Винегрет класичний – 10 смачних рецептів приготування

Вінегрет – це найсмачніша традиційна закуска. Важко сказати, за що салат отримав такий успіх та популярність, але вінегрет подають навіть у дорогих ресторанах. Крім того, вінегрет корисний для організму, навіть нутриціологи відзначають користь варених картоплі, моркви та буряків. Дивно, наскільки смачною може бути страва навіть із таких простих продуктів.

Класичний вінегрет із солоними огірками та зеленим горошком

Класичний вінегрет із солоними огірками та зеленим горошком – це смачно, просто та корисно. А якщо відварити всі овочі заздалегідь, наприклад, увечері, то збирання салату займе кілька хвилин. До речі, нутриціологи рекомендують не варити картоплю, моркву та буряк, а запікати у фользі.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Огірок солоний – 3 шт.
  • Горошок зелений консервований – 300 р.н.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Цибуля зелена – 30 гр.
  • Буряк – 5 шт.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Картопля – 3 шт.
  • Олія – ​​6 ст.л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст.л.

Процес приготування:

Вінегрет за класичним рецептом готується дуже просто. Буряк, картоплю та моркву необхідно відварити або запекти заздалегідь. Коли овочі охолонуть, можна переходити до збирання салату. З консервованого горошку злийте рідину.

Очистіть і наріжте варені овочі кубиками. Перекладіть їх у об’ємну миску чи каструлю.

Солоні огірочки наріжте невеликими кубиками і додайте в ємність до інших інгредієнтів.

Викладіть консервований горошок. Дрібно наріжте цибулю і свіжу зелень.

Для заправки змішайте в невеликій ємності рослинне масло, оцет та гірчицю. Заправте вінегрет, посоліть його до смаку та перемішайте.

Дайте настоятись вінегрету в холодильнику протягом години. Потім смачну закуску охолодженому вигляді можна подавати на стіл. Смачного!

Вінегрет із квашеною капустою

Вінегрет із квашеною капустою – це одна з найсмачніших варіацій цього салату. Найчастіше його готують у зимовий час, з початком сезону квашеної капусти. Вінегрет з квашеною капустою виходить соковитим, хрустким, поживним та дуже смачним.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 15 хв.

порцій – 2-4.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста червона – 2-3 шт.
  • Картопля варена – 2-3 шт.
  • Буряк варений – 2-3 шт.
  • Морквина варена – 1-2 шт.
  • Огірки мариновані – 4-5 шт.
  • Капуста квашеная – 150 гр.
  • Горошок консервований – 1 банк.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі продукти для вінегрету. Розкрийте консервований горошок і злийте рідину. Головки цибулі очистіть від лушпиння.

Крок 2. Наріжте варену картоплю кубиками середнього розміру.

Крок 3. Так само зробите і з морквою.

Крок 4. Мариновані огірочки, в залежності від їх розміру, наріжте кружальцями, півкубками або четвертинками.

Крок 5. Червону цибулю наріжте тонкими півкільцями.

Крок 6. Усі подрібнені овочі перекладіть у об’ємну миску, додайте до них консервований горошок. Заправте салат олією і перемішайте.

Крок 7. Варений буряк наріжте кубиками, викладіть в окрему миску, заправте олією і перемішайте.

Крок 8. Перекладіть буряки та квашену капусту в загальну ємність, посоліть вінегрет до смаку і ще раз перемішайте. Перед подачею вінегрет можна потримати деякий час у холодильнику. Смачного!

Вінегрет із квасолею

Вінегрет з квасолею виходить ситнішим, ніж класичний. Загалом смак закуски не сильно змінюється і все одно ви отримаєте задоволення від улюбленої закуски. І із заправкою немає жодних сюрпризів, братимемо рослинну олію, а із запахом чи без, вирішуйте самі.

Час приготування: 90 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Морквина – 2 шт.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Сахар – 1 ст.л.
  • Квасоля консервована – 1 банка.
  • Буряк – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Капуста квашеная – 150 гр.
  • Сіль – 1-2 ч.л.
  • Картопля – 4 шт.
  • Олія – ​​4-5 ст.л.
Дивіться також:  Швидкі салати – 10 простих і смачних рецептів на швидку руку

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте усі необхідні овочі для вінегрету.

Крок 2. Розкрийте банку з консервованою квасолею і відкиньте її на друшляк.

Крок 3. Помийте картоплю, буряк та моркву. Перекладіть овочі в об’ємну каструлю і відваріть до готовності. Картоплю та моркву варять протягом 20-25 хвилин, а буряки – 40-50 хвилин.

Крок 4. Коли овочі будуть готові, очистіть їх та наріжте кубиками.

Крок 5. Буряк поки відкладете в окрему миску.

Крок 6. Цибулю наріжте дрібними кубиками.

Крок 7. Солоні огірки наріжте кубиками. Перед тим, як додавати їх в миску, злийте сік, що виділився.

Крок 8. Відіжміть квашену капусту і викладіть її в миску. Також додайте консервовану квасолю.

Крок 9. В останню чергу додайте в миску нарізаний буряк.

