Яйця всмятку: скільки варити і як подавати?

Експрес-метод для мікрохвильової печі

Принцип дії мікрохвильової печі такий, що вона нагріває воду, де б вона не знаходилася. Якщо готувати в мікрохвильовці яйце, то під шкаралупою утворюється високий тиск пари, в який перетворюється волога білка і жовтка. Це може стати причиною потужного вибуху, і тоді в кращому разі доведеться шукати інформацію про те, як відмити СВЧ-піч.

Але ймовірність вибуху не виключає можливості зварити яйце, використовуючи можливості цього пристрою, треба лише прийняти деякі запобіжні заходи і в точності слідувати інструкції приготування:

  • Зменшити потужність мікрохвильової печі на половину, але не більше 400 Вт.
  • Вимите яйце покласти в скляну або іншу підходящу для використання ємність, залити гарячою підсоленою водою. Буде достатньо 5 г солі на 200-250 мл води.
  • Готувати протягом 3-4 хвилин. Не варто поспішати відразу діставати яйце, краще дати йому трохи постояти в мікрохвильовці.

Крім цього існує і інший менш небезпечний спосіб зварити яйце в мікрохвильовці некруто зварені без шкаралупи:

  • Шматок харчової плівки або поліетиленовий пакет змастити невеликою кількістю рослинної олії, вбити в неї сире яйце, посолити і зафіксувати кінці, зробивши мішечок.
  • На дно чашки налити трохи гарячої води, покласти мішечок з яйцем і готувати в мікрохвильовій печі протягом 40 секунд. Готове яйце акуратно витягти з мішечка і можна насолоджуватися, не витрачаючи час на очищення від шкаралупи.
Дивіться також:  Рис з овочами на сковороді – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху