У холодні зимові дні, напевно, кожному з нас дуже хочеться чогось солодкого і ароматного. Любителям смачних і корисних десертів обов’язково сподобаються запечені яблука в духовці з медом, користь цього ласощі просто надзвичайна. Крім того, що такі яблука піднімуть вам настрій, вони наситять організм величезною кількістю різних корисностей, адже кожен компонент десерту – цілий джерело потрібних в зимовий час організму речовин. До речі, яблука, запечені в духовці з медом, можна вживати людям, що стежать за своєю фігурою і правильно живиться. Адже цей десерт – відмінна альтернатива тортів і тістечок з різними харчовими добавками, барвниками і іншими не самими корисними речовинами.
Для запікання в духовці підходять не всі яблука, ідеальними будуть сорту атнтоновка, макінтош, ранет, гренні сміт. Це осінні сорти яблук, в яких відмінно поєднується солодкий та злегка кислуватий смак. Аромат ж у них просто чудовий, добре вылежанные яблука після запікання вийдуть неймовірно смачними.
Рецепт запечених яблук в духовці з медом
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 6
Інгредієнти:
- Яблука (кисло-солодкі) – 6 шт.;
- Мед – 6 ст. ложок;
- Ізюм світлий – 1 жменя;
- Курага – 6 шт.;
- Горіхи волоські – 20 р.
Спосіб приготування:
1. В принципі, яблука можна використовувати будь-які, але особливо добре підійдуть кисло-солодкі яблука сорту ренет Симиренка, після запікання вони не розвалюються, а аромат виходить просто чарівний. Яблука необхідно добре промити і обсушити за допомогою паперових рушників.
2. Вирізати серединку у кожного яблука, витягти насіння.
3. Волоські горіхи трохи подрібнити, родзинки і курагу порізати невеликими шматочками. Все змішати в одній чашці.
4. Отриману суміш рівномірно розкласти в отвори яблук, зверху покласти по 1 ст. ложці меду.
5. Виставити яблука в жаростійку форму для запікання і відправити в гарячу духовку на 10-20 хвилин. Стежте, щоб яблука не підгоріли, як тільки шкірки почне тріскатися, одразу ж вийміть їх з духовки.
Подавати яблука, посипавши цукровою пудрою і прикрасивши парою гілочок м’яти.
Яблука шматочками, запечені в духовці з медом
Яблука, запечені шматочками в духовці – дивно смачний десерт, який перетворить на свято самий звичайний будній день. Ще більш оригінальним цей десерт робить спосіб приготування, а саме горщики. Завдяки їм шматочки яблука повільно нудяться, стаючи бурштиновими на вигляд і карамельними на смак. Особливої пікантності додають кориця і корінь імбиру, роблячи смак яблук більш насиченим, а лимонний сік підкреслює природну кислинку ароматного фрукта. Спробуйте приготувати цю смакоту, я впевнена, що вам дуже сподобається.
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 6-8
Інгредієнти:
- Яблука – 1 кг;
- Мед – 5 ст. ложок;
- Кориця мелена – 3 ч. ложки;
- Лимонний сік – 2 ст. ложки;
- Корінь імбиру – 10 р.
Спосіб приготування:
1. Яблука очистити від шкірки і порізати невеликими шматочками. Шматочки не обов’язково повинні бути однакового розміру, намагайтеся обрізати всю яблучну м’якоть.
2. Вичавити пару столових ложок лимонного соку і скропити їм яблука. Це не тільки не дасть потемніти фруктів, але і додасть додаткової кислинки.
3. Корінь імбиру натерти на дрібній тертці.
4. На дно горщиків для запікання (можна використовувати кілька горщиків, або один великий, але обов’язково з кришкою) викласти до половини яблука, зверху присипати корицею та імбиром. Викласти яблука доверху, зверху ще трохи присипати корицею і покласти 1-2 ст. ложки меду. Накрити кришкою і запікати в духовці 20-25 хвилин.
5. Готові яблука стануть дуже м’якими, пустять дуже ароматний сік. Вживати десерт можна відразу, головне – не обпалити (і не проковтнути) мова.