Яблучний пиріг – це найпопулярніша домашня випічка для десертного столу, що має багато варіантів як у замісі тіста, так і у формуванні пирога. Тісто замішується на дріжджах, вершковому маслі та кисломолочних інгредієнтах, що зрештою визначає смак цього десерту. У цій темі вам пропонуються найсмачніші та перевірені часом рецепти яблучного пирога в духовці.
Яблучний пиріг у духовці, що тане в роті
Основою ніжного смаку яблучного пирога в духовці «який тане в роті» є обране тісто. Його можна замісити подібно до бісквітного, або на молочних інгредієнтах. У цьому рецепті замішуємо тісто на жирних вершках з яйцем та вершковим маслом, що текстуру пирога робить вологою, ніжною та дуже смачною.
Інгредієнти:
на – 4 порції
- Борошно – 1 ст.
- Борошно – 1 ст.л.
- Вершки – 150 мл. (33% жирності)
- Яйце куряче – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Олія вершкове – 50 гр.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Ванілін – 2 гр.
- Яблука – 3 шт.
Процес приготування:
Яблучний пиріг у духовці готується дуже просто. Всі інгредієнти для пирога відразу відміряйте, згідно з пропорцією рецепту. Яблука оберіть кислих сортів.
У посуді для замісу тіста міксером на великій швидкості збийте в пишну масу яйця з цукром, збивайте щонайменше 10 хвилин.
Яблука очистіть, наріжте шматочками будь-якої форми і добре обваляйте в 1-2 ст. ложки борошна.
До збитих яєць додайте|добавляйте| розтоплене вершкове масло|мастило|, перемішайте, налийте жирні вершки і ще раз перемішайте. Борошно просійте через сито, змішайте з розпушувачем, ваніліном, пересипте в основну масу і замісіть міксером тісто до однорідної текстури. Потім у тісто перекладіть нарізку яблук і просто перемішайте ложкою.
Увімкніть духовку на 180°. Замішане тісто з яблуками перелийте в будь-яку форму і поставте в духовку на 30 хвилин. Перевірте готовність випічки.
Спечений пиріг витягніть із духовки і трохи остудіть.
Приготовлений яблучний пиріг у духовці, який тане в роті, переверніть на блюдо сервіровки, декоруйте на свій розсуд і подайте до чаю. Смачної та вдалої випічки!
Простий яблучний пиріг на кефірі
Простий яблучний пиріг на кефірі швидко готується, має простий набір інгредієнтів та виходить ніжним та смачним. Кефірне тісто замішується досить густим, як сметана, що подібно до шарлотки. Формується пиріг пошарово, як і всі пироги. У цьому рецепті тісто замішуємо на кефірі, яйцях, соді та вершковому маслі.
Час приготування: 1 год.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Борошно – 1 ст.
- Кефір – 1 ст.
- Цукор – 3/4 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Олія вершкове – 50 гр.
- Сода – 1/3 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Яблука – 2 шт.
- Цукрова пудра для декору.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуйте, відповідно до пропорції рецепту, всі інгредієнти для пирога.
Крок 2. У посуд для замісу тіста розбийте яйця, насипте сіль із ванільним та звичайним цукром. Додайте розтоплене та охолоджене вершкове масло, і налийте склянку кефіру. Міксером ці інгредієнти збийте в однорідну масу.
Крок 3. Борошно просійте через сито, змішайте з содою і пересипте в масу кефіру.
Крок 4. Міксером замісіть тісто до однорідної гладкої текстури.
Крок 5. Яблука очистіть від шкірки і наріжте часточками.
Крок 6. Змастіть маслом форму для випічки і в неї перекладіть рівним шаром замішане тісто кефіру.
Крок 7. Поверх тіста рівномірно розкладіть яблучну нарізку і посипте цукром. Покрийте яблука рештою тесту.
Крок 8. Духовку увімкніть на 180 ° С і поставте в неї пиріг на 40 хвилин.
Крок 9. Приготований простий яблучний пиріг на кефірі витягніть з|із| форми, посипте невеликою кількістю цукрової пудри, остудіть і подайте до столу. Смачної та вдалої випічки!