Крок 10. Додайте у вінегрет цукор, сіль та олію.

Крок 11. Перемішайте і готовий вінегрет. При подачі його можна прикрасити гілочками свіжої зелені. Смачного!

Смачний вінегрет з оселедцем

Смачний вінегрет з оселедцем – це незвичайний варіант, але повністю виправдовує назву закуски. Вінегретом зазвичай називають збирання всього поспіль. Ось і у нас в одній тарілці зібрані різні продукти, проте дуже гармонійно поєднуються і створюють чудовий смак.

Час приготування: 90 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій – 9.

Інгредієнти:

  • Огірки мариновані – 3 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Буряк середній – 2 шт.
  • Морквина – 2 шт.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Горошок консервований – 400 гр.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – ​​30 мл.
  • Філе оселедця – 200 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Зваріть картоплю, моркву та буряк. Коли овочі охолонуть, очистіть їх.

Крок 2. Наріжте моркву кубиками середнього розміру.

Крок 3. Так само подрібніть картоплю і буряк.

Крок 4. Розкрийте банку з горошком та відкиньте його на сито.

Крок 5. Філе оселедця наріжте невеликими тонкими скибочками.

Крок 6. Ріпчасту цибулю наріжте дуже дрібно.

Крок 7. Мариновані огірки наріжте кубиками.

Крок 8. Для заправки змішайте гірчицю з олією.

Крок 9. З’єднайте всі підготовлені продукти в об’ємній мисці, додайте заправку до них, перемішайте. Посоліть, додайте перець до смаку. Подавайте вінегрет у охолодженому вигляді. Смачного!

Вінегрет без картоплі

Вінегрет без картопля – це легкий салат для щоденного раціону. Це, безперечно, смачна і корисна закуска, яка точно не зашкодить вашій фігурі. Для заправки салату можна використовувати нерафіноване рослинне масло, воно надає йому апетитний запах, а також трохи підсилює смак.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Капуста квашеная – 100 гр.
  • Зелень – до смаку.
  • Буряк невеликий – 2 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​за смаком.
  • Горошок консервований – 300 грн.
  • Морквина – 2 шт.
  • Огірки мариновані/солоні – 2-3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі для вінегрету зваріть заздалегідь, тоді на збирання салату піде 20-30 хвилин.

Крок 2. Квашену капусту трохи відіжміть від розсолу і викладіть у миску. Розкрийте банку з горошком і відкиньте його на сито. Коли сік сік, перекладіть його в миску.

Крок 3. Варену моркву та буряк наріжте невеликими кубиками.

Крок 4. Мариновані огірочки наріжте так само, як моркву та буряк.

Крок 5. Заправте вінегрет олією, посоліть до смаку і перемішайте.

Дивіться також:  Салат з солоними огірками – 14 рецептів для приготування смачних салатів з огірочками

Крок 6. Прикрасьте готовий вінегрет свіжою зеленню і подавайте на стіл як закуску. Смачного!

Вінегрет зі свіжою капустою

Вінегрет зі свіжою капустою найчастіше готують влітку та на початку осені, коли багато свіжих овочів і хочеться харчуватися легко та смачно. Якщо вам не доводилося пробувати такий варіант вінегрету, то не проґавте свій шанс і обов’язково приготуйте його самі.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 15-25 хв.

порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Картопля – 3 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Буряк – 2 шт.
  • Морквина – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лайм – 0,5 шт.
  • Квасоля варена – 0,5 ст.
  • Олія оливкова – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Помийте картоплю, моркву та буряк. В одну каструлю покладіть буряки, в іншу – картопля і моркву. Зваріть овочі до готовності, потім очистіть.

Крок 2. Наріжте капусту тонкою соломкою, перекладіть в миску, посоліть і пам’ятайте руками.

Крок 3. Картоплю, моркву та цибулю наріжте кубиками приблизно одного розміру.

Крок 4. Буряк наріжте кубиками, покладіть в окрему миску і заправте олією.

Крок 5. З капусти злийте зайву рідину і змішайте всі подрібнені овочі в одній мисці.

Крок 6. Видавіть у вінегрет сік половини лайма, додайте сіль до смаку, перемішайте. Салат готовий.

Крок 7. Вінегрет з капустою можна подавати на стіл відразу після приготування. Смачного!

Вінегрет зі свіжим огірком

Вінегрет зі свіжим огірком – це чудова соковита і дуже ароматна закуска для будь-яких гарячих страв. У салаті чудово все: у нього легкий і приємний смак, ніжна та соковита консистенція, він вгамовує легкий голод і чудово поєднується з м’ясом. Плюс до цього ще швидко та просто готується.

Час приготування: 1 год. 20 хв.

Час приготування: 50 хв.

порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Олія – ​​4-5 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Картопля – 3 шт.
  • Капуста цвітна – 200 гр.
  • Горошок консервований – 100 гр.
  • Морквина – 2 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Петрушка – 30 гр.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Укроп – 30 гр.
  • Буряк – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь зваріть буряки, картоплю та морквину для вінегрету.

Крок 2. Варені овочі очистіть. Наріжте буряки середніми за величиною кубиками.

