Як готувати бешбармак – 6 рецептів з куркою, яловичиною або свининою

Традиційний рецепт по-казахськи з ковбасою з конини

Неповторний смак ситного бешбармака виходить від поєднання яловичини і кази (ковбаса з конини).

  • Кілограм яловичої м’якоті нарізати великими шматками і вкладається в казан.
  • До м’яса додається кілограм казі, заливається водою так, щоб рідина повністю приховувала продукти. На сильному вогні все доводиться до кипіння, виділилася піна знімається, а м’ясо залишають на годину для варіння.
  • По закінченню вказаного часу з поверхні бульйону знімається новий жир і відкладається в сторону.
  • У м’ясо додається 6 шт перцю горошком, сіль, 3 листків лавра, чорний мелений перець очищена нерезаная цибулина. Продовжувати варити ще 30-40 хвилин.
  • Пів кілограма борошна просіюється, до неї додається склянку холодної води, яйце, трохи солі. Замішується круте пластичне тісто, що прибирається в поліетиленовий пакет і лягає на півгодини в холодильник.
  • Охолоджене тісто розділяється на частини, кожна з яких розкачується в тонкий пласт і розрізається на невеликі сочні.
  • Локшина відварюється до готовності невеликими порціями в підсоленій киплячій воді.
  • Пара цибулин, порізаних кільцями, тушкується до прозорості на знятому з бульйону жирі.
  • На блюдо укладають сочні шарами з тушкованим луком. Зверху з казана викладаються шматочки м’яса і крупно порізана ковбаса.
  • Бешбармак з казі посипається рубаною зеленню петрушки і кінзи.
  • Бульйон проціджують і розливають по піалах.
Дивіться також:  Свинина з ананасами – 14 смачних рецептів, як приготувати в духовці, в мультиварці і на сковороді
Прокрутка до верху