Цвєтаївський яблучний пиріг
Цвєтаївський яблучний пиріг, як популярна та смачна домашня випічка, має свої нюанси приготування: тісто береться пісочне, яблука нарізаються тонко, заливка робиться на сметані з додаванням крохмалю і подається остиглим пиріг. У цьому рецепті пісочне тісто замішуємо стаціонарним міксером, на вершковому маслі та сметані.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 25 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
- Борошно – 250 гр.
- Яблука – 4 шт.
- Сметана 20% – 100 грн.
- Олія вершкове – 150 гр.
- Розпушувач – 1 ч.л.
Для заливання:
- Сметана – 200 грн.
- Цукор – 150 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. У чашу міксера через сито висипати борошно і перемішати з розпушувачем. Додати нарізане дрібними кубиками холодне вершкове масло і спеціальною насадкою перетерти все в дрібну крихту.
Крок 2. В отриману масу перекласти жирну сметану і швидко замісити тісто до еластичної однорідної текстури. Довго не місити, інакше тісто буде тверде.
Крок 3. Потім загорнути тісто в пакет і на півгодини покласти в холодильник. Для заливання в окремому посуді віночком збити в однорідну масу всі вказані в рецепті інгредієнти.
Крок 4. Очистити від шкірки яблука та нарізати тонкими слайсами. Можна їх полити лимонним соком, щоби не стали темними.
Крок 5. Охолоджене пісочне тісто трохи розкотити і укласти у форму, сформувавши по краю борти.
Крок 6. Поверх тіста укласти яблучну нарізку.
Крок 7. Поступово залити яблука приготовленою сметанною заливкою. Випікати пиріг у духовці протягом 45-50 хвилин при 180°С.
Крок 8. Приготований Цвєтаївський яблучний пиріг витягти з форми, повністю остудити та сервірувати до десертного столу. Смачної та вдалої випічки!
Пишний яблучний пиріг із дріжджового тіста
Будь-яка випічка на дріжджовому тісті подобається багатьом і не винятком буде пишний яблучний пиріг із дріжджового тіста. Секрет пишноти та смаку пирога залежить від правильного підбору пропорцій інгредієнтів тіста. У цьому рецепті тісто замішуємо опарним способом, на сухих дріжджах, молоці, яйці та олії.
Час приготування 2 години: 20 хвилин.
Час приготування: 25 хвилин.
Порції: 8.
Інгредієнти:
- Борошно – 400 гр.
- Молоко – 130мл.
- Сухі дріжджі – 2 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 4 ст.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Яблука – 3 шт.
- Цукрова пудра – 3 ст.
- Олія вершкове – 10 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Для опари в окремий посуд налити нагріте молоко, розчинити в ньому сухі дріжджі, додати столову ложку цукру, перемішати і залишити в теплі на 15 хвилин для активації.
Крок 2. Потім в опару розбити яйце, насипати цукор, що залишився з сіллю і віночком перемішати в однорідну масу.
Крок 3. Через сито просіяти необхідну кількість борошна та замісити тісто.
Крок 4. У замішане тісто налити олію і ще раз все перемішати. Тісто згорнути в кулю, прикрити серветкою і поставити на 40 хвилин тепло для першого підйому.
Крок 5. Після цього часу тісто обім’яти і ще на 40 хвилин залишити в теплі для другого підйому.
Крок 6. Форму для випікання змастити олією.
Крок 7. Тісто, що повторно підійшло, обм’яти і четверту частину ножем відокремити. Решту розкотити в пласт завтовшки не більше 1,5 см і укласти у форму, сформувавши бортики.
Крок 8. Яблука очистити та нарізати дрібним кубиком.
Крок 9. Потім яблучну нарізку розкласти поверх тіста і посипати рівномірно трьома столовими ложками цукрової пудри.
Крок 10. Залишений шматок тіста тонко розкотити, нарізати смужками та красиво декорувати пиріг.
Крок 11. Увімкніть духовку на 210°С. Поверхню пирога змастити збитим яйцем і запекти в духовці протягом 35 хвилин.
Крок 12. Приготовлений пишний яблучний пиріг з дріжджового тіста трохи остудити у формі, перекласти на блюдо сервіровки і подати до десертного столу. Смачної та вдалої випічки!
