Вівсянку в банку називають ще й «ледачою». Вона дійсно готується без особливих зусиль і тимчасових витрат. А виходить ще корисніше, ніж при традиційній варінні.
Вівсянка в банці на воді для схуднення
Щоб вийшла каша не нашкодила фігурі, готувати її слід на воді. Для поліпшення смаку можна додати ягоди.
Інгредієнти:
- «швидка» вівсянка – 40 г;
- вода – повний стакан;
- очищені горішки мигдалю – 1 ст. л.;
- сушені ягоди (вишня, журавлина, чорниця);
- кориця (бажано свежемолотая) – за смаком.
Приготування:
- Закип’ятити питну очищену воду.
- У банку висипати сухі пластівці. Зверху вилити киплячу рідину.
- Перемішати складові і дати їм постояти 6-7 хвилин.
- Додати сушені ягоди. Можна використовувати один їх вигляд або ж зробити апетитний мікс.
- Всипати подрібнені горішки і корицю. Залишити вийшло блюдо під кришкою ще на кілька хвилин.
Для схуднення краще всього їсти готову кашу на сніданок. Це прискорить процес позбавлення від зайвих кілограмів.
Готуємо з йогуртом
На йогурті страва виходить трохи більше калорійним, але таким же корисним. Дуже важливо використовувати натуральний молочний продукт. Бажано – без барвників, ароматизаторів і інших шкідливих добавок.
Інгредієнти:
- «швидкі» пластівці вівсянки – 2 ст. л.;
- питна вода – 90-100 мл;
- натуральний йогурт (наприклад, грецький) – 80-100 мл;
- полуниця, персик – за смаком.
Приготування:
- Заявлене в рецепті кількість пластівців підсушити на гарячій сковорідці. Обробляти продукт можна не довше 3-4 хвилин!
- Висипати вівсянку на дно банки. Залити кип’яченою і охолодженою до кімнатної температури водою.
- Хвилин через 12-14 все акуратно перемішати. Зверху викласти йогурт, не поєднуючи його з іншими компонентами.
- Наступним шаром розташувати шматочки свіжих ягід і фруктів. Плоди можна вибирати будь-які, по своєму смаку.
- Прибрати суміш в прохолоду на всю ніч.
Вранці подати вийшло частування з йогуртом до сніданку. Якщо воно вийшло недостатньо солодким, можна легко виправити ситуацію за допомогою натурального бджолиного меду.
Рецепт на основі молока
Чудово доповнює смак готової каші в банку свіжий нектарин. У сезон соковитих фруктів обов’язково варто спробувати приготувати такий варіант сніданку.
Інгредієнти:
- вівсяні пластівці – половина склянки;
- молоко будь-якої жирності – половина склянки;
- нектарин – 1 шт.;
- кленовий сироп – 1 ч. л.;
- подрібнений мигдаль – 1 ст. л.;
- сік лайма/лимона – 1 ч. л.;
- листочки свіжої м’яти – 2 шт.
Приготування:
- Всипати вівсянку в банку. Додати кленовий сироп і цитрусовий фреш. Все перемішати.
- Зверху вилити кипляче молоко.
- Останнім шаром розкласти дрібно порізаний нектарин без кісточки і шкірки, подрібнені горішки і рубану зелень.
- Залишити банку на 7-8 хвилин.
Перемішати готове блюдо і подати до сніданку.
Лінива вівсянка в банці з кефіром
Якщо використовувати маложирний кефір (не більше 1%), то вийде відмінне блюдо, ситне, але при цьому дієтичне. А шоколад допоможе перетворити його на повноцінний десерт, нешкідливий для фігури.
Інгредієнти:
- вівсянка в пластівцях – 4-5 ст. л.;
- нежирний кефір – 2 / 3 склянки;
- какао – 1 ст. л.;
- рідкий мед – 1 ч. л.;
- гіркий шоколад (з вмістом какао не менше 70%) – 10 р.
Приготування:
- Змішати всі сухі інгредієнти і висипати в банку.
- Окремо з’єднати кефір і мед. Вилити на суху суміш.
- Перемішати і дати настоятися в прохолоді протягом ночі.
Вранці знадобиться посипати вівсянку в банку з кефіром тертим гірким шоколадом.
Корисний сніданок з бананом
Банан зробить кашу ще більш ситним і поживним. Таке блюдо варто спробувати.
