Яблучна начинка для пиріжків – 7 рецептів, як приготувати смачну начинку

Багато хто любить пиріжки, але приготувавши їх самостійно розчаровуються смаковими якостями. Щоб випічка вийшла ароматної і смачної, необхідно правильно приготувати яблучну начинку для пиріжків. Слідуючи простим рекомендаціям, ви зможете отримати дивовижне ласощі, що всім доведеться за смаком.

Класична яблучна начинка для пиріжків

Цей варіант приготування найпростіший. Виходить смачна начинка, на яку не доведеться витрачати багато часу.

Інгредієнти:

  • яблука солодкі – 4 шт.;
  • лимонний сік – 1 ч. ложка;
  • фруктоза – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Для приготування знадобиться велика терка. Очистити яблука від шкірки. Розрізати і вийняти насіння. Натерти.
  • Додати фруктозу і перемішати. Щоб підготовлена маса не потемніла, налити лимонний сік. Розмішати. Начинку відразу помістити в підготовлене тісто.

З додаванням сиру

Приготувати яблучну начинку можна з сиром. Це чудовий, корисний варіант для дітей. Ніхто не відмовиться від ароматного десерту. Випічка наповнить організм необхідними поживними речовинами.

Інгредієнти:

  • сир – 2 упаковки;
  • крохмаль – 1 ст. ложка;
  • яйце – 1 шт.;
  • яблуко – 5 шт. солодкий;
  • цукор – 70 р.

Приготування:

  • Очистити яблука. Дістати насіння. За допомогою терки з великими отворами яблука подрібнити.
  • Посипати цукром. Додати крохмаль. Перемішати. Розім’яти сир і відправити до яблучної суміші. Влити яйце. Перемішати.

Для пиріжків з дріжджового тіста

Для приготування тесту можна скористатися будь-яким перевіреним рецептом або купити готове в магазині. Другий варіант допоможе значно скоротити час приготування десерту. Дріжджове тісто ідеально поєднується з начинкою з яблук і кориці.

Інгредієнти:

  • солодкі яблука – 650 г;
  • горіхи – 50 г;
  • цукрова пудра – 70 г;
  • кориця – 2 ч. ложки;
  • крохмаль – 1 ст. ложка;
  • ванільний цукор;
  • родзинки – 70 р.

Приготування:

  • Очистити фрукти. Серцевину видалити. Нарізати плоди. Знадобляться кубики невеликі за розміром.
  • Промити родзинки. Залити водою (гарячою). Відставити на півгодини. Злити рідину. Просушити за допомогою паперового рушника. Надіслати до яблук. Посипати ванільним цукром.
  • Присипати пудрою. Додати крохмаль і корицю. Перемішати.
  • Подрібнити горіхи. Помістити в начинку. Розмішати.
Дивіться також:  Гарбузовий торт – 8 кращих рецептів

Морквяно-яблучна начинка

Ніжна і соковита начинка виходить не тільки смачною, але й напрочуд яскравого кольору. Для приготування вибирайте солодкий сорт моркви. Яблука знадобляться тверді, обов’язково солодкі і бажано ароматні.

Інгредієнти:

  • яблуко – 4 шт.;
  • морква – 2 шт. велика;
  • цукор – 3 ст. ложки;
  • лимонна кислота – щіпка.

Приготування:

  • Натерти морквину. Для цих цілей використовуйте тертці для корейської моркви.
  • Почистити яблука. Натерти використовуючи ту ж тертку. Посипати лимонкою і перемішати. Замість лимонки можна використовувати лимонний сік. З’єднати з морквяної стружкою.
  • Віджати начинку від зайвого соку. Посипати цукром. Перемішати.

Готуємо з брусницею

Подбайте про ягодах в сезон. Не забудьте заморозити брусницю восени. Тоді ви зможете насолоджуватися смачною, ароматною випічкою не тільки восени, але і весь рік. Для приготування використовуйте яблука кислих сортів і обов’язково тверді.

Інгредієнти:

  • яблуко – 650 г;
  • мелена кориця – 0,5 ч. ложка;
  • заморожені ягоди брусниці – 1 склянка;
  • цукор – 0,5 гуртки;
  • вершкове масло – 55 р.

Приготування:

  • Ягоди розморозити. З усіх яблук обрізати шкірку і видалити насіння. Подрібнити.
  • У сковорідку помістити вершкове масло і розтопити. Додати яблучні кубики. Посипати цукром. Помістити ягоди і присипати корицею. Закип’ятити масу. Тушкувати хвилин п’ять. Остудити.

Рецепт з яблучного повидла

Простий рецепт повидла, який послужить чудовою начинкою для запашних пиріжків.

Інгредієнти:

  • цукор – 1600 м;
  • яблука кислого сорту – 2700 р.

Приготування:

  • Включити духову піч. Виставити режим 180 градусів.
  • Промити фрукти. Очистити. Розрізати і вирізати серцевини. Нарізати. Повинні вийти великі часточки.
  • Викласти заготовки на деко. Відправити в духову шафу. Потримати півгодини. Плоди повинні стати м’якими. Якщо ви не любите готувати в духовці, то можна відварити у воді або скористатися пароваркою. Головне, щоб шматочки придбали м’якість.
  • Дістати і остудити яблучну нарізку. Збити. Для цих цілей ідеально підходить блендер. Потім взяти сито і пропустити через нього пюре.
  • Відправити в каструлю. Засипати цукром. Розмішати. Включити максимальну полум’я і, не перестаючи заважати варити до повної готовності маси.
  • Дочекатися моменту, коли маса стане напівпрозорої і відстане від стінок. Зачерпнути ложкою і викласти на тарілку. Готове яблучне повидло не буде розтікатися і виділяти рідину.
Дивіться також:  Яблучний тарт – 8 рецептів французького відкритого пирога

Яблучна начинка для пиріжків з листкового тіста

Для листкового, ніжного тіста необхідна особлива начинка. Пропонуємо приготувати її з різних інгредієнтів з основним кількістю яблук.

Інгредієнти:

  • кориця – 10 г;
  • яблука – 400 г;
  • цукор – 200 г, якщо солодкі яблука, то додавати меншу кількість;
  • банани – 230 г;
  • лимонний сік – 2 ч. ложки;
  • сухофрукти – 70 р.

Приготування:

  • Очищені яблука дрібно порубати. Полити лимонним соком. Посипати корицею. Додати цукровий пісок.
  • Замочити сухофрукти. Потримати півгодини. Злити рідину і порубати. Надіслати до яблук.
  • Банани подрібнити. У рецепті вказана маса м’якоті без шкірки. Додати до яблук. Перемішати.

Поради

  • Після того як нарізали яблука завжди поливайте нарізку лимонним соком, навіть якщо цей момент не вказано в рецепті. Цей компонент додасть начинці додатковий особливий присмак, а головне, яблука не потемніють і збережуть свій первинний колір.
  • Якщо готуєте тісто самостійно, то додавайте завжди трохи солі. Вона допомагає масі краще підходити.
  • Перед тим як додавати начинку в тісто, дайте їй охолонути. Інакше тісто перетвориться в неприємну гуму.
Прокрутка до верху