В урожайний рік господині не знають, як використовувати яблука. Пропонуємо приготувати яблучний мус, який особливо сподобається всім ласунам. Достаток рецептів дозволить кожен день готувати нове за смаком ласощі.
Класичний яблучний мус з желатином
Найпопулярніший варіант приготування – з використанням желатину. Щоб отримати піну для мусу доведеться збивати продукти не менше 13 хвилин. Для цих цілей ідеально підійде кухонний комбайн.
Інгредієнти:
- вода – 190 мл;
- солодке яблуко – 2 шт.;
- желатин – 15 г;
- цукрова пудра – 120 р.
Приготування:
- Зрізати верхній шар у яблук – шкірку. Вирізати середину. Нарізати кубиками. Помістити в чашу блендера. Подрібнити.
- Прогріти воду, але не кип’ятити. Помістити желатин. Об’єм води для желатину використовуйте рекомендований виробником. Відставити. Маса повинна набрякнути.
- Залити водою пюре і закип’ятити. Насипати частина пудри. Проварити 13 хвилин. Помістити желатин. Розмішати. Вимкнути вогонь.
- Засипати тонким струменем залишилася пудру. Збити. Маса повинна стати пінообразної. Розлити по формах. Прибрати в холодильник.
На манній крупі
Крім яблук в даному рецепті використовується манка. Вона дозволяє домогтися правильної консистенції. Тандем цих продуктів ідеально збивається і перетворює десерт у повітряне ласощі. Мус яблучний на манній крупі сподобається всім дітям без винятку.
Інгредієнти:
- вода – 300 мл;
- манка – 4 ст. ложки;
- цукрова пудра – 260 г;
- яблуко – 2 шт.
Приготування:
- Промити фрукти. Зрізати шкірку. Розрізати. У часточок вирізати серцевину. Помістити в чашу блендера або кухонного комбайна. Збити.
- Залити водою. Насипати пудру. Закип’ятити. Після цього варити 7 хвилин. Засипати тонким струменем крупу. Проварити. Буде потрібно 8 хвилин.
- Поставити ємність на лід і збивати 13 хвилин. Розлити у формочки. Помістити в холодильник мус з манкою на 5 годин.
Як приготувати з яблучного соку
Приготувати яблучний мус можна з соку. Ласощі виходить ніжним без щільної основи фруктів.
Інгредієнти:
- желатин – 20 г;
- яблучний сік – 320 мл;
- цукор – 160 г;
- апельсиновий сік – 220 мл
Приготування:
- В апельсиновий сік влити яблучний. Підсолодити. Закип’ятити. Насипати желатин. Перемішати. Повністю розчинити. Взяти сито і пролити підготовлену масу.
- Остудити. Залити в чашу від міксера. Збити. Обсяг повинен збільшитися. Помістити у форми. Прибрати в холодильник застигати.
Яблучний мус для торта
Відмінний варіант мусу, який ідеально підходить для бісквітних коржів.
Інгредієнти:
- цукор – 50 г;
- білок – 2 шт.;
- лимонний сік – 2 ст. ложки;
- яблуко – 560 г;
- желатин – 10 г;
- вода – 160 мл
Приготування:
- Розрізати на дві частини фрукти. Вирізати серцевину. Шкірку зрізати. Збризнути соком. Помістити на деко. Відправити в духову піч. Потримати 35 хвилин. Режим рекомендується виставити на 200 градусів.
- У воду засипати желатин. Відставити на 12 хвилин. Прогріти, але не кип’ятити. Перемішати. Остудити.
- Готові фрукти остудити і перетворити на пюре. Посипати цукром. Збити. Помістити білки. Міксер включити на максимум. Збивати поки об’єм не збільшиться в два рази.
- Залити желатин. Продовжити збивання три хвилини.
- Помістити у форми. Сховати в холод на 3,5 години.
На вершках
Якщо ви належите до любителів ніжної текстури в десертах, які схожі на повітряне хмара, то цей рецепт саме для вас.
Інгредієнти:
- яблуко – 1100 м;
- коньяк – 1 ст. ложка;
- мед – 3 ст. ложки рідкого;
- вершки жирні – 200 мл;
- желатин – 2 ст. ложки;
- вода – 160 мл;
- ванільний цукор – 2 ч. ложки;
- лимонний сік – 1 ст. ложка.
Приготування:
- Обрізати шкірку і видалити насіння з яблук. Подрібнити. Підготовлені кубики полити соком. Перемішати.
- Помістити в сотейник влити воду. Закип’ятити. Накрити кришкою і потомити 23 хвилини. Відключити. Остудити. Збити. Використовуйте для подрібнення блендер.
- Залити желатин водою. Відставити на 5 хвилин. Помістити в МІКРОХВИЛЬОВУ піч і розтопити. Головна умова отримання ідеальної маси, яка легко застигає – не доводити до кипіння желатин. Його прогрівають до того стану щоб кристали могли розчинитися.
- Залити масу в пюре. Посипати ванільним цукром. Додати мед. Влити коньяк. Перемішати.
- Вершки необхідні охолодженими. Збити. Маса повинна бути пишною. З’єднати дві заготовки. Розмішати.
- Викласти в маленькі ємності і поставити застигати в холодильник. Знадобиться почекати близько 4 годин.
Готуємо для дітей
Всі діти по достоїнству оцінять красиве бузкове ласощі, яке має свіжий кислувато-солодкий присмак.
Інгредієнти:
- солодке яблуко – 3 шт.;
- ваніль;
- смородина – 110 г;
- вершки – 320 мл;
- цукрова пудра – 240 г;
- вода – 200 мл;
- желатин – 15 р.
Приготування:
- Залити желатин водою. Відставити. Коли маса розбухне, помістити в МІКРОХВИЛЬОВУ піч і розтопити.
- Збити смородину і вичавити сік. Очищені яблука нарізати на шматки і збити блендером до стану пюре.
- Залити желатинову масу вершками. Додати смородиновий сік і пюре з яблук. Посипати цукровою пудрою. Насипати ваніль. Збити.
- Пишну масу перемістити у формочки й охолодити.
Творожно-яблучний мус
Якщо ви дотримуєте здоровий спосіб життя, то можна приготувати дієтичний десерт, який підкорить вас своїм смаком і ніжністю.
Інгредієнти:
- сир – 210 г;
- фруктоза – 2 ч. ложки;
- білок – 2 ст. ложки;
- лимон – 0,5 шт.;
- мигдальні пелюстки;
- яблуко – 1,5 шт.
Приготування:
- Збити білок. Піки повинні утворитися стійкі. У помістити цукор сир і влити половину соку, вичавленого з лимона. Збити. Акуратно з’єднати дві маси. Перемішувати зверху вниз.
- Порізати яблука. Повинні вийти кубики. Залити рештою соком. Додати лимонну цедру, яку натерли з половини лимона. Посипати фруктозою. Перемішати і відправити в МІКРОХВИЛЬОВУ піч. Готувати поки продукт не стане м’яким. Перетворити в пюре.
- У форму помістити шарами яблучне пюре і сирну масу. Прикрасити мигдалевими пелюстками.