Ліпимо трикутні, круглі біляші
Технологій закручування круглих біляшів кілька:
- Розкачати тісто тонко, за допомогою відповідного круглого предмета нарізати. Потім всередину покласти начинку, защипати, обсмажити з обох сторін швом вниз.
- Після формування тесту відщипувати невеликими шматочками, притиснути руками до отримання коржі. Покласти фарш, защипати зверху. Виходить мішечок, шов зверху притискається.
- Починати слід, як в попередньому способі. Після поділу тіста на порції кожен кульку розкочують, після чого ліплять виріб.
Технологія, як правильно ліпити біляші, не має на увазі обмеження за формою. Класичний варіант – круглий, але їм можна надати і іншу форму (наприклад, трикутну). У цьому випадку на круглу заготовку в центр кладуть начинку, з обох боків і знизу защипують, шов виходить з 3 сторін.
Для отримання правильної форми з кутами можна круглу основу розрізати від центру до країв в 3 місцях, щоб виходили приблизно однакові відрізки. Після розміщення фаршу, краї тіста закладають, формують шви.