Яйця в мішечок – скільки хвилин варити після закипання

Зовсім небагато знають, що таке яйця в мішечок і вже тим більше поняття не мають, як їх готувати. А адже це досить легкий процес, якому можна навчитися.

Яйця в мішечок – це як?

Незважаючи на те, що є люди, які не знають про цю страву, є й інша категорія – ті, кому дуже подобається результат.

Яйця в мішечок – це звичайні курячі яйця, відварені до певного рівня. Білок в цьому випадку повинен бути повністю готовим, то є твердим, а ось жовток знаходиться в двох станах: всередині він м’який, рідкий, а зверху, з боків, більш щільної консистенції.

Щоб отримати саме такий підсумок потрібно знати, скільки варити яйця в мішечок після закипання.

Скільки хвилин варити яйця в мішечок після закипання води?

Зварити яйця в мішечок можна кількома способами, тому час приготування буде трохи відрізнятися. До того ж потрібно строго дотримуватися часовий період інакше може вийти зовсім не те: наприклад якщо перетримати, то жовток стане повністю твердим, а якщо недотримати, то рідкими залишаться обидві частини яйця.

  • При готуванні на плиті, варіння до потрібного стану повинна бути п’ять хвилин після закипання води.
  • Якщо ви хочете використовувати мультиварку, то доведеться готувати в режимі «На пару» і близько 8 хвилин.

Щоб було зрозуміліше, рекомендується розглянути процес готування.

У каструлі на плиті

Це найбільш поширений спосіб варіння, але і він у багатьох викликає купу запитань. Насправді ж процес досить легкий, і при правильному підході з ним впорається навіть підліток. Найголовніше – знайти оптимальне час готування саме на вашій моделі плити.

Необхідні продукти:

  • ложка солі;
  • потрібну кількість яєць і вода.
Дивіться також:  М’ясо з грибами – 9 рецептів, як приготувати в духовці, мультиварці і на сковороді

Процес приготування:

  • Обов’язково промийте яйця в теплій воді, щоб на них не було бруду.
  • Помістіть їх в ємність, в якій будете готувати, залийте холодною водою так, щоб вона повністю покривала вміст. Зверніть увагу, що яйця не повинні бути одного на одного, викладіть їх на дно в один шар. Всипте вказану кількість солі.
  • На середньому рівні нагріву чекаємо кипіння, і як тільки процес піде, одразу опускаємо вогонь до мінімуму і готуємо рівно п’ять хвилин.
  • Остуджуємо яйця під струменем холодної водою, так вони будуть краще чиститися. Але в ідеалі вони подаються гарячими.

В мультиварці

Відварюючи яйця за допомогою мультиварки, ви можете не переживати за рівень і силу нагріву, так як вона сама регулює процес. Готувати таким способом яйця в мішечок ще простіше, ніж на плиті, єдиний мінус – не у всіх вдома знайдеться ця чудо піч.

Необхідні продукти:

  • потрібну кількість яєць;
  • дві склянки води.

Процес приготування:

  • Очищаємо яйця від забруднень – добре промиваємо. Не забувайте про це, на шкаралупі може бути багато бактерій, які потраплять в продукт через тріщини. Кладемо їх в спеціальний контейнер для приготування страв на пару. Зверніть увагу, що не у всіх моделях мультиварок він є.
  • В саму чашку пристрою вливаємо дві склянки води, подивіться за розмірами, можливо, вам знадобиться ще один.
  • Включаємо пристрій в режим «Варка на пару» на 7 хвилин. Ще один важливий момент — в цьому режимі відлік часу починається тільки після закипання води, значить, загалом, процес буде йти довше.
  • Якщо не вийшло домогтися потрібного стану з першого разу – пробуйте ще. Час приготування залежить від роботи каструлі і розміру яєць.
Дивіться також:  Роли – 14 рецептів в домашніх умовах

Можна зварити яйця в мікрохвильовій печі?

Напевно, всі чули про те, що готувати яйця в мікрохвильовій печі категорично заборонено, оскільки вони можуть вибухнути. Однак, насправді, якщо все зробити правильно і враховувати нюанси, то це цілком здійсненно. До того ж вже є багато спеціальних форм для варіння яєць в Нвч-печі.

Спробуйте зробити в мікрохвильовці яйця в мішечок, але врахуйте наступне:

  • Потужність печі повинна бути не більше ніж 450 Вт.
  • Використовуйте тільки підходящу для пристрою посуд, ніяких фарфорових та металевих мисок. Особливо це стосується золотих облямівок.
  • Яйця повинні бути кімнатної температури, а не з холодильника.

Необхідні продукти:

  • близько 300 мілілітрів води;
  • одне яйце;
  • зовсім трохи солі.

Процес приготування:

  • Яйце, звичайно ж, помийте, приберіть з нього весь бруд, викладіть в глибоку ємність, бажано керамічну.
  • Воду поставте закипати і залийте їй яйце, так щоб вона повністю покривала його.
  • Готуйте в мікрохвильовій печі приблизно 2 хвилини, але точний час можна визначити тільки методом практики.

Кілька секретів приготування яєць

Здавалося б — немає ніякої складності, відварити яйце, але насправді багато стикаються з купою проблем в процесі варіння цього простого продукту.

Щоб надалі повністю уникнути цього і з першого разу отримувати те, чого очікуєш, необхідно знати деякі секрети приготування.

  • Звертайте увагу на свіжість яйця. Перевірити стан дуже просто: викладіть у воду і якщо воно на дні – значить свіже, а якщо спливло, то краще його викинути.
  • Для того щоб яйця після приготування добре чистилися їх потрібно відразу викласти в холодну воду і дати повністю охолонути, тоді шкаралупа відійде дуже просто. Ще один спосіб – проткнути яйце з тупого боку голкою, перед тим як почати його варити. І варіант для тих, хто зовсім не хоче витрачати час на очікування: розрізати вже готове яйце на дві частини і почистити.
  • Не варіть яйця на дуже сильному вогні, це призведе до того, що вони будуть смикатися в ємності, чіпляти один одного і підуть тріщини від ударів.
  • Дуже сильний нагрів призведе до того, що білок може виявитися занадто твердим, як гумовим, а жовток, незважаючи на те, що провариться, буде все одно здаватися якимось рідкуватим. Якщо ви не хочете про це думати, то готуйте їх на пару за допомогою мультиварки.
  • Якщо ви готуєте яйце в мішечок, то відразу після того, як витримали необхідний час опустіть його в холодну воду, тоді нутрощі не затвердіють, а будуть такими, як треба.
  • Хоч і можна використовувати мікрохвильову піч, і відомо кілька рецептів, але все одно не варто зайвий раз ризикувати.
Дивіться також:  Гречка з тушонкою – 8 рецептів смачного приготування
Прокрутка до верху