Яблучний штрудель з листкового тіста – смачні рецепти

Дуже простим і швидким ласощами є яблучний штрудель з листкового тіста. Основу для нього можна приготувати самостійно, так і придбати в магазині. Особливо зручно використовувати покупне готове листкове тісто.

Класичний штрудель з яблуками з листкового тіста

Інгредієнти: 160 г борошна першого сорту, 25 мл коньяку, 60 мл очищеної води, яєчко, 70 г цукрового піску, 40 г сухарній крихти, 25 г вершкового масла, 2 ч. ложки свіжовичавленого лимонного соку і стільки ж кориці, 4 кисло-солодких яблука, дрібку солі, 1 ч. ложка соняшникової олії.

  • В чаші з’єднується борошно високої сортності, яєчко, пісне масло і сіль. Сюди вливається вода і замішується пружна, але еластична маса. Вона залишається під плівкою хвилин на 20.
  • Для начинки ріжуться яблука кубиками. До них додається сік лимона, коньяк, цукор, кориця.
  • Тісто тонко розкочується, присипається сухарній крихтою. Не зачіпається тільки один край для згортання.
  • По крихті розподіляється начинка.
  • Заготівля скочується в тугий рулет.
  • На деку, змащеному вершковим маслом, штрудель печеться близько півгодини при 190-200 градусах.

    З додаванням горіхів

    Інгредієнти: 2 ч. ложки коричного порошку, 2 великі ложки сухарній крихти, борошна 1 сорту, яєчко, 5 великих ложок цукрового піску, 3 великих солодких яблука, 55 г вершкового масла, половина склянки подрібнених ядерець горіхів (краще всього – волоських), 2 пласта готового тіста.

  • Для начинки дрібні кубики яблук без шкірки з’єднуються з піском (половиною) і корицевий порошком. Маса повинна постояти 15-17 хвилин. Цей час необхідно, щоб фрукти встигли пустити сік.
  • Далі яблука обсмажують на вершковому маслі з цукром. В процесі вони покриються карамеллю.
  • В окремій мисці змішуються подрібнені горішки з підготовленими крихтою.
  • Маси з другого і третього кроку з’єднуються.
  • Пласти тіста розкочуються, наповнюють начинкою і згортаються у вигляді щільного рулету.
  • Дивіться також:  Пишні оладки на кефірі – 9 рецептів приготування

    Залишається змастити заготовки збитим жовтком, зробити на їх поверхні надрізи і запікати при 190 градусах до рум’яного кольору.

    З листкового бездріжджового тіста

    Компоненти: півкіло листкового бездріжджового тіста, 25 г сухарній крихти, 45 г вершкового масла, 3 яблучка, жовток, 4 ст. ложки цукру-піску, по дрібці ваніліну і коричного порошку.

  • Тісто розморожується і дуже тонко розкочується. Далі воно змащують розтопленим несолоним маслом.
  • Зверху поверхню присипається сухарній крихтою.
  • Дрібні кубики яблук з’єднуються з цукром і спеціями. Потім вони розподіляються по тесту. По краях залишається пара сантиметрів, щоб полегшити загортання заготовки.
  • Тісто скручується рулетом. Кінці щільно защипываются.
  • Збитим жовтком змащується поверхню заготовки.
  • Випікається частування 40-45 хвилин при 220 градусах.

    З родзинками

    Інгредієнти: 2 аркуша магазинного тесту (листкового), 3 великих яблука, 2 ст. л. звичайного і коричневого цукру, стільки ж борошна і сухарній крихти, дрібку кориці, 80 г світлого родзинок.

  • Очищені яблука без серцевинки рубаються середнім кубиком. Вони змішуються з двома видами цукру, борошном і корицею. Фрукти залишаються приблизно на півгодинки.
  • Обидва листа тіста злегка розкочуються. Їх серединка присипається сухарній крихтою, а зверху розподіляється яблучна начинка. По ній розкладається попередньо промитий і замочений на пару хвилин в окропі родзинки.
  • Краї листів загортаються.
  • Заготовки викладаються на пергамент. Можна змастити їх жовтком з кип’яченою водою.
  • Зверху майбутньої випічки робиться багато поперечних надрізів.
  • Випікається частування близько 40 хвилин при 190 градусах.

    З готового купленого тесту

    Інгредієнти: один аркуш магазинного тесту, 4 яблучка з кислинкою, 1 ч. ложка кориці, 3-4 ч. ложки цукрового піску.

  • Фрукти без твердої серцевини ріжуться дрібним кубиком. Шкірку не очищати не обов’язково.
  • Яблука змішуються з корицевий порошком і піском.
  • Тісто розкочується як можна тонше. З одного боку пласта викладається начинка.
  • Формується великий довгий рулет.
  • Дивіться також:  15 рецептів булочок: як приготувати смачні і пишні домашні булочки

    Випікається штрудель з готового тіста на промасленому деку в духовці при 180-190 градусах близько півгодини.

    З апельсиновими нотками

    Інгредієнти: 1 лист готового тіста, половинка апельсина, 4 яблука, 90 г горіхової суміші, 2 ч. ложки кориці, 130 г цукру-піску, жменя сухарній крихти, вершкове масло.

  • Тісто розкочується, змащується размякшим маслом і присипається сухарній крихтою.
  • Для начинки з’єднуються кубики очищених яблук, цукор, кориця, сік половинки апельсина. Далі вона викладається поверх панірувальних сухарів.
  • Присипається начинка сумішшю рубаних горіхів.
  • Заготівля згорнути рулетом. На її поверхні робляться надрізи.
  • Запікається ласощі 40-45 хвилин в добре розігрітій духовці.

    Домашня випічка з медом

    Інгредієнти: півкіло готового листкового тіста, 8-9 яблук, 130 г родзинок, 2 жмені фундука, половина склянки тростинного цукру, 1 ст. ложка бджолиного меду, 2 ст. ложки лікеру або коньяку, 1 мал. ложка кориці.

  • Яблука і фундук подрібнюються.
  • Шматочки фруктів відправляються в сковорідку разом з цукром і тушкують 6-7 хвилин. Далі до них додаються горіхи і всі інші залишилися компоненти рецепта (крім тесту). Тушкуються інгредієнти 12-14 хвилин.
  • Начинка остуджується і викладається на розкатаний пласт.
  • Згортається щільний рулет і укладається на деко (промазанный) швом вниз.
  • Випікається частування близько години і прикрашається солодкої пудрою.

    Яблучний штрудель з листкового тіста кіскою

    Компоненти: 260 г готового тіста, по 2 ст. ложки рубаних волоських горіхів, підготовленими крихти, цукру-піску і бджолиного меду, 4 яблучка.

  • Пласт тіста тонко розкочується. Його краю нарізати смужками. Не пошкоджене залишається лише серединка.
  • Центр присипається сухарній крихтою, на неї викладаються тонкі яблучні слайсы. Зверху висипається цукор.
  • Розрізані краї тіста заплітаються кіскою.
  • Поверхня заготовки поливається медом і присипається рубаними горіхами.
  • Запікається чверть години в добре прогрітій духовці.

    Прокрутка до верху