Легкий та смачний яблучний пиріг на сметані.
Легкий і смачний пиріг яблучний на сметані просто готується і швидко випікається. Сметанное тісто відрізняється ніжним смаком та текстурою. У цьому рецепті його замішуємо за варіантом пісочного тіста та з додаванням вершкового масла з жовтками. Для особливого смаку до тесту додамо подрібнені горіхи, а яблука трохи проварюємо та змішуємо з панірувальними сухарями.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
- Борошно – 450 гр.
- Сметана 25% – 60 грн.
- Цукор – 180 гр.
- Олія вершкове – 200 гр.
- Жовток – 4 шт.
- Розпушувач – 10 гр.
- Горіхи подрібнені – 50 гр.
Для начинки:
- Яблука – 600 гр.
- Яблуко велике – 1 шт.
- Панірувальні сухарі – 70 гр.
- Лимон – ½ шт.
- Ваніль – ½ стручка.
Процес приготування:
Крок 1. У посуді для замісу тіста збити в пишну масу 4 жовтки з цукром і ванільним насінням. Потім додати сметану з розм’якшеним вершковим маслом та віночком добре перемішати.
Крок 2. У цю масу через сито насипати борошно з розпушувачем, додати подрібнені горіхи в крихту і руками замісити тісто до гладкої однорідної текстури. Потім тісто загорнути плівкою та на півгодини покласти в холодильник.
Крок 3. Після цього холодне тісто викласти на застелену папером для випічки форму, як основи пирога з бортиками.
Крок 4. Яблука очистити, дрібно нарізати, проварити 1 хвилину окропу, відкинути на друшляк і полити соком половини лимона.
Крок 5. Відварені яблука змішати з панірувальними сухарями і укласти поверх тіста. Велике яблуко нарізати шматочками і розкласти поверх начинки. Запекти пиріг у розігрітій до 200 ° С духовці протягом 20-25 хвилин.
Крок 6. Приготовлений легкий і смачний пиріг яблучний на сметані, перекласти на блюдо сервіровки і подати до чаю. Смачної та вдалої випічки!
Пиріг із пісочного тіста з яблуками
Пиріг із пісочного тіста з яблуками варіант не новий і відомий багатьом господаркам. Готується він просто та швидко. Пісочне тісто замішується за різними рецептами, а в цьому варіанті замішуємо на борошні, яйці, вершковому маслі та розпушувачі. Тісто і яблука натріть на великій тертці і покладемо у форму пошарово, що зробить хрустким пиріг. Тесту перед випіканням, потрібна 1 година для легкого заморожування.
Час приготування: 2 години.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 8.
Інгредієнти:
- Борошно – 400 гр.
- Цукор – 180 гр.
- Олія вершкове – 180 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль – 1 щіпка
- Яблуко – 700 гр.
- Кориця – 1 ч. л.
- Ванілін – 2 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу відмірюємо, відповідно до пропорції рецепту, всі інгредієнти для пирога.
Крок 2. У чашу стаціонарного міксера через сито насипаємо борошно і змішуємо з розпушувачем, цукром та сіллю.
Крок 3. Невеликими кубиками нарізаємо заздалегідь розм’якшене при кімнатній температурі масло і перекладаємо в чашу.
Крок 4. Спеціальною насадкою, на середній швидкості ці інгредієнти змішуємо у дрібну крихту.
Крок 5. Потім до крихти розбиваємо яйця і за бажанням додаємо трохи ваніліну.
Крок 6. Замішуємо тісто швидко, щоб олія не розтанула і тісто зібралося в одну кому.
Крок 7. Перекладаємо його на присипану мукою стільницю і завершуємо заміс руками.
Крок 8. Примішане пісочне тісто розділяємо на дві нерівні частини, загортаємо в плівку і на 1 годину кладемо в морозилку.
Крок 9. Яблука миємо, очищаємо від шкірки і подрібнюємо на великій тертці.
Крок 10. Натерті яблука перемішуємо із чайною ложкою кориці.
Крок 11. Присипаємо борошном форму для випікання. У неї на великій тертці натираємо більший шматок тіста і розподіляємо рівним шаром.
