Як ліпити біляші – 9 способів

Спосіб красивою ліплення

У приготуванні страви важливо не тільки правильно дотримати складу фаршу і тіста, але і зробити готовий виріб естетично привабливим.

Можна підійти творчо до процесу, прищипуючи краю красиво або скористатися кількома способами:

  • При формуванні відкритого біляша прищипувати краї так, щоб по зовнішній частині вони виглядали як прямокутники.
  • Якщо прищипувати тісто з зовнішньої частини, то зовнішній вигляд біляшів зверху буде як квітка, або зірочка.
  • Круглий біляш можна прищипувати хрест-навхрест. Тоді місце з’єднання буде виглядати як косичка.
  • Якщо експериментувати з розміром і формою прорізи, то смужки тесту можна переплітати між собою так, щоб отвори розміщувалися не в центрі, а по боках. Тоді тісто може утворювати квітка, косу, зірку.

Щоб добитися потрібного результату, достатньо трохи попрактикуватися з складом начинки і спеціями, а також проявити фантазію в оформленні.

Дивіться також:  Розсипчаста гречана каша – 6 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху