Як готувати голубці швидко і смачно? 6 рецептів приготування

Голубці — це ідеальне поєднання м’яса та овочів. Блюдо виходить неймовірно соковитим, ніжним, ароматним і дуже смачним. Ми розповімо вам, як готувати голубці.

Класичні голубці з фаршем і рисом

Вам знадобиться:

  • м’ясо — 1 кг;
  • томатна паста — 90 гр;
  • рис — 185 гр;
  • сіль за смаком;
  • дві цибулини;
  • капуста — 2 качана;
  • олія соняшникова — 25 мл;
  • морква — 2 шт.;
  • мелений перець за смаком.

Поетапне приготування:

  • З вілков капусти, знімаємо верхні непотрібні листя. Сам качан опускаємо в киплячу воду на 3 хвилини. Капуста повинна стати м’якою, але не переваріть, інакше її листя розповзуться.
  • З відвареної вилка акуратно знімаємо листя. Вони не повинні порватися.
  • З м’яса робимо фарш: нарізаємо його на шматочки і проводимо через м’ясорубку разом з часточками очищеного лука.
  • Промитий рис насипаємо в каструлю з водою і варимо до напівготовності. Він не повинен перетворитися на кашу. Викладаємо рис у фарш.
  • Дві моркви очищаємо і обробляємо на тертці.
  • Її ми підсмажити в олії і викладаємо в суміш фаршу.
  • Додаємо сипучі інгредієнти і гарненько вимішуємо масу.
  • Розправляємо капустяний лист. Столовою ложкою викладаємо в його середину фарш.
  • Звертаємо лист рулетиком.
  • Коли набереться необхідна кількість голубців — викладаємо їх на дно каструлі швом вниз.
  • Наливаємо в миску воду, додаємо в неї томатну пасту.
  • Отриману суміш виливаємо на голубці.
  • Як тільки блюдо закипить, ставимо на вогонь на мінімум і варимо 40 хвилин. Приємного апетиту!

Як швидко приготувати з пекінською капустою?

Урізноманітніть смак звичного страви новим інгредієнтом — китайською капустою.

Що потрібно взяти:

  • сіль — 5 гр;
  • фарш м’ясний — 0,7 кг;
  • дві морквини;
  • прянощі — 10 гр;
  • качан пекінської капусти;
  • олія для смаження;
  • рис круглий — 90 гр.
Дивіться також:  Голубці з м’ясом та рисом – 4 рецепта

Як зробити голубці з фаршем і рисом:

  • Пекінську капусту розбираємо на листя.
  • Десять листочків скласти в неметалічну ємність і відправити в мікрохвильову піч для теплової обробки. Поставити таймер на 5 хвилин.
  • Поварити в каструлі рис до напівготового стану.
  • Перекласти рисову масу у готовий фарш, посолити і додати перець.
  • Протерту на терці моркву пасерувати в сковороді, поки вона не дасть сік.
  • Листя трохи підсолюємо, викладаємо на них начинку з м’яса і рису.
  • Згорнути в трубочку листя, краю підібрати всередину.
  • На дно каструлі викладаємо обсмажену моркву.
  • Зверху кладемо рулетики з капусти.
  • Заливаємо страва водою, додаємо дрібку солі.
  • Тушкуємо з закритою кришкою одну годину.

Рецепт для мультиварки

Необхідні продукти:

  • сметана — 40 г;
  • рис — 95 гр;
  • дві морквини;
  • чорний перець за смаком;
  • свинячий фарш — 0,7 кг;
  • один аркуш лаврушки;
  • цибуля — 2 шт.;
  • капуста — 1 качан;
  • томатний соус — 40 гр;
  • сіль за смаком.

Готуємо голубці в мультиварці:

  • Помитий і почищений від старих листя капустяний качан завантажуємо в каструлю і варимо 15 хвилин.
  • Розм’якшену капусту акуратно перебираємо і складаємо листя.
  • Фарш у нас уже готовий. Залишилося протерти на тертці цибулину, додати до фаршу і перемішати.
  • Насипаємо туди ж сіль, промитий рис і мелений перець.
  • Начиняємо одержаний однорідною масою листя, звертаємо їх у вигляді конвертиків.
  • У нас залишилася одна цибулина і дві моркви. Їх миємо, позбавляє від шкірки і подрібнюємо за допомогою терки.
  • В мультиварку ллємо олію і на програмі «Смаження» пасеруємо овочі до появи золотистого відтінку. Відключаємо режим піджарки.
  • Викладаємо другим шаром голубці,
  • Окремо перемішати томатний соус, 200 мілілітрів води і сметану.
  • Виливаємо суміш у чашу мультиварки. Насипаємо сіль і додаємо лавровий лист.
  • Страва готується в програмі «Гасіння» 90 хвилин.
Дивіться також:  Соус для голубців – 9 рецептів та варіантів приготування підливи

Ліниві голубці

Для таких голубців не потрібно перебирати листя, а потім загортати їх, досить нашаткувати капусту. Дуже легко і швидко.

