Для тих, хто хоче порадувати своїх діток, та й себе, смачним і корисним десертом, запечені яблука в мультиварці – ідеальний варіант. Найбільша перевага цієї страви в тому, що воно завжди виходить. До того ж для його приготування не потрібно витрачати багато часу і застосовувати спеціальні кулінарні навички. Але головне те, що запечені яблучка застосовуються в багатьох дієтах і не викликають алергію. І все ж, як запекти яблука в мультиварці? Про це розповість стаття нижче.
Рецет запечених яблук в мультиварці
На приготування цієї страви ви витратите всього лише 30 хвилин і наступні інгредієнти:
- яблука улюблених сортів – 10-13 шт.,
- цукор і кориця за смаком,
- цукрова пудра і кілька листочків м’яти для прикраси.
Для начинки:
- 50 гр. чорносливу і стільки ж кураги,
- мед за бажанням і за смаком.
Для сирної начинки:
- 100 гр. твердого найбільш солоного сиру.
Кількість порцій відповідає кількості яблук.
Запечені яблука в мультиварці Radmond
Оскільки я користуюся мультиварка саме цієї фірми, то рецепт запечених яблук випробуваний саме на ній. Але, зрозуміло, його можна і потрібно застосовувати і на інших мультиварках.
Отже, щоб наші яблучка в процесі їх приготування не розвалилися, були соковитими і ароматними, слід вибирати їх тверді сорти.
Яблучка ретельно миємо і зрізаємо з них верхівку. Потім акуратно видаляємо серцевину, залишаючи стінки і дно товщиною близько 0,5 див. Таким чином, з яблука повинна вийти чашечка. Тепер посипаємо їх цукром за смаком і в кожну з них наливаємо трохи води. Змащуємо дно мультиварки вершковим олією і викладаємо туди яблука отвором догори. Закриваємо кришку і включаємо режим «Випічка». Для твердих сортів яблук потрібно хвилин 40, для більш ніжних буде достатньо 20.
Фаршировані запечені яблука в мультиварці
Тепер давайте розглянемо трішки ускладнений рецепт запечених яблук в мультиварці Radmond. Цього разу ми їх будемо фарширувати. В якості начинки будемо використовувати курагу і чорнослив. Завдяки цим інгредієнтів користь нашого страви збільшується в кілька разів. А оскільки запікати яблука ми будемо в мультиварці, жоден з компонентів нашого десерту не втратить свої вітаміни.
Щоб приготувати начинку, крім зазначених інгредієнтів ми будемо використовувати віддалену серцевину яблука. Її потрібно подрібнити і змішати з дрібно нарізаними чорносливом та курагою. Начинку злегка посипаємо цукром і, за бажанням, корицею. Замість цукру можна використовувати мед. Щоб начинці надати більш однорідну консистенцію, додайте в неї трохи нежирної сметани. До речі, саме завдяки сметані вітаміни у фруктах засвоюються організмом набагато краще. Фаршируємо наші яблучка приготовленої начинкою і таким же чином, як зазначено вище, запікаємо в мультиварці. Готовий десерт можна посипати цукровою пудрою і прикрасити листочками м’яти.
Запечені яблука з сиром
Рецепт яблук, запечених в мультиварці з сирною начинкою, – мій улюблений, оскільки я дуже люблю сир. Блюдо, приготоване таким чином, виходить не дуже солодким. При цьому поєднання яблук і сиру надає десерту досить незвичайний, приголомшливий смак.
В цьому випадку краще використовувати не надто солодкі, і навіть кислуваті, сорти яблук. Витягуємо з них серцевину, яку потрібно дрібно нарізати. Щоб яблучна начинка не потемніла, її слід збризнути лимонним соком. Не переживайте, кислим наша страва не вийде. Після цього натираємо на крупній тертці сир і змішуємо його з нарізаними яблуками. Моя порада – не варто в даному випадку замінювати твердий сир на плавлений. Укладаємо в яблучні «стаканчики» начинку. Після цього у мисці збиваємо яйця з вершками і невеликою кількістю цукру. Цією сумішшю заливаємо наші яблучка, а зверху кожного кладемо відрізані капелюшки. Запікаємо наше блюдо так само, як описано раніше.
Запечені яблука в мультиварці, рецепт яких неймовірно простий, виходять дуже соковитими і дуже смачними. Приємного апетиту!