Яблучний тарт – 8 рецептів французького відкритого пирога

Яблучний тарт — французькі ласощі, виступає аналогом простий шарлотки. Тим не менш, у нього є деякі нюанси, які роблять десерт неймовірно ніжним і вишуканим на смак.

Справжній французький яблучний тарт «Татен»

  • 1 кг 600 г соковитих яблук;
  • 80 г топленого злив. масла;
  • 130 г цукру;
  • 170 г борошна;
  • сіль;
  • 70 г твердого злив. масла;
  • 20 г цукру;
  • яйце С1.

Французький яблучний тарт Татен від сестер Татен:

  • Тісто: ручне розтирання борошна, цукру, дрібки солі і твердого шматочки масла. Вийде крихта. У неї вбиваємо яйце, швидко вимішуємо, скачуємо в кулю і відкладаємо в сторону.
  • Топленим маслом змащуємо форму для десерту, присипаємо шаром цукру.
  • Яблука ріжемо не дуже товстими четвертинками і розкладаємо по формі вкруговую. Повинно вистачити на два шари. Перший посипаємо цукром і затираємо маслом, повторюємо яблучний шар. Форму відправляємо в піч на 200 град. і печемо шматочки близько півгодини.
  • Поки яблука запікаються, розкачуємо тісто.
  • Фрукти за традицією прямо у формі ставлять на повільний вогонь ще на 25 хвилин. Потім накриваємо тістом, бортики заправляємо по краях навколо яблук. Виделкою в декількох місцях проколюємо, щоб виходив пар.
  • Випікаємо пиріг ще 25 хвилин.

За традицією рекомендується подавати десерт з легким червоним вином або сидром — яблучним ігристим вином.

Незвичайний десерт з карамеллю

Вважається, що яблучний тарт з карамеллю — видоизменный десерт італійських кондитерів:

  • 200 г цукру;
  • 300 г борошна;
  • 10 г розпушувача;
  • ванілін на кінчику ножа;
  • 2 яйця;
  • 130 мл молока;
  • 100 мл олії оливи;
  • 50 г слив. масла;
  • 3 яблука.

Покрокове опис приготування тарта:

  • Тісто готується дуже швидко: у глибокій мисці потрібно всього лише перемішати молоко, яйця, половину цукру, борошно, ванілін і олію.
  • Наступний крок — начинка. У сотейнику перемішати шматочок масла і цукор, топити масу, поки не придбає золотавий відтінок. Карамель готова.
  • Яблука вимити й нарізати часточками, видаливши серцевину.
  • У форму (бажано силіконову) вилити карамель, розкласти по ній часточки, а зверху залити тестом.
  • Випекти десерт при 180 град. протягом півгодини.
Дивіться також:  Профітролі – 7 рецептів приготування з різними кремами!

Як правило, гарячий шматочок пирога добре поєднується з кулькою ванільного морозива.

Відкритий пиріг з листкового тіста

  • готове листкове тісто — 1 аркуш;
  • яблука — 6;
  • кориця — ½ ч. л.;
  • молоко — 100 мл;
  • сметана/крем-фреш — 200 мл;
  • цукор — 125 г;
  • ванілін;
  • яйце;
  • порошок для розчинної ванільного пудингу — 1 стіл. л.

Як зробити швидкий відкритий пиріг:

  • Розморозити тісто протягом години, просто залишивши на столі.
  • Тим часом підготувати яблука, аналогічно попереднім рецептами.
  • Форму накрити листом трохи розкатаного тіста, покласти в нього яблучні скибочки і посипати все корицею.
  • В окремій мисочці збити компоненти рецепта. Отриману масу рівномірно розподілити по яблукам.
  • Спекти пиріг при 200 градусах до золотистої скоринки апетитною.

Рецепт від Джеймі Олівера

Французький яблучний пиріг від Джеймі Олівера завоював серця багатьох ласунів. Рекомендуємо взяти на замітку.

Тісто:

  • 125 г борошна;
  • 1 стіл. л. цукру;
  • 75 г твердого сливоч. масла;
  • 2 стіл. л. холодної води;
  • сіль.

Наповнення:

  • 6 соковитих яблук;
  • часточка лимона;
  • 4 стіл. л. цукру;
  • яйце;
  • яєчний білок;
  • тростинний цукор.

Приготування тіста гранично просте — терте масло вручну перетерти з сухими компонентами, а потім ввести воду і вимісити тісто. Охолодити в холодильнику півгодини — рекомендується обтягнути плівкою, щоб заготовка не обвітрилася.

Начинка:

  • Гріємо духову піч до 190 град.
  • З яблук за бажанням зняти шкірку — так начинка буде ніжніше. Часточки скласти в миску. З лимона вичавити сік і полити їм яблучні шматочки, пересипати коричневим цукром, добре перемішати.
  • Яйце збиваємо і змащуємо форму. Викладаємо начинку рівним шаром.

Збираємо пиріг:

  • Тісто тонко розкочуємо. Накриваємо їм начинку, акуратно виделкою загортаючи бортики.
  • Білок збиваємо до піноподібного стану і змащуємо їм тісто. Посипаємо цукром.
  • В центрі робимо отвір, щоб пар міг вийти.
  • Випікаємо до рум’яної скоринки.
Дивіться також:  Повидло з айви – 7 найбільш смачних рецептів

Пісний яблучний тарт

  • 150 г борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • ⅓ — ½ Склянки цукру (залежно від смаку яблук);
  • сіль, корицю і ванілін на кінчику ножа;
  • 150 мл води;
  • 50 мл олії;
  • 2-3 яблука середнього розміру.

