Яйце пашот в домашніх умовах
Яйця всмятку бувають різними. Вершиною мистецтва такого приготування можна назвати яйце пашот. Ця страва являє собою зварене без шкаралупи яйце, у якого білок стає твердим, а жовток хоч і покритий тонкою жовтою плівкою, але все ще рідкий.
Щоб яйце пашот вийшло в домашніх умовах, обов’язково слід дотримуватися ряду правил:
- Для такого способу варіння годяться лише яйця, які були знесені не більше п’яти днів. Якщо від того моменту, коли курка знесла яйце, до його приготування пройшло більше часу, то воно просто розтечеться у воді некрасивими пластівцями.
- Щоб білок швидше згорнувся, і яйце вийшло красивим правильної форми, у воду для варіння слід влити трохи оцту.
- Зберегти природну форму яйця без шкаралупи допоможе і розкручена на воді воронка.
Ознайомившись з секретами досвідчених кухарів, можна перейти і до самого приготування:
- У каструлю з товстим дном і стінками налити води, щоб вона заповнила ємність на рівні 5-6 см від дна. Включивши помірний вогонь, воду слід довести до того стану, коли на дні з’являться маленькі бульбашки.
- Акуратно вбити сире яйце в центр воронки на воді, прикрити кришкою і витримати 2 хвилини, не дозволяючи воді сильно кипіти.
- Потім погасити вогонь, ще пару хвилин витримати яйце. Після можна подавати, виловивши його шумівкою з води.