Бешбармак з куркою
Бешбармак з курки виходить не тільки економічним, але ще й дієтичним блюдом з мінімальними витратами часу і зусиль.
- Тушка курки потрошится, промивається і промакивается паперовим рушником.
- В товстостінну каструлю укладається целиковая тушка або порізані на великі шматки.
- М’ясо залити холодною водою так, щоб рідина приховувала його повністю. На сильному вогні все доводиться до закипання, акуратно знімається піна, вогонь згасає і м’ясо залишається на 2.5 години для варіння. Каструлю можна прикрити кришкою і періодично знімати утворилася пінку.
- Після зменшення вогню в каструлю додаються сіль і спеції, ціла очищена цибулина і очищена морква, порізана великими шматочками.
- ¾ Склянки крижаної води змішується з парою свіжих яєць і дрібкою солі.
- Два склянки борошна просіваються в чашу, туди ж додається яєчна суміш. Вимішується пружне тісто, яке загортається в харчову плівку і забирається на 15-20 хвилин у холодильник.
- В цей час пара цибулин очищається, нарізати півкільцями і обсмажується на невеликій кількості олії до розм’якшення.
- Охолоджене тісто ділиться на 2-3 частини, кожна з яких розкачується в тонкий пласт і нарізати ромбами.
- Готове м’ясо викласти на тарілку, бульйон проціджують.
- Невелика частина бульйону наливають у каструльку, доводиться до кипіння. Локшина відварюється невеликими порціями по 5-7 хвилин.
- Остигле м’ясо відділяється від кісток і рветься руками на невеликі шматочки.
- На плоске блюдо шарами викладається відварна локшина з обсмаженою цибулею, зверху укладаються шматочки курки і поливаються невеликою кількістю бульйону.
- Подається бешбармак з курки з бульйоном, розлитим по піалах.