати вівсянку правильно і подбати про апетитних добавках до неї, то така каша вийде ще і дуже смачною. Потрібно відзначити, що по таблиці БЖУ в 100 г. сухих пластівців міститься 360 ккал і велику кількість вуглеводів (більш 65 г).
Вівсяна каша на молоці — класичний рецепт
Класичний рецепт не містить в собі нічого зайвого. Тільки: 300 р. вівсяних пластівців швидкого приготування, 250 мл жирного молока, 10 г. цукру, щіпку солі і невеликий шматочок вершкового масла. Але за своїм бажанням, можна доповнювати готову кашу будь-якими солодкими добавками.
Не варто залишати кашу про запас, так як через деякий час вона стане занадто густий і покриється скоринкою.
З додаванням води
Щоб знизити калорійність страви і зробити його смак більш ніжним, можна змішувати молоко і воду в однакових пропорціях. Наприклад, по 150 мл Крім того, потрібно взяти для такої каші 150 р. вівсяних пластівців, 80 р. цукру, 1 ч. л. солі і дрібку кориці.
Як варити вівсянку в мультиварці?
Вівсяна каша на воді в мультиварці – це паличка-виручалочка для кожної сучасної господині і мами. Інгредієнти можна завантажити у пристрій з вечора, виставити таймер на 7 ранку і порадувати домашніх свіжим смачним сніданком, не докладаючи до цього жодних зусиль. Для приготування такої каші потрібно взяти: 1 спеціальну чашку вівсяних пластівців швидкого приготування і таку ж кількість води, 2 склянки молока, 1 ст. л. цукру і шматочок вершкового масла. Далі докладно розказано, як готується вівсяна каша на молоці в мультиварці.
По такому рецепту каша вийде досить густий. Якщо хочеться змінити її консистенцію, потрібно збільшити кількість пластівців в 1,5 рази.
Оригінальний рецепт з гарбузом
Гарбуз чудово поєднується з вівсянкою і робить цю кашу не тільки смачніше, але й корисніше.
А її яскравий помаранчевий колір, який забарвлюється і все блюдо, піднімає настрій. Для приготування такого частування потрібно використовувати: 270 р. свіжого гарбуза, 600 мл молока, 230 р. пластівців вівсянки, 50 г натурального бджолиного меду, щіпку солі, шматочок вершкового масла.
Якщо планується перетворити таку кашу в гарнір до м’яса, то потрібно додати в неї побільше солі і прибрати мед.
Вівсяна каша на молоці з родзинками
Вівсянка з родзинками за смаком виходить нічим не гірше будь-якого десерту.
Але при цьому ще й дуже корисна. Для її приготування потрібно взяти такі продукти: 900 мл молока, 250 р. геркулеса, 70 р. родзинок, 20 г. цукру і щіпка солі.
Так як родзинки робить частування дуже солодким, то кількість цукру за смаком можна зменшувати.
Рецепт з цільної вівсяної крупи
Сама корисна каша готується з цільного зерна. Правда, на її варіння доведеться витратити значно більше часу. Зате в такому частування буде міститися максимальну кількість вітамінів і незамінних мікроелементів. Крім цілісної крупи (250 р.), потрібно використовувати також: 0,4 л. молока, 60 р. цукру, сіль і вершкове масло за смаком.
Готова каша доповнюється фруктами, ягодами, джемом або варенням.
Корисна вівсянка з медом
Вівсяну кашу з натуральним медом замість цукру, в основному вибирають для свого сніданку люди, які турбуються про свою вагу і люди, що харчуються здоровою їжею. Важливо вибрати для цього максимально якісний продукт бджільництва. Крім меду (20 р.), потрібно використовувати 90 р. пластівців, 300 мл молока і щіпку солі.
Розібравшись, як варити вівсяну кашу на молоці, можна нескінченно удосконалити вподобаний рецепт різними добавками. Наприклад, страву з часником стане ситним гарніром, а з шоколадом – корисним десертом.