Кілька секретів приготування яєць
Здавалося б — немає ніякої складності, відварити яйце, але насправді багато стикаються з купою проблем в процесі варіння цього простого продукту.
Щоб надалі повністю уникнути цього і з першого разу отримувати те, чого очікуєш, необхідно знати деякі секрети приготування.
- Звертайте увагу на свіжість яйця. Перевірити стан дуже просто: викладіть у воду і якщо воно на дні – значить свіже, а якщо спливло, то краще його викинути.
- Для того щоб яйця після приготування добре чистилися їх потрібно відразу викласти в холодну воду і дати повністю охолонути, тоді шкаралупа відійде дуже просто. Ще один спосіб – проткнути яйце з тупого боку голкою, перед тим як почати його варити. І варіант для тих, хто зовсім не хоче витрачати час на очікування: розрізати вже готове яйце на дві частини і почистити.
- Не варіть яйця на дуже сильному вогні, це призведе до того, що вони будуть смикатися в ємності, чіпляти один одного і підуть тріщини від ударів.
- Дуже сильний нагрів призведе до того, що білок може виявитися занадто твердим, як гумовим, а жовток, незважаючи на те, що провариться, буде все одно здаватися якимось рідкуватим. Якщо ви не хочете про це думати, то готуйте їх на пару за допомогою мультиварки.
- Якщо ви готуєте яйце в мішечок, то відразу після того, як витримали необхідний час опустіть його в холодну воду, тоді нутрощі не затвердіють, а будуть такими, як треба.
- Хоч і можна використовувати мікрохвильову піч, і відомо кілька рецептів, але все одно не варто зайвий раз ризикувати.