Яйця в мішечок – скільки хвилин варити після закипання

Скільки хвилин варити яйця в мішечок після закипання води?

Зварити яйця в мішечок можна кількома способами, тому час приготування буде трохи відрізнятися. До того ж потрібно строго дотримуватися часовий період інакше може вийти зовсім не те: наприклад якщо перетримати, то жовток стане повністю твердим, а якщо недотримати, то рідкими залишаться обидві частини яйця.

  • При готуванні на плиті, варіння до потрібного стану повинна бути п’ять хвилин після закипання води.
  • Якщо ви хочете використовувати мультиварку, то доведеться готувати в режимі «На пару» і близько 8 хвилин.

Щоб було зрозуміліше, рекомендується розглянути процес готування.

У каструлі на плиті

Це найбільш поширений спосіб варіння, але і він у багатьох викликає купу запитань. Насправді ж процес досить легкий, і при правильному підході з ним впорається навіть підліток. Найголовніше – знайти оптимальне час готування саме на вашій моделі плити.

Необхідні продукти:

  • ложка солі;
  • потрібну кількість яєць і вода.

Процес приготування:

  • Обов’язково промийте яйця в теплій воді, щоб на них не було бруду.
  • Помістіть їх в ємність, в якій будете готувати, залийте холодною водою так, щоб вона повністю покривала вміст. Зверніть увагу, що яйця не повинні бути одного на одного, викладіть їх на дно в один шар. Всипте вказану кількість солі.
  • На середньому рівні нагріву чекаємо кипіння, і як тільки процес піде, одразу опускаємо вогонь до мінімуму і готуємо рівно п’ять хвилин.
  • Остуджуємо яйця під струменем холодної водою, так вони будуть краще чиститися. Але в ідеалі вони подаються гарячими.

В мультиварці

Відварюючи яйця за допомогою мультиварки, ви можете не переживати за рівень і силу нагріву, так як вона сама регулює процес. Готувати таким способом яйця в мішечок ще простіше, ніж на плиті, єдиний мінус – не у всіх вдома знайдеться ця чудо піч.

Дивіться також:  Манти класичні – 10 рецептів приготування в домашніх умовах

Необхідні продукти:

  • потрібну кількість яєць;
  • дві склянки води.

Процес приготування:

  • Очищаємо яйця від забруднень – добре промиваємо. Не забувайте про це, на шкаралупі може бути багато бактерій, які потраплять в продукт через тріщини. Кладемо їх в спеціальний контейнер для приготування страв на пару. Зверніть увагу, що не у всіх моделях мультиварок він є.
  • В саму чашку пристрою вливаємо дві склянки води, подивіться за розмірами, можливо, вам знадобиться ще один.
  • Включаємо пристрій в режим «Варка на пару» на 7 хвилин. Ще один важливий момент — в цьому режимі відлік часу починається тільки після закипання води, значить, загалом, процес буде йти довше.
  • Якщо не вийшло домогтися потрібного стану з першого разу – пробуйте ще. Час приготування залежить від роботи каструлі і розміру яєць.
Прокрутка до верху