Вівсяна каша на воді – 8 рецептів приготування

Що можна додати в кашу для поліпшення смаку

Про корисні властивості вівсянки знають всі, але вона швидко приїдається. Тому пропонуємо урізноманітнити кашу і зробити ці страви улюбленими у вашій родині.

Вівсяну кашу на воді з яблуками

Найбільш простий і доступний варіант – це приготувати з яблуками.

Інгредієнти:

  • вівсяна крупа – 210 г;
  • сіль;
  • яблука – 2 шт.;
  • цукор;
  • вода – 410 мл

Приготування:

  • Залити крупу водою. Проварюють півгодини. Відразу після закипання підсолити і підсолодити.
  • Додати масло. Розмішати.
  • Яблука подрібнити. Можна натерти на тертці. Змішати з готовою кашею.

Якщо готуєте для дітей, то, щоб зробити блюдо повітряніше, перед додаванням яблук збийте кашу блендером.

Рецепт приготування з м’ясом

Цей варіант ідеально підходить для чоловіків.

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 2,5 гуртки;
  • сіль;
  • яйце – 1 шт.;
  • куряча грудка – 220 г;
  • вода – 1400 мл окропу;
  • зелень;
  • цибуля – 2 шт.;
  • рослинна олія;
  • морква – 1 шт.;
  • пастернак – 1 шт.

Приготування:

  • М’ясний шматок нарізати. Помістити в сковороду. Влити олію і смажити.
  • Натерти моркву. Порізати подрібніше цибулю (1 шт). Додати до м’яса. Обсмажити.
  • Залити окріп (370 мл). Підсолити. Готувати чверть години.
  • Залишилася воду закип’ятити. Додати цілу цибулину і пастернак. Проварити і дістати пастернак з цибулиною. Закинути пластівці. Підсолити. Перемішати і проварити.
  • Порубати зелень і збити яйце. Помістити в кашу. Додати засмажку. Перемішати. Дати настоятися під кришкою.

Дитячий сніданок з фруктами

Якщо дитина відмовляється їсти корисну кашу з вівсяних пластівців, то варто урізноманітнити її ароматними фруктами.

Інгредієнти:

  • чорниця;
  • пластівці вівсяні – гуртка;
  • сіль;
  • вода – 2 гуртки;
  • банани – 1 шт.;
  • червона смородина;
  • вершкове масло;
  • мед – 1 ст. ложка;
  • малина;
  • яблуко – 0,5 шт.
Дивіться також:  Хачапурі по-тбилисски за 5 хвилин – 7 смачних і швидких рецептів

Приготування:

  • Заливши водою пластівці, проварити. Після закипання знадобиться п’ять хвилин. Підсолити. Помістити мед і масло. Перемішати. Розкласти по тарілках.
  • Банан нарізати. Отримані кружечки відправити в кашу. З яблук зняти шкірку. Нарізати шматочками. Посипати кашу підготовленими фруктами і ягодами.
Прокрутка до верху