Як правильно подавати яйця некруто?
Існують правила не тільки, як готувати яйця некруто, але і як подати страву. Особливих Премудростей в цьому немає, для правильної подачі потрібно чарочка-підставка для яєць (пашотніца), вбиральня тарілка, маленька ложечка з розширеним кінцем (або звичайна чайна), ніж.
Яйце ставлять у пашотницу тупим кінцем догори, підставку з яйцем ставлять на сервірувальну тарілку, розклавши ніж і ложечку з відповідних сторін.
Їдять наступним чином: ножем розбивають шкаралупу, трохи її зчищають і складають на краю сервіровочної тарілки. Далі їдять ложечкою. Допускається вмочити в яйце шматочок хліба, але, ні в якому разі не можна випивати яйце.
Дієтологи визнали, що яйця – самий корисний продукт для сніданку, але з чим їсти їх, щоб примножити користь? Підійдуть абсолютно всі продукти, які радять їсти на початку дня (каші, овочі, зелень, тости та інше). Єдине що не поєднується з яйцями – це кислі фрукти, тому від грейпфрута краще відмовитися або з’їсти його за 25-30 хвилин до основного прийому їжі.