Яблучний пиріг зі сметанною заливкою – 6 дуже смачних рецептів

Коли в гостях на солодке подають дуже смачний яблучний пиріг зі сметанною заливкою, такий десерт викликає якщо не здивування, то щире розчулення. Люди почали звикати до екзотичних страв, модним кулінарним трендам, рекламам «стильних» рецептів від відомих майстрів. А адже споконвічно традиційна випічка незрівнянно краще, ароматні, миліші нашому серцю. Подивіться, які розкішні вироби готувала гостинна Русь!

Класичний яблучний пиріг зі сметанною заливкою

Ось справжня прикраса солодкого столу — ситне, апетитне, чудово оформлена страва.

Інгредієнти для класичного яблучного пирога:

  • сметана — 600 г;
  • розпушувач — 12 м;
  • просеянная борошно — 620 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • яблука кисло-солодкі — 12 шт.;
  • звичайний цукор — 400 г;
  • сік лимона;
  • кориця, ваніль.

Спосіб приготування:

  • Починаємо процес отриманням тесту. На першому етапі просіваємо в просторий посуд 500 г борошна разом з розпушувачем, викладаємо нарубленное кубиками масло. Руками перетираємо сипучий компонент з жиром, перетворюємо вміст чаші в дрібну крихту.
  • На другому етапі вводимо 200 г сметани, скоренько з’єднуємо всі компоненти в один клубок. Замішуємо тісто як можна швидше, щоб забезпечити необхідну для нього м’яку і пластичну структуру. Ховаємо наш виріб в целофановий пакетик і на годину в холодильник.
  • Очищаємо яблука, вирізаємо жорстку серцевину, розрізаємо фрукти тонкими часточками, скроплюємо соком лимона.
  • Поміщаємо в окремий посуд яйця, 400 г свіжої сметани, цукор, 120 г борошна і ванілін (використовуємо за смаком). Віночком доводимо до складу однорідності – отримуємо густу сметанную заливку.
  • Охолоджене тісто розкачуємо товщиною до 0,5 см, розподіляємо пласт по дну і високим бортикам форми. Отриману «чашу» наповнюємо начинкою практично до країв і заливаємо сметанним складом. Злегка струшуємо ємність, щоб всі часточки занурилися в ароматну суміш і не горіли при тепловій обробці. Випікаємо класичний яблучний пиріг близько години в духовці, прогрітій до t 180 °C.

Остиглу здобу посипаємо цукровою пудрою, нарізаємо порційно, подаємо до столу.

З пісочного тіста

Улюблені ласощі малюків — чудово оформлений яблучний пиріг з апетитно хрусткого пісочного тіста. Розкішний десерт готується легко і просто.

Склад продуктів для тіста:

  • масло вершкове — 230 г;
  • майонез — 15 г;
  • сметана — 20 г;
  • яйце;
  • щіпка солі;
  • просеянная борошно — 300 г;
  • білий цукор — 50 г;
  • розпушувач — 12 м;
  • пачка ваніліну.

Начинка для пісочного яблучного пирога:

  • цукор коричневий — 50 г;
  • яблука — 2 шт.;
  • кориця.

Для заливки пирога потрібно:

  • сметана — 90 г;
  • пудра цукрова — 25 г;
  • яйце;
  • крохмаль картопляний — 9 р.
Дивіться також:  Пишні оладки з кабачків – 6 рецептів

Процес приготування:

  • Починаємо формування яблучного пирога з тіста. Просіюємо в миску борошно, додаємо розпушувач і ванілін. Додаємо стружку натертого охолодженого масла, перетираємо продукти в крихту, потім приєднуємо дрібку солі, яйце, майонез і сметану. Робимо швидкий заміс тіста, тобто все збираємо в грудку і виліплює куля, який потім загортаємо у плівку і швидко відправляємо в холодильник.
  • Змішуємо в окремому посуді компоненти заливки, збиваємо складу виделкою або вінчиком до однорідного стану.
  • Яблука очищаємо від шкірки, виймаємо серцевину, нарізаємо м’якоть тонкими пластинами. Припускаємо фрукти в сковороді 30 г масла. Додаємо трохи кориці і трохи цукру.
  • Відокремлюємо від охолодженого тіста 1/3 і повертаємо цей шматок продукту в холод. Іншу частину розкачуємо на аркуші пекарської папери, переносимо пласт в посуд для випічки. Оскільки ми готуємо заливний пиріг, не забуваємо про формування високих бортів. Поміщаємо в нашу «пісочницю» сметанную суміш, занурюємо в неї фруктову начинку.
  • Розкачуємо відкладений шматок тіста. Використовуючи кондитерський плунжер (спеціальну виїмку), вирізаємо квіточки, розміщуємо композицію на захованих під сметанною заливкою яблуками. Відправляємо виріб на 45 хвилин у духовку (180 °C). Коли наша «клумба» апетитно підрум’яниться, дістаємо пиріг з жару печі.

