Як гасити капусту в каструлі – 6 покрокових рецептів

Цей чудовий овоч багатьма незаслужено забутий, адже з нього можна приготувати багато різних страв, як складних, так і простих, бюджетних. Давайте розглянемо, як гасити капусту в каструлі, щоб вийшло смачно.

Як правильно гасити капусту в каструлі

Навіть у такого простого продукту є свої секрети і якщо ви хочете щоб смачна тушкована капуста опинилася на вашому столі, варто обов’язково врахувати всі нюанси приготування.

  • Свіжий овоч обов’язково промивається, з нього забираються самі верхні листки, оскільки саме вони збирають всю зовнішню бруд.
  • Потім з качана видаляється качан, і він сам ділиться на кілька частин і дрібно шинкуется.
  • Для гасіння найкраще підходить вже не молодий овоч і бажано, щоб це був пізній сорт.
  • Беручись за гасіння, не забувайте, що під час готування обсяг капусти помітно зменшується.
  • Нарізану овоч заливають невеликою кількістю води або бульйону, щоб добре потушиться і не пригоріти до посуді.
  • Скільки гасити капусту? Середній час – близько 20 хвилин, але краще визначити готовність по м’якості та кольору.

Рецепт приготування з м’ясом

Правильно гасити капусту з м’ясом в каструлі не складніше, ніж один тільки овоч. Результат виходить набагато насиченішим і ароматні.

Склад продуктів:

  • 300 грам м’яса;
  • маленька упаковка томатної пасти;
  • 0,6 кг капусти;
  • одна морква і цибулина;
  • спеції за смаком.

Процес приготування:

  • М’ясо промийте, наріжте на невеликі шматочки, добре натріть спеціями і дайте полежати близько 20 хвилин.
  • Подрібніть овочі і відправте їх обсмажуватися до рум’яності, після чого змішати з томатною пастою, промаринованным м’ясом і готуйте ще півгодини на слабкому вогні.
  • Капусту промийте, дрібно наріжте, викладіть в каструлю, залийте водою так, щоб вона тільки покривала половину вмісту, відразу ж приправте спеціями і теші 20 хвилин.
  • Залишилося тільки змішати м’ясо і овочі з капустою і потримати ще 10 хвилин до готовності.
Дивіться також:  Як приготувати шаурму в домашніх умовах

Ситне блюдо з картоплею

Капусту, картоплю тушковану на сковороді, напевно, знають всі. Незважаючи на всю свою простоту, страва виходить досить смачним. Нітрохи не гірше можна зробити це і в каструлі.

Склад продуктів:

  • 600 г картоплі;
  • 0,4 літра води;
  • спеції;
  • невеликий качан капусти;
  • 10 мілілітрів масла рослинного;
  • 100 грам томатної пасти.

Процес поетапно:

  • Спочатку подрібнюємо капусту, кладемо в каструлю, заливаємо зазначеною кількістю води, приправляємо обраними спеціями, включаємо слабкий вогонь і як тільки інгредієнти почнуть кипіти засікаємо 45 хвилин.
  • В цей час очищаємо картоплю і подрібнюємо, її потрібно присипати обраними спеціями, змішати з томатною пастою і злегка обсмажити.
  • Чекаємо, коли капуста розм’якшиться, додаємо до неї інші складові страви і ще 20 хвилин тушкуємо.

Як смачно квашену капусту згасити

Склад продуктів:

  • дві склянки води;
  • різні приправи;
  • 0,7 кг квашеної капусти;
  • 20 мілілітрів масла рослинного;
  • ложка томатної пасти;
  • цибулина.

Процес поетапно:

  • Для початку потрібно трохи розм’якшити овочі на сковороді. Для цього нарізану цибулю обсмажуємо пару хвилин в олії, до нього ж кладемо капусту і ще через 3-4 хвилини відправляємо все в каструлю і заливаємо водою.
  • Присипаємо інгредієнти приправами і готуємо приблизно 20 хвилин, не забувши зробити менший вогонь і прикрити ємність.
  • Залишається тільки змішати овочі з томатною пастою і потримати на вогні ще стільки ж часу. Перед подачею за бажанням капусту можна присипати невеликою кількістю цукру.

Готуємо з м’ясним фаршем

Склад продуктів:

  • спеції за смаком;
  • невеликий качан капусти;
  • чотири ложки томатної пасти;
  • одна цибулина;
  • 300 грам фаршу.

Процес поетапно:

  • Капусту дрібно нарізаємо, додаємо в каструлю, заливаємо водою, але так, щоб вона тільки покривала половину і на повільному вогні тушкуємо її хвилин 15, поки вона не стане майже м’якою.
  • У цей час обсмажуємо на сковороді спочатку нарізану цибулю, потім додаємо до нього фарш, розминаємо його, приправляємо спеціями і томатною пастою. Смажимо не більше п’яти хвилин, потрібно щоб м’ясо побіліло.
  • Перекладаємо фарш до капусти і продовжуємо готувати ще 10 хвилин.
Дивіться також:  Французька гірчиця: застосування в кулінарії – чотири рецепта

З додаванням кабачків

Склад продуктів:

  • приправи;
  • 50 грам томатної пасти;
  • одна цибулина і моркву;
  • 0,25 літра води;
  • один середній кабачок;
  • один невеликий качан капусти;
  • ложка рослинного масла.

Процес поетапно:

  • Кабачок очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо на невеликі шматочки.
  • Подрібнюємо цибулю з морквою, викладаємо на сковороду і смажимо пару хвилин на олії, потім туди ж додаємо підготовлені кабачки.
  • Капусту промиваємо, шаткуємо, кладемо в каструлю, заливаємо склянкою води, до неї ж відправляємо обсмажені овочі, відразу ж приправляємо спеціями, томатною пастою, добре все перемішуємо.
  • Доводимо страву до готовності, зробивши слабкий рівень нагріву і закривши каструлю кришкою приблизно протягом 30 хвилин або поки інгредієнти не стануть м’якими.

По-селянськи з сосисками

Склад продуктів:

  • цибулина;
  • ложка рослинної олії;
  • 0,6 кг капусти;
  • дві ложки томатної пасти;
  • 200 грам сосисок;
  • спеції на смак.

Процес поетапно:

  • Очищаємо цибулю, перетворюємо його в невеликі квадратики і кладемо на дно каструлі, куди заздалегідь влили трохи рослинного масла. Смажимо пару хвилин, поки цибуля не стане красивого золотистого кольору.
  • Після цього до нього викладаємо капусту, яку, звичайно ж, промили і дрібно нашинковали, перемішуємо і тушкуємо близько 20 хвилин на слабкому вогні. При необхідності, якщо овочі підгоряють можна влити трохи води.
  • Через це час приправляємо спеціями, додаємо томатну пасту і продовжуємо готувати поки капуста не стане повністю м’якою.
  • Сосиски ріжемо на круглі скибочки не занадто товсті і обсмажуємо з двох сторін на сковороді до рум’яності.
  • Змішуємо капусту з ковбасними виробами та подаємо страву поки воно ще гаряче.

Як бачите, нічого складного в гасінні капусти немає. І таке легке страва може стати самостійним вечерею, якщо готується з добавкою так і смачним гарніром.

Дивіться також:  Тісто для мантів – класичний рецепт по-узбецьки
Прокрутка до верху