Крок 3. Для вінегрету найзручніше використовувати нарізку кубиками, тому і морквину ми так само подрібнюємо подібним чином.

Крок 4. Варену картоплю так само наріжте кубиками приблизно такого ж розміру, як і інші овочі.

Крок 5. Свіжі огірки помийте, очистіть від шкірки та наріжте кубиками.

Крок 6. Цвітну капусту розберіть на суцвіття. Відваріть її протягом 10 хвилин у підсоленій воді.

Крок 7. Яблуко помийте, зріжте шкірку і наріжте кубиками м’якоть.

Крок 8. У мисці з’єднайте всі нарізані продукти, а також викладіть консервований горошок.

Крок 9. Петрушку та кріп помийте і дрібно порубайте ножем. Додайте зелень у вінегрет, заправте його олією і посоліть до смаку, добре перемішайте.

Крок 10. Чудовий, освіжаючий вінегрет зі свіжим огірком готовий, подавайте його на стіл як закуску. Смачного!

Вінегрет із маринованими грибами

Вінегрет з маринованими грибами – це відмінний варіант закуски або гарніру для звичайного та пісного харчування. Для рецепту можна використовувати мариновані опеньки, маслюки або печериці. Вони дуже вдало доповнюють і так насичений кисло-солоний смак вінегрету.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Гриби мариновані – 2 ст.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Буряк – 1 шт.
  • Горошок консервований – 100 гр.
  • Огірки мариновані/солоні – 2 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Оливкова олія – 1-2 ч.л.
  • Петрушка – до смаку.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Морквина – 1 шт.
Дивіться також:  Салат «Гранатовий браслет» – 8 рецептів приготування

Процес приготування:

Крок 1. Помийте картоплю, моркву та буряк. Зваріть окремо буряки, а моркву і картоплю можна приготувати в одній каструлі.

Крок 2. Усі варені овочі після варіння очистіть і наріжте кубиками.

Крок 3. Мариновані огірочки наріжте також невеликими кубиками.

Крок 4. Усю зелень обмийте холодною водою і дрібно наріжте.

Крок 5. У мисці з’єднайте буряк, картопля, моркву, огірки, зелень та консервований горошок. Вінегрет посоліть, поперчіть, заправте олією і перемішайте.

Крок 6. Мариновані гриби можна брати будь-які, які вам більше подобаються, але змішувати їх з усіма продуктами не варто, інакше вони втратять свій смак.

Крок 7. Викладіть вінегрет у гарний салатник, зверху прикрасьте його маринованими грибочками та подавайте закуску на стіл. Смачного!

Вінегрет із морською капустою

Вінегрет із морською капустою – це ще один вдалий варіант салату. Часто маринованою морською капустою замінюють солоні огірки, але також, якщо ви любите кислий смак, то можна додавати ці продукти разом – все залежить від ваших уподобань.

Час приготування: 65 хв.

Час приготування: 25 хв.

порцій – 3.

Інгредієнти:

  • Буряк – 2 шт.
  • Капуста морська – 120 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Горошок консервований – 120 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 2 шт.
  • Картопля – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі продукти для вінегрету. Можна з вечора відварити картоплю, буряк та моркву, щоб перед складання салату не витрачати на цей час.

Крок 2. Ріпчасту цибулю наріжте кубиками, перекладіть у миску і залийте окропом на 10 хвилин.

Крок 3. Усі варені овочі наріжте кубиками приблизно однакового розміру. З консервованого горошку злийте рідину. Все окрім буряків викладіть у миску.

Крок 4. Відіжміть морську капусту від маринаду і додайте її в миску до інших продуктів. З цибулі злийте воду та її також відправте в ємність.

Крок 5. Тепер додайте в миску нарізаний буряк, влийте олію, посоліть до смаку і перемішайте.

Крок 6. Вінегрет із морською капустою помістіть у холодильник на 30-40 хвилин, потім його можна подавати на стіл. Смачного!

Вінегрет із майонезом

Вінегрет з майонезом – це рецепт для любителів калорійної та ситної їжі. Такий варіант вінегрету дуже популярний і є не менш смачним. А якщо зробити майонез самостійно із домашніх яєць, то й користі для організму будуть не меншими.

Час приготування: 60 хв.

Час приготування: 20 хв.

порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Огірок маринований – 150 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Майонез – 200 гр.
  • Буряк – 300 гр.
  • Кукурудза консервована – 200 грн.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Капуста квашеная – 300 гр.
  • Морквина – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку зваріть картоплю, моркву та буряк. Цибулю очистіть від лушпиння і помийте.

Крок 2. З консервованої кукурудзи злийте сік. Замість кукурудзи можна використовувати зелений горошок.

Крок 3. Мариновані огірки наріжте невеликими кубиками.

Крок 4. Квашену капусту відіжміть від розсолу і викладіть у миску.

Крок 5. Цибулю, варену картоплю, буряк і моркву наріжте кубиками. Усі підготовлені продукти змішайте у мисці. Заправте вінегрет майонезом, добре перемішайте і готова закуска. Смачного!

Прокрутка до верху