Крок 12. Поверх тесту рівномірно розподіляємо яблучну начинку.
Крок 13. Духовку вмикаємо на 180°С. Шар яблук покриваємо рештою натертого піщаного тесту.
Крок 14. Ставимо пиріг у розігріту духовку на 45 хвилин.
Крок 15. Приготований пиріг із пісочного тіста з яблуками трохи охолоджуємо, нарізаємо порційно та подаємо до столу. Смачної та вдалої випічки!
Насипний яблучний пиріг «3 склянки»
Насипний пиріг яблучний «3 склянки» буде у вас простим і без замісу тіста варіантом домашньої яблучної випічки. Технологія нескладна: змішуються сухі інгредієнти в рівній кількості, поділяються на три частини, чергуючи з подрібненими яблуками, пошарово викладаються у форму, заливаються молочною сумішшю та випікають у духовці.
Час приготування: 1 год.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
- Борошно – 1 ст.
- Цукор – 1 ст.
- Манка – 1 ст.
- Олія вершкове – 30 гр. + для змащування форми.
- Розпушувач – 1.5 ч.л.
- Молоко – 1 ст.
- Яблука – 5 шт.
Процес приготування:
Крок 1. В окремий посуд однією склянкою, щоб була однакова пропорція, насипати сухі інгредієнти для пирога та додати розпушувач. Борошно бажано просіяти.
Крок 2. Ложкою їх добре перемішати. Це буде тестом.
Крок 3. Яблука промити та очистити від шкірки.
Крок 4. Потім їх подрібнити на великій тертці і полити соком лимона, щоб не потемніли.
Крок 5. Форму для випічки, краще роз’ємну, застелити папером і добре змастити шматочком масла. Суху суміш поділити на три частини. Одну третину рівним шаром пересипати у форму і поверх викласти половину натертих яблук.
Крок 6. Потім повторно насипати другу третину суміші, укласти решту яблук і рівномірно засипати рештою сухої сумішшю.
Крок 7. У каструлі нагріти, не доводячи до кипіння, склянку молока і розчинити в ньому 30 гр. вершкового масла.
Крок 8. Молочною сумішшю акуратно залити пиріг і зробити виделкою кілька проколів для кращого просочення всіх інгредієнтів.
Крок 9. Духовку увімкнути на 180°С. Запекти пиріг протягом 45-50 хвилин, перевіривши його готовність.
Крок 10. Приготований насипний яблучний пиріг «3 склянки» акуратно перекласти з форми на блюдо сервіровки і подати до чаю. Смачної та вдалої випічки!
Пиріг із листкового тіста з яблуками в духовці
Пиріг із листкового тіста з яблуками в духовці для кожної господині є найшвидшим і найпростішим варіантом домашньої випічки. Листкове тісто не має свого смаку, а смак пирога визначається начинкою. У цьому рецепті яблука обсмажимо на вершковому маслі, пюруємо та доповним родзинками. Тісто беремо листкове дріжджове.
Час приготування: 1 год.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
- Тісто листкове дріжджове – 500 гр.
- Яблука кисло-солодкі – 2 шт.
- Родзинки темні – 50 гр.
- Холодний чорний чай – 100мл.
- Цукор – 80 гр.
- Вершкове масло – 20 гр.
- Жовток – 1 шт.
- Вода – 1 год.
- Борошно – для розкочування тіста.
Процес приготування:
Крок 1. Листкове дріжджове тісто звільнити від упаковки і розморозити при кімнатній температурі.
Крок 2. Темні родзинки на 15 хвилин замочити в холодному чорному чаї.
Крок 3. Яблука очистити та нарізати слайсами.
Крок 4. У сковороді розтопити вершкове масло|мастило| і протягом двох хвилин обсмажити при помішуванні яблучну нарізку. Потім до неї насипати цукор і потім на середньому вогні, при помішуванні, ще 6 хвилин.
Крок 5. Томлені з цукром яблука пюрувати блендером і остудити начинку.
Крок 6. Замочений родзинки обсушити паперовими серветками.
Крок 7. Розморожене тісто розкотити. З одного шматка вирізати коло і покласти у форму для випічки, сформувавши по краю бортики. Інший шматок розрізати на смужки.