Інгредієнти:
- вівсяні пластівці – 25 г;
- молоко – 70-80 мл;
- натуральний йогурт – 130-150 г;
- мед – 1 ч. л.;
- банан – 1 шт.
Приготування:
- Висипати пластівці вівсянки в банку.
- Зверху вилити молоко, йогурт і мед.
- Закрити ємність кришкою і ретельно струсити. Всі інгредієнти повинні змішатися.
- Відкрити банку і всипати шматочки стиглого очищеного банана. Знову все перемішати, але вже дуже акуратно.
- Закрити ємність кришкою. Відправити в прохолоду на всю ніч.
Подати блюдо до сніданку в охолодженому вигляді. Готове частування можна зберігати до 2 діб.
З апельсином і медом
Апельсин в поєднанні з натуральним бджолиним медом надає каші оригінальний і яскравий смак. Варто вибрати стиглий солодкий фрукт.
Інгредієнти:
- «Геркулес» — 150-170 г;
- молоко – половина склянки;
- йогурт – половина склянки (без добавок);
- мед – 1,5-2 ст. л.;
- апельсин – ½ шт.
Приготування:
- Насипати геркулес у відповідну банку. Зверху вилити всі молочні продукти. Вони повинні бути кімнатної температури. Жирність йогурту і молока буде залежати від того, чи потрібно кулінару рахувати калорії своїх страв і робити їх дієтичними.
- Додати мед. Якщо продукт зацукрувався, його достатньо підігріти і розтопити в мікрохвильовці/на водяній бані.
- Окремо приготувати наповнювач. Для цього треба очистити апельсин. З кожної часточки зняти шкірку, видалити кісточки. Порізати середніми шматочками, намагаючись не видавити з фрукта багато соку.
- Відправити апельсин в банку.
- Закрити ємність і сильно потрясти, щоб всі інгредієнти перемішалися. Прибрати в прохолоду на всю ніч.
Вранці готову ліниву вівсянку в банку можна присипати меленою корицею.
З мандаринами
Такий варіант каші в банку особливо сподобається найменшим членам сім’ї. Вона виходить з яскравими апетитними вкрапленнями.
Інгредієнти:
- вівсянка у вигляді пластівців – ¼ ст.;
- молоко – 1/3 ст.;
- апельсиновий джем – 1 ст. л.;
- мед – 1 ч. л.;
- натуральний йогурт – ¼ чашки;
- порізані часточки мандаринів – ¼ чашки.
Приготування:
- Всипати в банку вівсяні пластівці. Додати апельсиновий джем. Добре перемішати інгредієнти.
- Залити вміст ємності молоком і йогуртом. Ввести шматочки мандаринів, покласти мед, акуратно перешкодити.
- Закрити банку кришкою. Залишити в прохолоді на ніч.
Їсти кашу в охолодженому вигляді. Можна подати її з цілими мандариновими часточками.
З вишнею та шоколадом
Для такого рецепта підійде як свіжа, так і заморожена вишня. Головне, щоб ягоди були без кісточок. Вони надають страві приємну кислинку, яку злегка нейтралізує чорний шоколад.
Інгредієнти:
- вівсянка у вигляді пластівців – ¼ ст.;
- молоко будь-якої жирності – 1/3 ст.;
- рідкий мед – 1 ч. л.;
- йогурт – ¼ ст.;
- ванілін – щіпка;
- якісний гіркий шоколад – 1 ст. л.;
- вишня – ½ чашки.
Приготування:
- Скласти в банку всі сухі інгредієнти. Змішати пластівці і ванілін.
- Залити інгредієнти сумішшю з молока і йогурту. Краще, якщо він буде без фруктових і ягідних добавок.
- Все добре перемішати.
- Додати ягоди без кісточок і дрібну шоколадну стружку. Її кількість можна змінити за смаком. Повторити перемішування широкої лопаткою, але вже дуже акуратно.
- Накрити ємність щільною кришкою. Перемістити до прохолоду на всю ніч для настоювання.
Подати вівсянку на сніданок в теплому або холодному вигляді. Зберігати її допускається до 3 діб за умови, що вона знаходиться в холодильнику.
Для приготування обговорюваного страви підійде і пластикова банка. Але зручніше використовувати скляну ємність. Оптимальний обсяг – приблизно 400 мл