Яблучні чіпси – відмінна заміна снеків. Вони корисні, смачні, низькокалорійні. Способи приготування яблучних чіпсів з’ясуємо в статті.
Простий рецепт в духовці
Фруктові чіпси – відмінний перекус, який не тільки ніяк не позначиться на фігурі, але і швидко вгамує почуття голоду.
Готувати яблучні чіпси в духовці просто. З часу весь процес займе не більше 1,5 години. На виході ви отримаєте смачні і корисні снеки, без ароматизаторів та інших шкідливих добавок.
Для початку треба правильно вибрати сорт яблук. Найкраще використовувати тверді фрукти, з кислинкою. У цьому випадку чіпси вийдуть не нудними, з хрусткою скоринкою.
Підійдуть такі сорти яблук:
- «Рожева леді»;
- «Гала»;
- «Чемпіон»;
- «Голден»;
- «Брэберн»;
- «Дюшес».
Готувати подібні снеки краще влітку, в сезон з натуральних яблук, вирощених на дачі або в саду. В цьому випадку можна не сумніватися в чистоті фруктів.
Для рецепту нам знадобляться наступні інгредієнти:
- яблука – 350-400 г;
- цукор (можна вибрати коричневий сорт) – 100 г;
- фільтрована вода – 150 мл;
- лимонний сік – 2 чайні ложки. Цей компонент додають за бажанням. Він допомагає зробити яблучні снеки більш смачними, надає кислі нотки.
Процес приготування:
- Яблука поріжте на тонкі кухлі (ширина не більше 1,5 см).
- Вийміть насіння.
- У каструлі доведіть до кипіння воду, покладіть цукор, дочекайтеся його повного розчинення.
- Додайте лимонний сік, остудіть отриману рідину.
- Опустіть яблука в сироп. Дайте їм просочитися 10-15 хвилин. Цього часу вистачить для того, щоб фрукти стали більш м’якими.
- Просушіть часточки яблук за допомогою паперового рушника.
- Викладіть їх на пергамент.
- Поставте у вже розігріту духовку на 20-30 хвилин (температура 100-120 градусів).
Дуже важливо контролювати процес приготування. Періодично перевіряйте готовність яблук виделкою або зубочисткою, як тільки вони стануть м’якими, можна вимкнути духовку.
Дайте приготованим снеком трохи постояти, і вони стануть більш твердими і хрусткими.