Що можна додати в кашу для поліпшення смаку
Про корисні властивості вівсянки знають всі, але вона швидко приїдається. Тому пропонуємо урізноманітнити кашу і зробити ці страви улюбленими у вашій родині.
Вівсяну кашу на воді з яблуками
Найбільш простий і доступний варіант – це приготувати з яблуками.
Інгредієнти:
- вівсяна крупа – 210 г;
- сіль;
- яблука – 2 шт.;
- цукор;
- вода – 410 мл
Приготування:
- Залити крупу водою. Проварюють півгодини. Відразу після закипання підсолити і підсолодити.
- Додати масло. Розмішати.
- Яблука подрібнити. Можна натерти на тертці. Змішати з готовою кашею.
Якщо готуєте для дітей, то, щоб зробити блюдо повітряніше, перед додаванням яблук збийте кашу блендером.
Рецепт приготування з м’ясом
Цей варіант ідеально підходить для чоловіків.
Інгредієнти:
- вівсяні пластівці – 2,5 гуртки;
- сіль;
- яйце – 1 шт.;
- куряча грудка – 220 г;
- вода – 1400 мл окропу;
- зелень;
- цибуля – 2 шт.;
- рослинна олія;
- морква – 1 шт.;
- пастернак – 1 шт.
Приготування:
- М’ясний шматок нарізати. Помістити в сковороду. Влити олію і смажити.
- Натерти моркву. Порізати подрібніше цибулю (1 шт). Додати до м’яса. Обсмажити.
- Залити окріп (370 мл). Підсолити. Готувати чверть години.
- Залишилася воду закип’ятити. Додати цілу цибулину і пастернак. Проварити і дістати пастернак з цибулиною. Закинути пластівці. Підсолити. Перемішати і проварити.
- Порубати зелень і збити яйце. Помістити в кашу. Додати засмажку. Перемішати. Дати настоятися під кришкою.
Дитячий сніданок з фруктами
Якщо дитина відмовляється їсти корисну кашу з вівсяних пластівців, то варто урізноманітнити її ароматними фруктами.
Інгредієнти:
- чорниця;
- пластівці вівсяні – гуртка;
- сіль;
- вода – 2 гуртки;
- банани – 1 шт.;
- червона смородина;
- вершкове масло;
- мед – 1 ст. ложка;
- малина;
- яблуко – 0,5 шт.
Приготування:
- Заливши водою пластівці, проварити. Після закипання знадобиться п’ять хвилин. Підсолити. Помістити мед і масло. Перемішати. Розкласти по тарілках.
- Банан нарізати. Отримані кружечки відправити в кашу. З яблук зняти шкірку. Нарізати шматочками. Посипати кашу підготовленими фруктами і ягодами.