Якщо ви на дієті або не хочете вживати борошняні продукти, то яблука, з сиром запечені в духовці – саме для вас. Десерт виходить досить солодким, ситним і корисним.
Дієтичні яблука з сиром, запечені в духовці
Дієтичні рецепти не завжди виправдовують очікування, адже страви готуються з малокалорійних і найчастіше корисних, а не смачних інгредієнтів. Але це ласощі обов’язково вам сподобається.
Необхідні продукти:
- 100 грам сиру;
- ванілін на свій смак;
- три яблука;
- дві ложки родзинок.
Процес приготування:
- Яблука добре промийте, видаліть з них верхівку і виріжте середину, так, щоб всередині фрукта утворилося порожній простір.
- Змішайте сир з родзинками і ваніліном.
- Цією масою наповніть яблучні заготовки і приберіть в прогрітий до 200 градусів духовку приблизно на 25 хвилин.
Рецепт для годуючої мами
Запропонований рецепт підходить для годуючої мами, коли ще багато продукти знаходяться під забороною. Це швидкий і оригінальний сніданок.
Необхідні інгредієнти:
- цукор по своєму смаку;
- п’ять яблук;
- 200 грам сиру;
- 50 грам сметани;
- жменя сухофруктів.
Процес приготування:
- Ретельно промийте яблука, видаліть з них верхівку, приблизно на півсантиметра.
- Виріжте всю середину, так, щоб залишилися тільки стінки і фрукт всередині виявився порожнім.
- З’єднайте сир зі сметаною, додайте потрібну кількість цукру виходячи зі своїх смакових переваг. Засипте дрібно нарізані сухофрукти. За бажанням можна покласти ванілін або корицю.
- Масу добре перемішуємо і наповнюємо їй підготовлені яблука.
- Випікаємо протягом 30 хвилин на 180 градусах.
З додаванням родзинок
Яблука з сиром та родзинками можна готувати взагалі без додавання цукру, так як маса сама по собі виходить цілком солодкою.
Необхідні продукти:
- п’ять яблук невеликого розміру;
- 200 грам сиру;
- чотири ложки сметани;
- 30 грам родзинок;
- кориця, цукор і ванілін на свій смак.
Процес приготування:
- Родзинки заллємо невеликою кількістю гарячої води, залишимо хоча б на 10 хвилин, щоб він став м’якшим, потім зіллємо рідину і обсушим.
- Сир помістимо в миску, трохи помнем вилкою, додамо до нього сметану, родзинки, ванілін і корицю з цукром, якщо вирішили готувати з цими приправами.
- Яблука промиваємо, зрізаємо капелюшок, повністю вирізаємо середину і наповнюємо їх приготовленої сирною масою.
- Поміщаємо яблука у форму, вливаємо туди трохи води, буквально на півсантиметра і доводимо до готовності в духовій шафі, прогрітому до 180 градусів протягом 30-40 хвилин.
Яблука з сиром та медом
Якщо хочете зробити десерт більш цікавим і насиченим смаком, то запечіть яблука з сиром та медом.
Необхідні продукти:
- два яблука;
- 100 грам сиру;
- дві ложки сметани;
- мед на свій смак.
Процес приготування:
- Запечені яблука по цьому рецепту готуються без цукру, але якщо хочете, то можете додати його або зробити блюдо солодше за рахунок більшої кількості меду.
- Вимийте яблука, зріжте верхню частину, а потім виріжте середину.
- Зазначене кількість сиру з’єднайте зі сметаною і медом, перемішайте до однорідності.
- Приготованою начинкою наповніть яблучні заготовки і приберіть в духовку на 30 хвилин, прогрів її до 180 градусів.
Як запекти з горіхами
Яблука, фаршировані сиром, та ще й горіхами – відмінний варіант сніданку для всієї родини. Обов’язково спробуйте приготувати. Горішки підійдуть будь-які: волоські, фундук, мигдаль.
Необхідні продукти:
- п’ять яблук;
- кориця і ванілін за смаком;
- 50 г будь-яких горіхів;
- 250 грам сиру;
- цукор або мед для солодощі;
- ложка сметани.
Процес приготування:
- У сир покладіть ложку сметани, трохи меду або цукру, дивлячись, з чим ви вирішили робити десерт, потім трохи кориці і ваніліну на свій смак, а також горіхи, які можна подрібнити. Перемішайте отриману масу до однорідної консистенції.
- Добре фрукти промийте, зріжте верхівку і приберіть середину.
- Начинкою з сиру наповніть яблука, так щоб зверху була невелика шапка.
- Приберіть в духовку і випікайте на 180 градусах приблизно 30 хвилин.
Варіант приготування з шоколадом
Таке ласощі – ідеальний варіант для дитини, яка не хоче вживати сир в чистому вигляді. Поєднання молочного продукту, яблука і шоколаду припаде до смаку всім.
Необхідні продукти:
- п’ять яблук;
- 50 грам цукру;
- половина плитки будь-якого шоколаду;
- 400 грам сиру.
Процес приготування:
- Сир для страви потрібно вологий, якщо у вас він сухуватий, то доведеться додати трохи сметани.
- З’єднайте його з цукром, за бажанням можна покласти трохи кориці або ваніліну, ретельно перемішайте.
- Фрукти промийте, видаліть верхівку і виріжте серцевину, залишивши приблизно по одному сантиметру по краях.
- Отриманою начинкою наповніть заготовки і приберіть в духовку, прогріту до 180 градусів на 35 хвилин.
- Шоколад розламайте на шматочки і як тільки дістанете гарячий десерт, відразу ж викладіть на кожне яблуко по скибочці шоколаду, щоб він встиг розтопитися.
З кунжутом і знежиреним сиром
Яблука, фаршировані сиром без жиру – ще один дієтичний рецепт для сніданку, а кунжут додасть незвичайний присмак. Його насіння є джерелом кальцію і вітамінів.
Необхідні продукти:
- 100 грам знежиреного сиру;
- маленька ложка кунжуту;
- дві ложки меду або по своєму смаку;
- два великих яблука.
Процес приготування:
- Яблука обов’язково промийте, ножем видаліть верхівку, а потім за допомогою ложки вийміть середину, так, щоб залишилися тільки краю і фрукти всередині були порожніми.
- Сир змішайте з медом. Якщо маса суха, то можна додати в неї трохи сметани.
- Наповніть цією начинкою яблука, викладіть у форму або лист, який бажано промазати невеликою кількістю масла, щоб десерт не прилип. Зверху присипте кунжутом.
- Готуйте на 180-200 градусах в заздалегідь прогрітій духовці близько 25 хвилин або ж, діставайте відразу, як тільки побачите, що і яблука і сир вже зарум’янилися.