Запечені яблучка виходять не тільки шалено смачними, але і дуже корисними. Їх можна їсти в будь-який час доби, як ввечері, так і з ранку. Так і святкове застілля тільки виграє від наявності такого чудового десерту. З яблуками можна запікати сметану, мед, фарширувати сирною начинкою з родзинками, додавати до них багато корисні та смачні продукти. Страва дуже популярна завдяки своїм смаковим якостям і простоту в приготуванні. З правильно підібраними інгредієнтами запечені яблука прикрасять будь-який стіл.
Яблука, які запікаються в духовці – це дієтичний продукт. Особливо вони корисні для людей похилого віку та дітей, оскільки завдяки м’якій консистенції яблук виявляється позитивний вплив на кишечник і взагалі весь людський організм. У процесі запікання в яблуках не тільки зберігаються вітаміни, але також відбувається утворення нових корисних складових. Такі яблучка іноді навіть корисніше, ніж свіжі фрукти.
Печені яблука містять багато калію, що перешкоджає затримці води в організмі і появи зайвого жиру. Таку страву можна вживати під час дієти для скидання зайвої ваги. Якщо регулярно вживати яблука поліпшується обмінний процес, розгладжуються дрібні зморшки, підвищується тонус м’язів.
Яблука в тісті, запечені в духовці рецепт
Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій – 8.
Склад продуктів для яблук в тісті, запечених в духовці:
1. Листкове тісто – 0,5 кг.
2. Середні яблука – 7 шт.
3. Цукровий пісок.
4. Яйце – 1 шт.
Приготування яблук в тісті, запечених в духовці
Фрукти очищаються від шкірки, видалити серединка. Тісто розкочується на пласт і нарізати на довгі смужки шириною близько двох сантиметрів. Умочіть пензлик в яйце і змажте їй смужки тіста. Кожен плід загортається в смужку тіста, змащеною стороною до фрукту. Загортати потрібно знизу вгору з нахлестом на попередній шар. Яблуко посередині посипається цукровим піском. Яблучка випікаються в духовці близько півгодини до зарум’янювання тесту.
Яблучко запечене змащують медом і прикрашається за допомогою цукрової пудри. Блюдо виходить дуже ароматним і ніжним.
Рецепт запечених яблук в духовці з медом і сухофруктами
Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій – 4.
Склад продуктів для запечених яблук в духовці з медом і сухофруктами:
1. 4 середніх яблук.
2. 1 ст. л. кедрових горіхів.
3. 1 ст. л. мигдалю.
4. 1 ст. л. кешью.
5. 1 ч. л. меленої кориці.
6. 2 сушеного інжиру.
7. 2 сушених фініка.
8. Порошок імбиру.
9. 1 ст. л. темного родзинок.
10. Мед.
Приготування запечених яблук в духовці з медом і сухофруктами
Інжир з родзинками заливаються теплою водою і залишають на 30 хвилин. Потім вони дрібно нарізати. Фініки з мигдалем і кешью подрібнюються за допомогою ножа. Подрібнені сухофрукти змішуються з горіхами, корицею і порошком імбиру.
Яблука вимиваються. З них акуратно вирізається серцевина. Фрукт повинен залишитися цілим. Яблука фаршируються підготовленою начинкою і загортаються у фольгу. Кожен плід окремо. Зверху у фользі залишається маленька дірочка для виходу пари. Запікаються яблука в духовці близько півгодини. Вживати їх можна холодними або теплими. Зверху готові яблучка поливаються медом.
Рецепт запечених яблук з сиром в духовці
Час приготування – 45 хв.
Кількість порцій – 6.
Склад продуктів для запечених яблук з сиром в духовці:
1. Сир – 200 р.
2. Сметана – 3 ст. л.
3. Середні яблука – 6 шт.
4. Цукор – 3 ст. л.
5. Родзинки.
Приготування запечених яблук з сиром в духовці
Для початку готується сирна начинка для фруктів. Свіжий сир необхідно розім’яти за допомогою вилки і змішати з цукром. При високій сухості начинки, її можна розбавити невеликою кількістю сметани. З такою начинкою відмінно буде поєднуватися родзинки, тому можна розбавити їм начинку.
Для такого десерту краще всього купувати середні яблука, оскільки в маленьких важко буде розташувати начинку, а великі будуть довго пропікається. Яблука добре промиваються і з них витягується серцевина.
Плоди фаршируються начинкою і викладаються у формі для запікання. Форма заливається невеликою кількістю води. Яблучка запікаються в духовці близько півгодини.
Запечені яблучка з сирною начинкою є десертом, які можуть їсти і дітки, і годуючі мами, та й взагалі всі хто завгодно. Десерт виходить легким і корисним, оскільки в ньому міститься багато корисних речовин. Готується він недовго і досить легко. Сирої сирок не багато люблять, а ось у такому десерті він сподобається всім.