Остиглий десерт посипаємо солодкої пудрою і насолоджуємося чудово ароматною стравою.

Дуже смачна випічка в мультиварці

На жаль, у нас не завжди є час на традиційний спосіб приготування улюбленої здоби. Тоді на допомогу приходить «турботливий» кухонний агрегат.

Перелік компонентів:

  • масло вершкове — 100 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • розпушувач — 12 м;
  • яблука (краще кислі) — 4 шт.;
  • білий цукор — 130 г;
  • борошно — 300 г;
  • подрібнені горіхи — 120 г;
  • жменя журавлини;
  • кориця.

Технологія приготування:

  • Весь процес зводиться до складання і попередньої обробки інгредієнтів страви. Викладаємо у чашу міксера розм’якшене, але не розтоплене масло і цукор, збиваємо складу до однорідності. Додаємо яйця, сметану і ванілін, повторюємо процедуру змішування продуктів.
  • Приєднуємо заздалегідь просіяне борошно і розпушувач. Робимо це невеликими порціями, поки остання частина сипучого складу не розчиниться в загальній масі взбиваемых компонентів. Ця нескладна робота триватиме до 5 хвилин нашого часу.
  • Для отримання начинки змішуємо подрібнені горіхи з корицею і ложкою цукру. Очищаємо і дрібно нарізаємо яблука, видаливши внутрішні насіння. Щоб фрукти зберегли свій колір, збризкуємо їх соком лимона і відразу з’єднуємо з тестом.
  • Викладаємо ½ складу в оброблену маслом чашу мультиварки. Посипаємо поверхню маси половиною кількості солодкої горіхової суміші, додаємо шар журавлини, потім розміщуємо решту тіста. Верх пирога обробляємо залишилася крихтою горіхів. Встановлюємо на приладі режим «Випічка» і час приготування 80 хвилин. Все — наш «людський фактор» більше на процес не впливає!
Дивіться також:  Вафлі домашні – сім рецептів у вафельниці

Відкриваємо агрегат після фінального сигналу. Згораючи від нетерпіння, дозволяємо яблучному пирогу охолонути. Інші дії рекомендацій не потребують.

Відкритий яблучний пиріг зі сметанною заливкою

Навіть невеликий шматочок цієї незрівнянної здоби вмить піднесе вас на хмари блаженного щастя!

Необхідні продукти:

  • звичайний цукор — 180 г;
  • масло вершкове — 200 г;
  • яблука (кисло-солодкі сорти) — 6 шт.;
  • розпушувач — 14 м;
  • яйця — 5 шт.;
  • борошно (обов’язково просеянная) — 520 г;
  • кориця.

Компоненти крему:

  • пісок цукровий — 160 г;
  • свіжа сметана — 450 р.

Послідовність приготування:

  • Для отримання тіста викладаємо в чашу цукор і розм’якшене масло. Ретельно з’єднуємо продукти вже відомим способом, потім додаємо яйця, знову все перемішуємо. Нарешті, додаємо розпушувач з борошном, робимо заміс і м’якого пластичного тіста, не прилипающего до рук.
  • Видаляємо з очищених яблук серцевину, поділяємо фрукти на невеликі кубики.
  • Застеляємо посуд пергаментом і розкачуємо тісто товщиною до 3 див. Викладаємо пласт в ємність на змащену маслом пекарську папір. Зверху розміщуємо шар фруктів і заливаємо начинку сумішшю з сметани і цукру.
  • Готуємо виріб 35 хвилин в духовій шафі при температурі 180 °C. Витягаємо яблучний пиріг з форми через чверть години, коли сметанна заливка перетворюється в ніжний крем.

Посипаємо здобу корицею і подаємо до столу в охолодженому стані.

З додаванням бананів

Цей кулінарний шедевр наповнений тонкими смаковими відтінками, духмяними запахами і неповторними ароматами тропічних плодів.

