Яблука в клярі – далеко не самий частий гість на столі, а даремно! Легке повітряне тісто і м’яке яблуко з невеликою кислинкою всередині – запаморочливі ласощі. Їм можна побалувати домашніх на сніданок або здивувати гостей незвичайним десертом. Готуються вони відносно швидко з самих звичайних і доступних продуктів.
Яблука, смажені в класичному клярі
Яблука, смажені в клярі за класичним рецептом – ідеальний варіант для сніданку або десерту на вечерю.
Інгредієнти:
- 1 склянка борошна в/с;
- ¾ Склянки молока;
- одне-два яйця;
- пучку солі;
- 1 ч. л. цукрового піску;
- 3-4 великих яблука;
- 2 ст. л. цукрової пудри;
- олія рослинна.
Технологія:
- У глибоку миску влити молоко, додати сіль і цукор, перемішати.
- Продовжуючи помішувати, всипати маленькими порціями просіяне борошно.
- Поділити яйце на білок і жовток. Якщо яйце велике, то достатньо однієї, дрібних знадобиться дві штуки.
- Жовток з’єднати з тістом. Тісто має бути середньої густоти.
- Білок збити до стійких піків. Від якості збивання буде залежати пишність кляру, тому цьому потрібно приділити 3-4 хвилини часу.
- Обережно, без зайвих рухів ввести збитий білок в тісто. Достатньо пару-трійку раз перемішати по колу, щоб білки не опало.
- З яблук зрізати шкірку і видалити серцевину. Можна скористатися ножем або спеціальним пристосуванням. Або просто порізати яблуко на часточки.
- Сковороду розігріти, налити олію і загострити його. Масла потрібно багато, майже як для фритюру.
- Шматочки яблук занурювати в кляр і класти в масло. Краще смажити невеликими порціями, щоб продукти не стикалися один з одним.
- Після того, як яблука обсмажаться до приємного рум’яного кольору з обох сторін, перекладати їх на блюдо, застелене у кілька шарів паперовим рушником.
- Яблука в класичному клярі подають гарячі. Приємного апетиту!