Вустерський соус – рецепт в домашніх умовах

Як приготувати класичний Вустерський соус

Якщо вас не лякає величезний перелік інгредієнтів для цього пікантного і незвичайного соусу, то можете спробувати зробити досить хорошу альтернативу.

Відразу зверніть увагу на те, що цей рецепт лише максимально наближений до оригіналу, але все одно буде не зовсім такою за смаком. Для отримання точної копії вам знадобляться спеціальні умови, багато часу і дубові бочки, тому краще приготувати Вустерський соус у спрощеному варіанті.

Повний перелік продуктів

Для початку запасіться всім необхідним:

  • морська сіль;
  • 100 грам цукру;
  • половина палички кориці;
  • два зубчики часнику;
  • 125 мілілітрів води;
  • по одній маленькій ложці чорного перцю горошком і меленого;
  • 0,5 літра оцту 9%;
  • одна цибулина середнього розміру;
  • половина склянки соєвого соусу;
  • один невеликий корінь імбиру;
  • маленька ложка квіткових бруньок гвоздики;
  • дві великі ложки пасти з тамаринду;
  • один анчоус;
  • половина ложечки каррі і кардамону;
  • чверть ложки червоного перцю.

Технологія приготування

  • Цибулину очищаємо, промиваємо і заливаємо зазначеною кількістю оцту, залишаємо на півгодини для маринування і тільки після цього нарізаємо на кубики.
  • Часник подрібнюємо будь-яким зручним способом, теж злегка кропимо оцтом.
  • Підготуйте мішечок з марлі і помістіть в нього цибуля, часник і всі спеції із списку крім каррі. Щільно зав’яжіть, так щоб нічого з мішечка не випадало.
  • У глибоку каструлю влийте оцет, покладіть цукор, пасту з тамаринду, соєвий соус і дуже ретельно перемішайте отриману суміш, потім поставте на плиту і включіть сильний рівень нагріву.
  • Покладіть мішечок зі спеціями в цю масу, і як тільки вміст почне кипіти, вогонь робимо мінімальним і варимо все близько 45 хвилин.
  • Анчоус дуже дрібно наріжемо, змішаємо з сіллю, каррі і водою. Все це відправимо в каструлю після того, як вийде час варіння і відразу ж знімемо ємність з вогню.
  • Те, що вийшло, переливаємо у відповідну скляну банку, не забуваючи викласти туди мішечок зі спеціями і ретельно прикрити ємність.
  • Після того як майбутній соус повністю охолоне, переміщаємо його в холодильник.
  • Там банку повинна простояти два тижні, причому кожен день вам потрібно буде діставати з неї мішечок, віджимати його, перемішувати і знову закривати.
  • Через чотирнадцять днів соус буде готовий. Мішечок виймаємо і викидаємо, він більше не потрібен. А отриману приправу переливаємо в пластикові пляшки невеликого розміру або баночки. Бажано, щоб місткості не були прозорими, а затемненими.
Дивіться також:  Минтай в клярі — 10 рецептів приготування в домашніх умовах

Зберігайте готовий соус тільки в холодильнику, іноді збовтуючи його.

Прокрутка до верху