Кілька секретів варіння яєць
Як і у будь-якого іншого продукту, у курячих яєць є свої секрети та нюанси приготування, знаючи які можна легко отримати потрібний результат.
- Перед варінням покладіть яйця в холодну воду і глибоку посуд, щоб визначити наскільки вони свіжі. Якщо продукт відразу впав на дно – сміливо варіть його. Якщо яйце плаває посередині, продукт підійде тільки для смаження або омлету. Ну а якщо воно вгорі, то і місце йому в сміттєвому кошику.
- У воду можна додати трохи солі, робиться це не для смаку, а для того, щоб вони не лопнули в процесі.
- Не беріть занадто велику каструлю, важливо щоб яйця щільно лежали по відношенню один до одного, тоді вони не будуть стукатися і шкаралупа не пошкодиться.
- Якщо ви дістали яйця, але не впевнені, що вони дійшли до готовності, то спробуйте покрутити, якщо вийшло всього 1-2 обороту, значить потрібно варити ще.
- Немає необхідності доводити продукт до кімнатної температури. Можна відразу з холодильника викладати їх в ємність для варіння, результат буде однаковий.
- Після закипання рідини варити яйця потрібно тільки на середньому вогні, тоді вони приготуються рівномірно, а вміст вийде більш смачним і м’яким.
- Очищати продукт слід тільки після охолодження, тоді шкаралупа не буде захоплювати білок і він не відірветься. До речі якщо яйце погано чиститься, значить, воно свіже.