Опис приготування рецепту:

  • Готуємо яблука традиційно, ріжемо тоненькими пластинками. У цьому рецепті їх викладають на дно змащеної форми.
  • Для тіста перемішуємо окремо сухі і рідкі компоненти, а потім з’єднуємо їх разом. Тісто збиваємо — воно буде рідким.
  • Заливаємо начинку тістом і відразу ставимо випікатися при 180 град. 30-40 хвилин, орієнтуємося на золотавість поверхні десерту.

Як приготувати з меренгою

Тісто:

  • 150 г слив. масла;
  • 4 яєчних жовтка;
  • 120 г цукру;
  • 3 стіл. л. карт. крохмалю;
  • 250 г борошна;
  • ½ Ч. л. ванільного цукру;
  • ½ Ч. л. розпушувача.

Начинка:

  • 3 великих яблука;
  • 1 стіл. л. цукру;
  • ½ Стіл. л. панірування.

Меренга:

  • 4 білка;
  • 3 стіл. л. цукру;
  • ⅕ Ч. л. лимонної кислоти;
  • ½ Ч. л. ванільного цукру.

В першу чергу готуємо тісто:

  • Охолоджуємо яйця.
  • Масло, навпаки, повинно бути теплим і м’яким. Збиваємо з цукром в повітряну світлу масу.
  • Вводимо по черзі всі жовтки і просіваємо крохмаль, продовжуючи збивати міксером на середній швидкості.
  • Останній просіваємо борошно. Коли тісто загусне, місимо вручну.
  • Охолоджуємо тісто в холодильнику третину години.

Начинка:

  • Вирізаємо серцевину і плодоніжку у яблук.
  • Нарізаємо дуже тонко. Можна використовувати слайсовую тертку.
  • Перемішуємо з цукром.

Збираємо пиріг:

  • Пальцями розподіляємо тісто по дну і стінкам форми. Посипаємо паніровкою.
  • Викладаємо яблучні слайсы рівномірним шаром.
  • Випікаємо при 180 град. 45 хвилин.
  • Збиваємо меренгу, потроху збільшуючи потужність міксера, 7 хвилин.
  • Викладаємо на майже готовий пиріг меренгу, розкладаючи повітряні піки ложкою.
  • Запікаємо ще 10 хвилин.

На замітку. Лимонна кислота надає цитрусовий присмак і відбілюючий крем. Можна замінити 1-2 ч. л. лимонного соку.

Яблучний тарт з пісочного тіста

  • 270-300 г борошна;
  • 130 г слив. масла для тіста і 20 г для начинки;
  • 85 г цукрової пудри;
  • яйце;
  • щіпка солі;
  • 50 г цукру;
  • 1 г ваніліну;
  • 3-4 кисло-солодких яблука.
Дивіться також:  Рідке тісто для пирога – 7 швидких рецептів

Покрокове приготування пирога з пісочного тіста:

  • Приготувати пісочне тісто з м’якого масла, борошна, цукрової пудри, яйця і солі. Вручну розтерти до отримання крихти.
  • Яблука нарізати кубиками і перемішати з цукром і ваніліном.
  • У сотейнику розтопити шматочок масла і в ньому протушкувати яблучка близько 10-ти хвилин.
  • Тісто розподілити по дну і бортикам форми, добре притискаючи крихту руками.
  • Спекти пиріг при 180 град. протягом 20-25 хвилин.

Готуємо з Енді Шефом

  • цукор для карамелі — 200 г;
  • слив. масло — 45 г;
  • яблука кисло-солодкі — 6 одиниць;
  • цукор — 40 г;
  • чай;
  • ваніль — 1 стручок.

Приготування:

  • Карамель: прогріваємо в сотейнику цукор, як тільки половина розтане — починаємо помішувати. Коли все розтане, покласти масло і знову вимішувати. Карамель вийде густий. Викладаємо її на силіконовий килимок тонким шаром і даємо повністю застигнути, після чого ламаємо і подрібнюємо блендером — отримуємо карамельну пудру.
  • Підготуємо яблука: чистимо шкірку, видаляємо серцевину, ріжемо або трьома тонкими слайсами, як на чіпси.
  • Дно рознімної форми посипаємо парою чайних ложок карамельної крихти, викладаємо внапуск яблучні слайсы методом внапусток у два шари. Потім знову йде крихта, і знову яблука — поки все не закінчиться. Останній повинна йти крихта.
  • Випікаємо при 150 град. 40 хвилин. Форма повинна бути на деку, інакше сік буде капати на дно плити і горіти. Витікаючий сік рекомендується збирати ложкою і поливати тарт зверху. Загальний час випікання 1 ½ — 3 години, в залежності від потужності духовки і товщини яблучних слайсів. Готовим тарт вважається, коли яблука стануть повністю м’якими, а верхні будуть виглядати прозорими. Перевіряти можна тонким ножем.

На замітку. Щоб яблучні шари краще склеювалися, на цей час потрібно зверху поставити вантаж, наприклад сотейник з водою.

Прокрутка до верху