Яблука в клярі – 6 рецептів приготування

Яблука в клярі – далеко не самий частий гість на столі, а даремно! Легке повітряне тісто і м’яке яблуко з невеликою кислинкою всередині – запаморочливі ласощі. Їм можна побалувати домашніх на сніданок або здивувати гостей незвичайним десертом. Готуються вони відносно швидко з самих звичайних і доступних продуктів.

Яблука, смажені в класичному клярі

Яблука, смажені в клярі за класичним рецептом – ідеальний варіант для сніданку або десерту на вечерю.

Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна в/с;
  • ¾ Склянки молока;
  • одне-два яйця;
  • пучку солі;
  • 1 ч. л. цукрового піску;
  • 3-4 великих яблука;
  • 2 ст. л. цукрової пудри;
  • олія рослинна.

Технологія:

  • У глибоку миску влити молоко, додати сіль і цукор, перемішати.
  • Продовжуючи помішувати, всипати маленькими порціями просіяне борошно.
  • Поділити яйце на білок і жовток. Якщо яйце велике, то достатньо однієї, дрібних знадобиться дві штуки.
  • Жовток з’єднати з тістом. Тісто має бути середньої густоти.
  • Білок збити до стійких піків. Від якості збивання буде залежати пишність кляру, тому цьому потрібно приділити 3-4 хвилини часу.
  • Обережно, без зайвих рухів ввести збитий білок в тісто. Достатньо пару-трійку раз перемішати по колу, щоб білки не опало.
  • З яблук зрізати шкірку і видалити серцевину. Можна скористатися ножем або спеціальним пристосуванням. Або просто порізати яблуко на часточки.
  • Сковороду розігріти, налити олію і загострити його. Масла потрібно багато, майже як для фритюру.
  • Шматочки яблук занурювати в кляр і класти в масло. Краще смажити невеликими порціями, щоб продукти не стикалися один з одним.
  • Після того, як яблука обсмажаться до приємного рум’яного кольору з обох сторін, перекладати їх на блюдо, застелене у кілька шарів паперовим рушником.
  • Яблука в класичному клярі подають гарячі. Приємного апетиту!
Дивіться також:  Рогалики з дріжджового тіста – 7 рецептів як зробити

З медом і корицею на сковороді

Можна також приготувати яблука з корицею. Пряний аромат страви подарує відчуття затишку і домашнього тепла.

Інгредієнти:

  • 5 великих яблук;
  • два жовтки;
  • 3 ч. л. цукрового піску;
  • ¾ Склянки молока;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 1 склянка борошна в/с;
  • щіпка солі;
  • кориця;
  • мед для поливання;
  • рослинне масло.

Технологія:

  • Молоко з’єднати з цукром, сіллю, сметаною і жовтками. Всі добре збити, поки не розчиниться цукор. Його багато не потрібно, так як готові вироби поливаються медом.
  • Додати борошно і трохи кориці. Добре збити, щоб не залишилося грудочок. Тісто повинно мати середню густоту, якщо вийшло рідке, додати борошна, якщо густе, трохи розбавити молоком.
  • Яблука очистити від шкірки і видалити серцевину. Для цього рецепта краще підійдуть кислі плоди, інакше страва виявиться приторно солодким.
  • Нарізати яблука кружальцями або скибочками – як зручніше.
  • Яблука занурювати в тісто і готувати в добре розігрітому рослинному маслі до рум’яної скоринки.
  • Щоб скло зайве масло, готові яблука викладають на решітку або кілька шарів серветок.
  • Перед подачею полити медом або подати його окремо.

Готуємо з карамеллю

Щоб приготувати яблука на сковороді з карамеллю потрібно взяти наступні інгредієнти:

  • чотири яблука;
  • 4 ст. л. борошна в/с;
  • 0,5 ст. цукрового піску;
  • 0,5 ст. води;
  • одне яйце;
  • рослинне масло.