Склад компонентів:

  • масло вершкове — 80 г;
  • сметана будь-якої жирності — 240 г;
  • борошно (бажано пшеничне) — від 300 р;
  • щіпка солі;
  • звичайний цукор — 60 г;
  • сода харчова — 1 ч. л.;
  • яблуко, банан.

Сметанна заливка:

  • ванілін;
  • просеянная борошно — 120 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • якісна сметана — 550 г;
  • цукор-пісок — 130 р.

Порядок приготування:

  • Дрібно натираємо охолоджене масло, додаємо 250 г заздалегідь просіяного борошна, дрібку солі і швидко переробляємо сполучені інгредієнти в дрібну крихту. Всипаємо солодкий пісок, вливаємо сметану і ретельно працюємо силіконової лопаткою. Ложку кисломолочного продукту змішуємо з кількома гранулами лимонної кислоти. Гасимо в цьому розчині соду і вводимо суміш в напіврідкий складу.
  • Перемішуємо отриману масу ложкою, потім робимо заміс м’якого тіста, підсипаючи порції залишилася борошна. Формуємо кулю, накриваємо його рушником і даємо півгодини «відпочити».
  • Для виготовлення заливки з’єднуємо яйця, сметану, борошно і звичайний цукор. Ароматизируем суміш бажаним кількістю ваніліну, добре збиваємо.
  • Нарізаємо кружечками м’якоть банана. Очищене яблуко (без серцевини) рубаємо тонкими часточками.
  • Розкачуємо тісто, викладаємо його у оброблену маслом форму, не забуваємо робити бортики. Далі розміщуємо начинку, чергуючи шматочки банана і яблук. Заповнюємо всі порожнечі і поверхня пирога густішим складом, відправляємо виріб на 30 хвилин в духову шафу (t 180 °C).
Дивіться також:  Кошики з білковим кремом – 7 рецептів смачних тістечок

Дістаємо з форми охолоджений десерт, нарізаємо випічку порційно, ласуємо — індивідуально!

Цветаевский пиріг з яблуками і сметаною

Російська поетеса залишила нам у спадок не тільки свої чудові віршовані твори, але і не менш талановитий кулінарний шедевр.

Набір продуктів:

  • просеянная борошно — до 300 м;
  • свіжа сметана — 120 г;
  • натуральне масло вершкове — 120 г;
  • розпушувач — 7 г;
  • щіпка солі;
  • сік лимона — 5 м;
  • яблука кислих сортів — до 4 шт.

Для заливки потрібно:

  • яйце;
  • сметана (жирність 20%) — 50 р;
  • борошно (бажано грубого помелу) — 60 г;
  • звичайний цукор — 180 г;
  • якісний сир — 300 р.

Технологія приготування:

  • Просіваємо в чашу 250 г борошна. Оформляємо її у вигляді горбка з невеликою виїмкою, куди поміщаємо сіль і розпушувач. Додаємо стружку тертого масла, перетираємо все руками до дрібної крихти. Приєднуємо сметану, робимо заміс м’якого тіста. Ліпимо з продукту куля, накриваємо його плівкою, прибираємо в холодильник.
  • Для отримання заливки кладемо в чашу блендера сир, борошно, білий цукор, сметану і яйце. Змішуємо компоненти складу в кухонному приладі до густої однорідної маси.
  • Очищаємо яблука від шкірки, видаляємо насіння з грубими перегородками, нарізаємо фрукти тонкими часточками. Щоб вони не почорніли, збризкуємо нарізку соком лимона.
  • Дістаємо «свіже» в прохолоді тісто, злегка розкачуємо і викладаємо в роз’ємну форму. Розміщуємо на дно шматочки яблук, заливаємо їх приготованим складом. Силіконової лопаткою акуратно вирівнюємо густу суміш, щоб вона покрила всю начинку, проникла до підстави нашої борошняний ємності. Відправляємо страву на годину в духовку (180 °C). Готовий десерт тримаємо у формі, поки здоба і начинка повністю не охолонуть.

Неповторні ритми цветаевской поезії проявилися в легенях відтінках створеного десерту. Справжній талант геніальний у всіх своїх проявах…

Вибрати з представлених рецептів дуже смачний пиріг з яблуками і сметанною заливкою надзвичайно складно: одне блюдо краще іншого. Проте нічого страшного — готуємо по черзі і чекаємо «продовження банкету»!

Прокрутка до верху