Яблучні чіпси – відмінна заміна снеків. Вони корисні, смачні, низькокалорійні. Способи приготування яблучних чіпсів з’ясуємо в статті.
Простий рецепт в духовці
Фруктові чіпси – відмінний перекус, який не тільки ніяк не позначиться на фігурі, але і швидко вгамує почуття голоду.
Готувати яблучні чіпси в духовці просто. З часу весь процес займе не більше 1,5 години. На виході ви отримаєте смачні і корисні снеки, без ароматизаторів та інших шкідливих добавок.
Для початку треба правильно вибрати сорт яблук. Найкраще використовувати тверді фрукти, з кислинкою. У цьому випадку чіпси вийдуть не нудними, з хрусткою скоринкою.
Підійдуть такі сорти яблук:
- «Рожева леді»;
- «Гала»;
- «Чемпіон»;
- «Голден»;
- «Брэберн»;
- «Дюшес».
Готувати подібні снеки краще влітку, в сезон з натуральних яблук, вирощених на дачі або в саду. В цьому випадку можна не сумніватися в чистоті фруктів.
Для рецепту нам знадобляться наступні інгредієнти:
- яблука – 350-400 г;
- цукор (можна вибрати коричневий сорт) – 100 г;
- фільтрована вода – 150 мл;
- лимонний сік – 2 чайні ложки. Цей компонент додають за бажанням. Він допомагає зробити яблучні снеки більш смачними, надає кислі нотки.
Процес приготування:
- Яблука поріжте на тонкі кухлі (ширина не більше 1,5 см).
- Вийміть насіння.
- У каструлі доведіть до кипіння воду, покладіть цукор, дочекайтеся його повного розчинення.
- Додайте лимонний сік, остудіть отриману рідину.
- Опустіть яблука в сироп. Дайте їм просочитися 10-15 хвилин. Цього часу вистачить для того, щоб фрукти стали більш м’якими.
- Просушіть часточки яблук за допомогою паперового рушника.
- Викладіть їх на пергамент.
- Поставте у вже розігріту духовку на 20-30 хвилин (температура 100-120 градусів).
Дуже важливо контролювати процес приготування. Періодично перевіряйте готовність яблук виделкою або зубочисткою, як тільки вони стануть м’якими, можна вимкнути духовку.
Дайте приготованим снеком трохи постояти, і вони стануть більш твердими і хрусткими.
Як приготувати в мікрохвильовій печі
Зробити яблучні чіпси в мікрохвильовці досить просто. Плюс цього методу приготування в тому, що процес займає не більше 20 хвилин.
Нам знадобляться такі інгредієнти:
- яблука – 200 г;
- вода – 50 мл;
- лимонний сік – 15 р.
Приготування:
- Тонкими слайсами наріжте яблука. Для цих цілей краще використовувати спеціальну терку для шинкування фруктів.
- Обов’язково видаліть серцевину.
- Всполосните кожну часточку у воді.
- Підсушіть паперовим рушником або бавовняною тканиною.
- Побризкайте лимоном.
- Розкладіть скибочки на тарілці так, щоб вони не торкалися один одного.
- Відправте в мікрохвильову піч на 10-15 хвилин. Потужність при цьому вибирайте максимальну.
Після того, як мікрохвильова піч закінчить роботу, важливо відразу дістати чіпси, інакше вони відволожаться.
Готуємо електросушарці
Якщо у вас є електросушарка, скористайтеся нею, щоб приготувати смачні яблучні чіпси. Такі заготовки можна не тільки додавати в компот, але і використовувати замість снеків.
Чіпси з яблук виходять більш солодкими і насиченими, ніж натуральний фрукт, тому їх так люблять діти.
Рецепт дуже простий, крім яблук ніякі інші інгредієнти не знадобляться.
Процес приготування:
- Наріжте яблука тонкими слайсами.
- Видаліть насіння.
- Помісти фрукти в електросушарки.
- Виберіть потрібну програму, почніть процес приготування.
Час готування може бути різним-від декількох годин до доби. Все залежить від потужності електросушарки.
Готові яблучні снеки краще зберігати в полотняних мішечках. У цьому випадку ймовірність появи молі або інших комах в продукті зведена до мінімуму.
Хрусткі яблучні чіпси без цукру
Яблучні чіпси зберігаються набагато довше, ніж ті фрукти, які приготовані з використанням цього інгредієнта. Та й дітям корисніше їсти подібні снеки в натуральному вигляді.
Приготувати яблучні чіпси без цукру можна по кожному з рецептів, який був описаний вище. Єдина умова – фрукти повинні бути нарізані тонкими слайсами, щоб їх не треба було опускати в сироп.
Коли снеки вже готові, замість цукру можна використовувати карамель і мед. Вони додадуть чіпсам незвичайний смак.
З додаванням кориці
Яблука з корицею – смачний і корисний десерт.
Для його приготування знадобляться:
- яблука – 500 г;
- кориця – 20 г;
- лимонний сік -15 мл
Приготування:
- Тонкими слайсами наріжте яблука.
- Збризніть фрукти лимонним соком.
- Гарненько присипте корицею.
- Приберіть яблука в мікрохвильову піч або духовку, починайте сушити слайсы.
Щоб десерт вийшов солодким, кориці можна додати цукрову пудру.
Дієтичний десерт для дітей
Яблучні чіпси улюблені багатьма дітьми. Цей десерт поживний, низькокалорійний, натуральний. Приготувати його не становить праці.
Можна готувати снеки без використання цукру або цукрової пудри. Яблука самі по собі мають насичений смак. Подібні висушені фрукти можна додавати в кашу, робити на їх основі смачний десерт, наприклад, морозиво з підсушеними часточками плодів.
Яблучні чіпси з медом
Для ласунів можна запропонувати рецепт яблучних чіпсів, политих медом.
Інгредієнти:
- яблука – 2 штуки;
- мед – 30 г;
- горіхи, кориця.
Приготування:
- Наріжте яблука тонкими слайсами.
- Збризніть їх водою, трохи просушіть.
- Поставте в духовку на 30-40 хвилин.
- Дістаньте яблука, змастіть їх з одного боку медом.
- Поставте в духовку ще на 20 хвилин.
- Виконайте те ж саме з іншою стороною яблучних слайсів.
За бажанням снеки можна присипати кедровими подрібненими горішками або корицею. Ці компоненти додадуть страві оригінальний смак.
Яблучні чіпси – смачний десерт, як для дітей, так і дорослих. Готувати їх дуже просто. Процес не вимагає особливих кулінарних навичок і здібностей. Спробуйте приготувати чіпси за рецептами, які були дані в статті. Впевнені, яблучні снеки вийдуть ароматними і приємними на смак.