Яблука в клярі – 6 рецептів приготування

Яблука в клярі – далеко не самий частий гість на столі, а даремно! Легке повітряне тісто і м’яке яблуко з невеликою кислинкою всередині – запаморочливі ласощі. Їм можна побалувати домашніх на сніданок або здивувати гостей незвичайним десертом. Готуються вони відносно швидко з самих звичайних і доступних продуктів.

Яблука, смажені в класичному клярі

Яблука, смажені в клярі за класичним рецептом – ідеальний варіант для сніданку або десерту на вечерю.

Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна в/с;
  • ¾ Склянки молока;
  • одне-два яйця;
  • пучку солі;
  • 1 ч. л. цукрового піску;
  • 3-4 великих яблука;
  • 2 ст. л. цукрової пудри;
  • олія рослинна.

Технологія:

  • У глибоку миску влити молоко, додати сіль і цукор, перемішати.
  • Продовжуючи помішувати, всипати маленькими порціями просіяне борошно.
  • Поділити яйце на білок і жовток. Якщо яйце велике, то достатньо однієї, дрібних знадобиться дві штуки.
  • Жовток з’єднати з тістом. Тісто має бути середньої густоти.
  • Білок збити до стійких піків. Від якості збивання буде залежати пишність кляру, тому цьому потрібно приділити 3-4 хвилини часу.
  • Обережно, без зайвих рухів ввести збитий білок в тісто. Достатньо пару-трійку раз перемішати по колу, щоб білки не опало.
  • З яблук зрізати шкірку і видалити серцевину. Можна скористатися ножем або спеціальним пристосуванням. Або просто порізати яблуко на часточки.
  • Сковороду розігріти, налити олію і загострити його. Масла потрібно багато, майже як для фритюру.
  • Шматочки яблук занурювати в кляр і класти в масло. Краще смажити невеликими порціями, щоб продукти не стикалися один з одним.
  • Після того, як яблука обсмажаться до приємного рум’яного кольору з обох сторін, перекладати їх на блюдо, застелене у кілька шарів паперовим рушником.
  • Яблука в класичному клярі подають гарячі. Приємного апетиту!
Дивіться також:  Булочки з цукром – 7 рецептів, як спекти смачні домашні булочки