Пара яєць здатна повністю заповнити потребу людини в білку, а вітаміни, що містяться в білку (в тому числі вітамін D), роблять цей продукт особливо цінним. Ще один плюс полягає в тому, що вони готуються дуже швидко, так яйця некруто будуть готові вже через кілька хвилин. Нижче наведені різні способи такого приготування яєць, а також розказано, як правильно подавати, і є це блюдо.
Скільки варити яйця некруто в каструлі після закипання води?
Самий простий і найчастіше використовуваний спосіб зварити яйця некруто – в каструлі на газу або електроплиті.
Цей варіант передбачає послідовне виконання таких дій:
- Яйця миють і вкладають в каструлю в один шар на дні, щоб вони не перекочувалися і не вдарялися одне об одного під час кипіння води.
- Далі яйця заливають водою, щоб вона на один сантиметр покрила яйця зверху, всипають приблизно 20-30 г солі і ставлять на сильний вогонь, довести до кипіння.
- Як тільки вода закипить, вогонь зменшити до мінімального і варити три-чотири хвилини (не більше!). Готові яйця на кілька хвилин занурити в крижану воду і можна подавати.