Склад рецепта:

  • морква — 1 шт.;
  • томатний сік — 200 гр;
  • свинина — 0,7 кг;
  • третина вилка капусти;
  • цибуля — 1 шт.;
  • сметана — 100 гр;
  • рис — 0,1 кг;
  • чорний перець за смаком;
  • яйце — 2 шт.;
  • сіль.

Покрокова інструкція:

  • Свинину рубаємо шматочками, завантажуємо їх у м’ясорубку і робимо фарш.
  • Дрібно ріжемо капусту, занурюємо її в окріп на 20 хвилин.
  • Подрібнити на тертці цибулю з морквою.
  • Варимо в каструлі промиту рисову крупу.
  • У прокручене м’ясо наливаємо яйця, додаємо сипучі інгредієнти.
  • Перемішати подрібнені овочі і зварений рис. Додаємо масу в м’ясний фарш. Прибираємо його в холодильник на півгодини.
  • Формуємо голубці у формі котлеток, викладаємо їх на деко або спеціальну форму.
  • Поливаємо голубці томатним соком і відправляємо в духовку на 30 хвилин. Температура 180 градусів.
  • Залишився томатний сік перемішати зі сметаною. Залити отриманим соусом готується страва.
  • Температуру духовки підняти до 200 градусів і запікати ще півгодини.

Із замороженого напівфабрикату

Якщо ви плануєте приготувати страву на кілька днів вперед, зробіть заморожені голубці. Вони чудово переносять зберігання в холодильнику і не втрачають свого смаку.

Що нам знадобиться:

  • цибуля — 100 гр;
  • помідори — 0,4 кг;
  • соняшникова олія — 50 мл;
  • морква — 0,15 кг;
  • 12 напівфабрикатів голубців;
  • сіль за смаком;
  • томатний соус — 30 гр;
  • вода — 0,4 л;
  • один лавровий лист;
  • перець — 10 гр.

Варіант приготування:

  • Напівфабрикати можна приготувати заздалегідь і заморозити, або купити в магазині.
  • Дістаньте їх за годину до готування з морозильної камери, укладіть на дно каструлі.
  • Тепер готуємо смачний соус.
  • Знімаємо шкірку з моркви і цибулі. Подрібнюємо овочі ножем і на тертці.
  • Обсмажуємо на соняшниковій олії 4 хвилини.
  • Обшпарте помідори окропом, зніміть тонку шкірку.
  • М’якоть подрібнюємо у блендері.
  • Вийшло пюре перекладаємо на сковороду до цибулі і моркви.
  • Насипте сіль, покладіть лаврушки і додайте перець.
  • Вийшов ароматний соус перелити до голубців в каструлю, додаємо воду.
  • Доводимо страву до кипіння, і після цього тушкуємо 40 хвилин. Приємного апетиту!
Дивіться також:  Голубці – 17 смачних рецептів

Голубці з курячим фаршем в капустяному листі

Вам знадобиться:

  • довгий рис — 0,2 кг;
  • морква — 1 шт.;
  • капуста — 1 шт.;
  • масло — 40 мл;
  • фарш курячий — 0,6 кг;
  • цибуля — 1 шт.;
  • сіль — за смаком.

Як готуються голубці з капусти з фаршем:

  • Знімаємо з капусти здорові листя і проварюємо їх в окропі протягом 3 хвилин.
  • Пасеруємо подрібнену цибулю та моркву.
  • Варимо промитий рис до напівготового стану.
  • З’єднуємо фарш, сіль, рис, посмажені овочі, перемішуємо.
  • Кладемо грудочку начинки в центр листа капусти, загортаємо конвертиком.
  • Укладаємо всі вийшли конвертики в каструлю.
  • Голубці можна просто залити водою, або приготувати підливу з томатної пасти і моркви з цибулею, як у попередньому рецепті.
  • Тушкуємо страва 40 хвилин на середньому вогні.
  • Подаємо ласощі зі сметаною. Приємного апетиту!

Прокрутка до верху