Крок 8. Яблучну начинку змішати з родзинками та рівним шаром укласти у форму поверх тіста.
Крок 9. Смужки тіста красиво у вигляді грат укласти поверх начинки і змастити жовтком. Духовку увімкнути на 180°С. Випікати пиріг протягом 15 хвилин|мінути|.
Крок 10. Приготований у духовці пиріг із листкового тіста з яблуками сервірувати до столу теплому вигляді. Смачної та вдалої випічки!
Швидкий заливний яблучний пиріг
Швидкий заливний пиріг яблучний за смаком схожий на шарлотку, тільки в ньому нарізка яблук не змішується з тістом, а тісто замішується на молочних інгредієнтах або воді з додаванням соди. Вам пропонується найпростіший і найшвидший варіант такого пирога. Тісто замішуємо на кефірі та без яєць.
Час приготування: 1 год.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Борошно – 150 гр.
- Кефір – 150 мл.
- Цукор – 3 ст.
- Кориця – 1 ч.л.
- Сода – 1/3 ч. л.
- Яблука – 3 шт.
- Вершкове масло – 10 гр.
- Ванілін – 1,5 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Форму для випічки застелити папером і добре змастити шматочком вершкового масла|мастила|.
Крок 2. Яблука промити, нарізати тонкими слайсами та рівним шаром укласти у форму.
Крок 3. Змішати корицю з однією столовою ложкою цукру і цією сумішшю посипати рівномірно яблучну нарізку.
Крок 4. Кефір трохи підігріти, перелити в посуд для замісу тіста, насипати вказану в рецепті кількість борошна, що просіює, з содою та іншим цукром.
Крок 5. За допомогою міксера на середній швидкості замісити тісто кефіру до однорідної текстури. Консистенція має бути, як у тіста для оладок.
Крок 6. Замішаним тестом залити нарізку яблук у формі.
Крок 7. Увімкніть духовку на 180°С. Запекти пиріг протягом 40 хвилин.
Крок 8. Приготований в духовці швидкий яблучний заливний пиріг витягти з форми, порційно нарізати і відразу сервірувати до чаю. Смачної та вдалої випічки!
Класична пишна шарлотка з яблуками в духовці
Класична пишна шарлотка з яблуками в духовці готується на бісквітному тесті, а пишність визначається правильним збиванням яєць. Відповідно до класики, тісто замішується тільки на трьох інгредієнтах: яйцях, цукрі, муці і без розпушувача. Борошно обов’язково просівається. Яблука нарізаються разом із шкіркою. Збивати яйця та замішувати тісто краще за допомогою кухонних гаджетів.
Час приготування: 1 год.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Борошно – 210 гр.
- Яйце велике – 3 шт.
- Цукор – 150 гр.
- Яблука – 3 шт.
- Ванілін – 1 гр.
- Вершкове масло – для змащування форми.
Процес приготування:
Крок 1. У сухий чистий посуд розбийте курячі яйця і міксером на великій швидкості почніть збивати. Порційно насипайте цукор. Збивайте яйця з цукром протягом 10 хвилин до пишної стійкої маси.
Крок 2. Через сито 1-2 рази просійте муку|борошно| і порційно пересипайте її в збиту масу, не вимикаючи міксер, додайте|добавляйте| ванілін. На невеликій швидкості замісіть бісквітне тісто.
Крок 3. Застеліть папером форму для випікання та змастіть шматочком вершкового масла. Яблука промийте, наріжте тонкими слайсами та перекладіть у форму.
Крок 4. Замішаним бісквітним тестом залийте яблучну нарізку та лопаткою все акуратно перемішайте.
Крок 5. Духовку розігрійте до 180°. Запекти шарлотку протягом 40-50 хвилин і перевірте готовністю шпажкою. За цей час шарлотка підніметься на 1/3 об’єму та покриється хрусткою скоринкою.
Крок 6. Приготовлену в духовці класичну пишну шарлотку з яблуками трохи остудіть, перекладіть на блюдо сервіровки, декоруйте на свій розсуд і подайте до чаю. Смачної та вдалої випічки!