Як готувати бешбармак – 6 рецептів з куркою, яловичиною або свининою

Рецепт приготування з яловичиною

Бешбармак з яловичини вийде особливо смачною, якщо для страви придбано свіже м’ясо молодого теляти рожевого кольору з дрібними волокнами.

  • Півтора кілограма яловичини миється і вкладається в казан. Зверху м’ясо заливається водою, щоб вона була вище шматка яловичини не менш ніж на 2 см. Після закипання рідини необхідно видалити утворилася пінку і залишити варитися на 2.5 години.
    Піну з бульйону знімають протягом всього процесу варіння, при цьому жир повинен залишатися на поверхні рідини. Пізніше цим змащується жиром готова локшина.
  • Пара свіжих яєць збивається з половиною ч. ложки солі, змішується зі склянкою крижаної води.
  • Половина кілограма пшеничного борошна просіюється.
  • З борошна і суміші яєць з водою замішується круте тісто, яке загортається в плівку і забирається на півгодини в холодильник.
  • Охолоджене лапшичное тісто розкочується в пласт товщиною не більше 2 мм і нарізати прямокутниками або ромбами.
  • Готова локшина припудрюється борошном і залишається для подветривания.
  • За годину до готовності м’яса в бульйон кладуть сіль, лавровий лист, спеції, морква і цибуля.
  • Відварене м’ясо виймається на блюдо, відділяється від кісток і нарізати невеликими шматками.
  • Бульйон проціджують в чисту каструлю.
  • Пара великих цибулин нарізають півкільцями, які викладаються в сковороду, заливаються половиною склянки бульйону і тушкують на повільному вогні до розм’якшення.
  • Частина бульйону доводиться до кипіння, потім у ньому відварюється локшина невеликими порціями по 5 хвилин.
  • На блюдо або порційні тарілки викладається лапша і змащується жиром, плаваючим на поверхні бульйону, зверху викласти м’ясо і цибулю. Все посипається рубаною зеленню петрушки.
Дивіться також:  Гарячі бутерброди на сковороді — 9 рецептів приготування на швидку руку
Прокрутка до верху