З соєвим соусом
Інгредієнти:
- гриби (печериці) – 500 г;
- холодна вода – 2 ст. л.;
- соєвий соус – 4 ч. л.;
- соняшникова олія – 50 мл;
- часниковий зубок;
- 9% оцет столовий – 1 ч. л.;
- гірчиця насінням – 0,5 ст. л.;
- пісок цукровий – ½ ч. л.;
- кам’яна сіль – 1/3 ч. л.;
- запашний перець і лаврове листя – за смаком.
Готуємо так:
- Всі складові поміщаємо в ємність і відправляємо її на тихий вогонь.
- В цей час підготуйте печериці. Можна замаринувати тільки капелюшки.
- Після того, як рідина нагріється, помістіть в неї гриби і на тихому вогні протушкувати їх близько 10 хвилин. Періодично помішуйте.
- Залиште продукт рідини, поки вона охолоне, а потім закуску можна перекласти в банки. Подавати на стіл її рекомендують з зеленню.