Покроковий рецепт бешбармака зі свининою
- 800 грамовий шматок м’якоті свинини миється і обтирається.
- У каструлі з товстим дном доводиться до кипіння 3-4 літри води.
- М’ясо викладається у киплячу воду і варять до готовності. Періодично необхідно знімати пінку з поверхні рідини.
- За 10 хвилин до закінчення варіння в бульйон кладуть спеції, сіль, лавровий лист і очищена цибулина.
- Відварна свинина викладається на блюдо. Бульйон проціджують і розливають по двох ємкостей.
- В одній частині бульйону відварюються фігурні макаронні вироби «Бешбармак».
- Пара очищених цибулин нарізають півкільцями, і обсмажуються до прозорості на жирі, зібраному з поверхні бульйону.
- Бешбармак зі свининою подається на великому плоскому блюді. На дно викладаються макарони, зверху укладаються порційні шматки вареного м’яса, яке прикрашається обсмаженими півкільцями цибулі і посіченою зеленню. Прозорий бульйон розливається по піалах.