Технологія ліплення відкритих біляшів
Відкритий біляш відрізняється тим, що при ліпленні частину начинки видно. Щоб отримати таку форму, тісто після розміщення начинки прищипують по колу до центру, щоб в середині залишалося невеликий отвір. Починають обсмажувати біляш відкритою частиною вниз, потім перевертаючи швом вгору.
Ще один незвичайний спосіб отримання відкритого вироби – спочатку зробити круглий біляш закритого типу. Потім після прищипування начинки зробити хрестоподібний розріз на тесті і підвернути всередину краї.
Відкрите виріб може мати трикутну форму. Тоді на круглій основі краще зробити надрізи. Закладати краю потрібно з зазорами, щоб сформувати в центрі отвір діаметром 1-1,5 см.