Яблука, запечені з сиром в духовці, – дивно смачне блюдо, яке можна їсти годуючим мамам і діткам. Так і дорослих, повірте, воно не залишить байдужим. Приготовлені таким чином яблучка дуже корисні. А якщо ви візьмете нежирний сир і відмовтеся від цукру, то страва стане дієтичним. При цьому смак залишиться чарівним.
Час приготування яблучок складе 30 хвилин. Нам знадобляться такі інгредієнти:
- 1 кг яблук,
- 400 гр. сиру,
- цукор за смаком.
Для фруктової начинки:
- до зазначених вище продуктів + 50 гр. кураги, фініків і волоських горіхів.
Для шоколадної начинки:
- 100 гр. чорного або білого шоколаду,
- 50 гр. кокосової стружки.
Для декору:
- цукрова пудра,
- свіжа м’ята,
- ванільна паличка.
Кількість порцій – 10.
Рецепт запечених яблук з сиром в духовці
А давайте приготуємо яблука не тільки смачно, але й красиво. Для цього нам потрібно буде використовувати тверді сорти фрукта. В іншому випадку наше блюдо перетвориться на кашу. Ретельно моєму яблука і з кожного зрізаємо верхівку. Тепер акуратно вирізаємо середину так, щоб товщина дна і стінок була близько 0,5 см. Так у нас вийшли барильця. Віддалену м’якоть не викидаємо – ми будемо використовувати її для начинки. Тому ми режим її маленькими кубиками і ненадовго відставляємо в сторону. Щоб яблуко не потемніло, його потрібно збризнути лимоном. Тепер закарамелизируем яблучка. У сотейнику на середньому вогні розтоплюємо вершкове масло з цукром. Додаємо яблука і постійно помішуємо. Коли на них з’явиться карамельна скоринка, знімаємо сковороду з вогню й даємо охолонути. А в цей час через ситечко перетираємо сир. Завдяки такій процедурі в ньому не буде грудочок, і начинка вийде ніжною і повітряної. Перемішуємо сир з карамельними яблучками і отриманою сумішшю наповнюємо наші «барила». Накриваємо їх відрізаною раніше капелюшком і виставляємо на деко. Однозначно відповісти на питання, скільки запікати яблука з сиром в духовці, не можна. Це залежить від їх розміру і сорту. Але в середньому вони будуть готуватися 20-30 хвилин при температурі 180.
Готове блюдо викладаємо на красиву тарілку, посипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо свіжою м’ятою або ванільною паличкою.
Але це не єдиний рецепт запечених яблук з сиром в духовці. Ось, наприклад, з них можна робити не «барила», а «човники». Для цього їх потрібно розрізати навпіл уздовж і видалити м’якоть. Начинку теж можна трохи змінити, зробивши страву ще корисніше. Треба всього-навсього яблучну м’якоть перетворити в пюре, змішати її з сиром і додати дрібно нарізані курагу і фініки, а зверху посипати подрібненими горіхами.
Але все-таки моєю улюбленою начинкою для яблук залишається шоколадна. Для її приготування потрібно сир змішати з натертим на дрібній тертці шоколадом і кокосовою стружкою. Під температурою шоколад трохи розтане, і начинка стане просто чарівною.
Варіантів, як запекти яблука в духовці, неймовірне безліч. Все залежить від ваших уподобань і фантазії.