Традиційний рецепт по-казахськи з ковбасою з конини
Неповторний смак ситного бешбармака виходить від поєднання яловичини і кази (ковбаса з конини).
- Кілограм яловичої м’якоті нарізати великими шматками і вкладається в казан.
- До м’яса додається кілограм казі, заливається водою так, щоб рідина повністю приховувала продукти. На сильному вогні все доводиться до кипіння, виділилася піна знімається, а м’ясо залишають на годину для варіння.
- По закінченню вказаного часу з поверхні бульйону знімається новий жир і відкладається в сторону.
- У м’ясо додається 6 шт перцю горошком, сіль, 3 листків лавра, чорний мелений перець очищена нерезаная цибулина. Продовжувати варити ще 30-40 хвилин.
- Пів кілограма борошна просіюється, до неї додається склянку холодної води, яйце, трохи солі. Замішується круте пластичне тісто, що прибирається в поліетиленовий пакет і лягає на півгодини в холодильник.
- Охолоджене тісто розділяється на частини, кожна з яких розкачується в тонкий пласт і розрізається на невеликі сочні.
- Локшина відварюється до готовності невеликими порціями в підсоленій киплячій воді.
- Пара цибулин, порізаних кільцями, тушкується до прозорості на знятому з бульйону жирі.
- На блюдо укладають сочні шарами з тушкованим луком. Зверху з казана викладаються шматочки м’яса і крупно порізана ковбаса.
- Бешбармак з казі посипається рубаною зеленню петрушки і кінзи.
- Бульйон проціджують і розливають по піалах.