Яйця всмятку: скільки варити і як подавати?

В мультиварці

З появою в кухонному арсеналі мультиварок з’явився ще один спосіб варіння яєць. У цьому пристрої можна швидко приготувати курячі і перепелині яйця круто, в мішечку і некруто, використовуючи функцію «Варка на пару». Крім води і яєць в цьому випадку додатково буде потрібно тільки кошик-пароварка, яка йде в стандартній комплектації до кожної мультиварці.

Варять яйця в мультиварці наступним чином:

  • Курячі яйця слід старанно вимити від усіх забруднень.
  • У чашу мультиварки влити кілька мультистаканов води, встановити кошик для готування на пару, укласти на неї яйця і запустити програму «Пароварка». Воду в мультикастрюлю можна заливати як холодну, так і гарячу, щоб скоротити загальний час приготування, оскільки відлік часу в цій опції починається з моменту закипання води.
  • Після необхідного для приготування часу залишиться тільки дістати яйця і занурити їх у холодну воду, щоб не переварилися. Яйця всмятку будуть готові через 3 хвилини, в мішечку – через 5-6 хвилин. Перепелині яйця приготуються в два рази швидше.
Дивіться також:  Котлети на пару – 11 рецептів приготування
Прокрутка до верху