Технологія:

  • Просіяне борошно покласти у глибоку посудину, влити тонкою цівкою холодну воду, постійно помішуючи. Тісто не повинно мати грудочок.
  • Яйце присолити дрібкою солі і збити. Влити в тісто, перемішати.
  • Яблука почистити і видалити насіння. Нарізати скибочками приблизно по 0,5 див.
  • Злегка присипати яблука борошном.
  • Вмочати кожен шматочок у кляр і смажити на гарячому маслі до рум’яної скоринки.
  • Готові яблука укласти на решітку, щоб скло зайве масло.
  • Чисту суху сковороду нагріти, налити 2 столових ложки масла, нагріти
  • Всипати в розігріте масло цукор і, помішуючи, довести до карамелізації.
  • Полити гарячою карамеллю яблука, швидко і акуратно перемішати.
Дивіться також:  Пончики на кефірі – 3 швидких рецепта за 15 хвилин

Яблука в клярі на кефірі

Яблука в клярі можна також приготувати з використанням кефіру.

Інгредієнти:

  • чотири середніх яблука;
  • 4 ст. л. кефіру;
  • 4 ст. л. борошна в/с;
  • 60 г слив. масла;
  • 2 ст. л. цукрового піску;
  • 1 ч. л. соди;
  • щіпка солі.

Технологія:

  • Яблука помити, поділити на дві частини і видалити насіння. Порізати кружальцями приблизно 0,5 см завтовшки.
  • Злегка присипати цукром і залишити ненадовго.
  • Жовтки відокремити від білків, розтерти з цукром, влити кефір і все добре збити.
  • Білки (повинні бути холодними) трохи присолити і збити в міцну піну.
  • У тісто ввести білки і акуратно перемішати.
  • Яблука по одному занурювати в кляр і смажити на гарячому маслі.
  • Можна запекти яблука в духовій шафі. Для цього деко змастити вершковим маслом і викласти на нього яблучка в клярі. Запікати при 180 градусах 10 хвилин.

В сметанному тесті

Інгредієнти:

  • п’ять яблук;
  • 3 ст. л. цукрового піску;
  • два жовтки;
  • неповний склянку борошна;
  • 4 ст. л. сметани;
  • 6 ст. л. молока;
  • 2 ст. л. меду;
  • рослинне масло.

Технологія:

  • У глибоку посудину влити молоко, додати в нього цукор, жовтки і сметану. Все добре збити.
  • В отриману суміш покласти мед, перемішати. Потроху всипати борошно, розтираючи, щоб не було грудочок.
  • З яблук зчистити шкірку, вирізати насіння. Порізати середніми шматочками.
  • Вмочати в кляр, обсмажувати в олії, хвилини по три з кожної сторони.
  • Видалити надлишки олії, викладаючи смажені яблука на решітку або серветку.
  • Присипати цукровою пудрою.

Рецепт пивного кляру для яблук

Пиво у складі кляру надає десерту вабливий аромат і незвичайний відтінок смаку, а головне це характерний хрускіт.

Інгредієнти:

  • чотири яблука;
  • ¾ Склянки борошна в/с;
  • одне яйце;
  • 120 мл пива;
  • 2 ст. л. цукрового піску;
  • пакетик ванільного цукру;
  • щіпка солі;
  • 2 ст. л. лимонного соку;
  • цукрова пудра.
Дивіться також:  Горіховий торт – 9 дуже смачних рецептів

Технологія:

  • Пиво влити в глибоку чашку, всипати ванільний і звичайний цукор, перемішати.
  • Потроху підсипати борошно, безперервно збиваючи вінчиком тісто.
  • Яйце збити в піну з дрібкою солі, перемішати. Залишити на півгодини.
  • Видалити з яблук шкірку і вирізати насіння. Нарізати шматочками, збризнути лимонним соком. Залишити ненадовго.
  • Занурювати яблука в кляр і смажити в олії до золотистого кольору.
  • Укладати смажені в клярі яблука на решітку або серветки.
  • Готовий десерт гарячим викласти на блюдо і присипати цукровою пудрою.

Серед великої різноманітності рецептів кляру для яблук ви знайдете той, який сподобається саме вашій родині. Можливо, це стане фірмовим блюдом, яким зможете з гордістю пригощати гостей.

Прокрутка до верху