Як і скільки смажити печінку

Печінка — дуже корисний продукт, в ній дуже багато вітамінів і мінералів, які необхідні для підтримки здоров’я як дорослих, так і дітей. Великою популярністю користується смажена печінка. Але не всі знають, як смажити печінку, щоб вона була смачною і соковитою, а не сухою і жорсткою. Про це ми сьогодні і розповімо, а також додамо рецепт смаженої печінки з цибулею і гарніри з соусами до неї. ♥

 

Правильно вибираємо печінку для смаження

 

Щоб приготувати смачну смажену печінку, її потрібно правильно вибрати. Смачніше всього теляча і яловича печінка. Бараняча печінка теж досить ніжна, але має специфічний запах, тому подобається не всім. Свинячу печінку вважають не такою смачною, як перераховані вище види. Окремо слід зазначити курячу печінку, з якої виходять найбільш смачні страви і посмажити таку печінку не становить праці.

 

Скільки потрібно смажити печінку

 

• Незалежно від обраного виду печінки, вона повинна бути свіжою. Всі субпродукти повинні знаходиться в холодильнику і реалізовуватися протягом 3 діб. Тому купувати печінку краще в перевірених місцях.

• Яловича і свиняча печінка повинна мати насичений колір. Надто світла або, навпаки, темна може бути поганої якості. Плівка на поверхні продукту повинна бути цілою, а сама печінка на зрізі — гладкою.

 

Підготовка печінки до смаження

 

Існує кілька нескладних правил, дотримуючись яких можна зробити печінка дуже ніжною і надзвичайно смачною. Ці правила підходять для будь печінки — на курячу, свинячий або яловичої.

Як посмажити печінка щоб вона була м’якою

 

 

  • • Перед смаженням необхідно зняти з печінки плівку. Щоб це було легше зробити, потрібно печінка облити окропом і відразу ж перекласти в холодну.
  • • Потім печінка слід вимочити протягом півгодини. Для вимочування можна взяти холодну воду або молоко. Також можна змішати молоко навпіл з водою.
  • • При смаженні печінки потрібно обов’язково використовувати яку-небудь панірування. Це не дозволить соку витекти, і печінка залишиться соковитою.
  • • І, зрозуміло, не потрібно смажити печінку занадто довго, досить 3-4 хвилин з кожного боку.
  • Дивіться також:  Рецепт бісквіта в мультиварці

    Як посмажити печінка, скільки часу смажити печінку курячу, яловичу, з цибулею.

     

    Як посмажити печінку з цибулею

    Для страви з печінки з цибулею візьміть наступні продукти:

    • – курячу або яловичу печінку 800 г;
    • – сіль, перець;
    • – цибуля 2 головки;

    Для яловичої печінки ще треба буде молоко 700 мл.
    Смажити печінку з цибулею будемо так:

  • Якщо хочете приготувати курячу печінку, то її промийте добре, стежте, щоб не потрапила жовч. Приберіть серветкою зайву вологу.
  • На сильно підігріту сковороду з рослинним маслом помістіть печінку і обсмажуйте не більше 5 хвилин з двох сторін. Тепер додайте цибулю і засмажуйте ще близько 5 хвилин, щоб цибуля стала золотистим.
  • В кінці приготування посоліть і поперчіть, можна влити трохи соєвого соусу, перемішайте і прогрійте. Блюдо готове.
  • Для приготування яловичої печінки, спочатку її слід вимочити в молоці мінімум 1 годину.
  • Ця процедура допоможе печінки розм’якшитися і набратися соковитості. Після маринування печінку наріжте на шматочки близько 1 см завтовшки. Можна кожен шматочок дуже обережно отбивным молоточком поприжимать.
  • Стежте, щоб шматочки не розпадалися. Посоліть, поперчіть, посипте борошном і обсмажте на сильному вогні з двох сторін по 4 хвилини.
  • Перед подачею зверху печінки викладіть кільця обсмаженої цибулі у вигляді гірки.
  •  

    Соуси для смаженої печінки:

    Апельсиновий соус.

    Соус наршараб.

    Соуси з злив до м’яса.

     

    Для смаженої печінки хорошими гарнірами служать каші з круп, наприклад гречана, варена або печена картопля, овочеві салати. На добірку яких ви можете подивитися тут.

    Ось і всі нехитрі секрети, як посмажити печінка правильно. Приємного апетиту!